Valeriu Gheorghiță a avertizat că, în toamnă, ne aşteaptă ce e mai rău! Daţi năvală la vaccinare – este mesajul lui
Conform dr. Valeriu Gheorghiță, România s-ar putea confrunta cu un nou val al pandemiei covid, iar varianta Delta, mai contagioasă, ar putea deveni dominantă și la noi în țară. În aceste condiții, este important ca echipele mobile de vaccinare să ajungă cât mai repede în toate localitățile din țară.
„Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună şi jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte.
Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri în sezonul rece este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale SARS-CoV2 are toate caracteristicile să devină variantă dominantă și din acest punct de vedere este important să asigurăm accesul la vaccinare al tuturor oamenilor care își doresc să se vaccineze”, a spus Gheorghiță.
Varianta Delta, cu 50% mai contagioasă
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a spus că această variantă este cu 50% mai contagioasă decât virusul inițial. „Studiile arată ca o persoană infectată îmbolnăvește 5 oameni, nu 2, 3 ca tulpina inițială din Wuhan”, a explicat el.
Medicul a mai spus că vaccinurile sunt eficiente și împotriva acestei variante, dacă avem schema completă de vaccinare.
„Vom informa pe toate canalele oficiale reprezentanții autorităților locale, primarii, pentru a colabora cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică în perspectiva accesului la vaccinare și pentru a pune la comun toate resursele, atât de la nivelul județului, cât și de la nivel local”, a mai spus Gheorghiță.
Simptomele variantei Delta
Durerea de cap, usturimea în gât și curgerea nasului sunt acum cele mai frecvente simptome pe care le au persoanele cu covid-19 din Marea Britanie, spun cercetătorii.
Infectarea cu noua variantă Delta seamănă mai curând „cu o răceală urâtă”, cel puțin în cazul persoanelor mai tinere. Dar, cu toate că nu se simt foarte rău, ar putea fi contagioși și să-i pună pe alții în pericol.
În mod similar, studiul realizat de Imperial College London pe mai mult de un milion de oameni din Anglia – când varianta Alpha sau cea britanică erau dominante – a descoperit o gamă largă de simptome legate de covid.
Frisoanele, pierderea poftei de mâncare, durerile de cap și durerile musculare erau printre cele mai frecvente, alături de simptomele clasice.
Riscul de spitalizare este dublu la cei infectați cu varianta Delta a coronavirusului
„Din experienţa noastră cu pacienţii în spital nu am văzut diferenţe majore între cei care au avut varianta Alfa sau varianta Delta. Clinic nu se poate face o diferenţă între o variantă sau cealaltă”, a spus Tudor Toma, medic stabilit în Marea Britanie.
Chiar dacă nu sunt diferențe între starea pacienților, riscul de spitalizare este dublu la cei infectați cu varianta Delta a coronavirusului. Pentru cei vaccinați cu schemă completă sau care au mai mult de de patru săptămâni de la prima doză, riscul de spitalizare este mai mic cu 72%, arată un studiu făcut în Scoția.
„Din 12.000 de persoane care au fost depistate pozitiv cu varianta Delta, au fost 230-240 internaţi în spital, iar dintre aceştia, doar 3 erau cei care aveau două doze de vaccin administrate”, a adăugat Tudor Toma.
Marea Britanie a vaccinat cu o doză aproape 70% din populaţia adultă, iar cu doza a doua sunt vaccinaţi 53,6%.
Citiţi şi:
OMS: Al doilea an al pandemiei «ar putea fi chiar mai dur»
„Inutile, ineficiente, periculoase și nesigure” – Astfel califică vaccinurile împotriva covid medici din întreaga lume
Propagandă nebună vaccinării
yogaesoteric
18 iulie 2021
Varianta gama , teta , alfa , delta…
Încă o manipulare pentru a ne convinge să ne vaccinăm , iar după ca o vom face , se vor „trezi” ca defapt mai trebuie nu stiu câte doze că a apărut nu stiu ce tulpină care e si mai contagioasă si tot asa…niște mincinoși