Regizorul Emir Kusturica spune că 10 multimiliardari urmăresc abolirea familiei la nivel global

Emir Kusturica, unul dintre cei mai premiați regizori din Balcani, a fost decorat cu Ordinul Sretenje (termen sârbesc pentru praznicul Întâmpinării Domnului) clasa 1, de către Președintele Serbiei, Alexandar Vucici, cu ocazia Zilei Statalității Sârbe, sărbătoare care coincide cu sărbătoarea creștină a Întâmpinării Domnului, scrie B92.

Cu această ocazie, Kusturica a spus că „sârbii sunt printre puținele popoare care nu au fost cucerite niciodată și asta este una dintre marile valori pe care le avem”.

Pe lângă subiectul statalității sârbești, Kusturica a vorbit și despre ordinea morală a lumii în care trăim. El a subliniat că există niște reguli care se doresc impuse de neo-capitalism și neo-comunism, și că 10 multimiliardari – fără să-i numească – doresc „să abolească familia, să nu mai fie mame și tați, bărbați și femei, frați și nepoți”, relatează sursa citată.

Regizorul crede că la nivel global se urmărește abolirea familiei și a valorilor patriarhale, exemplificând cu cazuri de cadre didactice care au avut de pătimit pentru că au îndrăznit să promoveze aceste valori.

Kusturica a arătat că, în timp ce în Serbia alegerea noului Patriarh a fost un subiect important, atent urmărit, în Olanda bisericile sunt scoase la vânzare și preschimbate în cafenele și case de weekend. El a remarcat, de asemenea, că în lume se distrug statuile, iar la Belgrad tocmai a fost ridicat un monument de 20 de metri, în cinstea celui care este considerat fondatorul statului sârb, Ștefan Nemanja.

Citiți și:
Colapsul conştiinţei și Epoca anarhiei
Declinul familiei, declinul Europei
Asaltul diavolilor

yogaesoteric
12 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More