A doua moarte a lui Osama bin Laden

de Paul Craig Roberts
 

articol apărut în data de 2 mai 2011
pe site-ul

Global Research.ca

 

Dacă astăzi ar fi fost 1 aprilie şi nu 2 mai, am fi putut cataloga drept o glumă de 1 aprilie titlurile dimineţii cum că Osama bin Laden a fost omorât într-un schimb de focuri în Pakistan şi apoi repede îngropat în largul mării. După cum se vede, avem noi dovezi că guvernul Statelor Unite are o credinţă fără margini în credulitatea americanilor.

Gândiţi-vă. Care este probabilitatea ca o persoană care se presupune că suferă cu rinichii şi având nevoie de dializă şi, pe deasupra, confruntându-se cu diabet şi hipotensiune, să supravieţuiască timp de un deceniu prin ascunzători în munţi? Dacă bin Laden a reuşit să procure echipament pentru dializă şi tratament medical impus de starea sa, nu ar fi deconspirat transportul echipamentului de dializă locaţia sa? De ce au trebuit zece ani pentru a-l găsi?
 
Nu pierdeţi de asemenea din vedere insinuările, repetate de o presă americană victorioasă sărbătorind moartea lui bin Laden, cum că „bin Laden şi-a folosit milioanele pentru a finanţa tabere de antrenament teroriste în Sudan, Filipine şi Afganistan, trimiţând ‘războinici sfinţi’ care să aţâţe revoltă şi lupte cu forţele fundamentaliste musulmane în Africa de Nord, în Cecenia, Tadjikistan şi Bosnia”. Cam multă activitate pentru cele câteva milioane rulate prin bancă (poate că Statele Unite ar fi trebuit să îi încredinţeze în grijă Pentagonul), dar întrebarea este: cum a reuşit bin Laden să folosească aceşti bani? Care sistem bancar l-a ajutat? Guvernul american a fost capabil să îngheţe bunurile unor oameni şi chiar ale unor state întregi, Libia fiind ultimul exemplu în acest sens. De ce nu şi pe cele ale lui bin Laden? Sau poate acesta căra cu el 100 de milioane de dolari americani în monede de aur şi trimitea curieri să efectueze plăţi pentru operaţiunile sale îndepărtate?
 
Titlurile din această dimineaţă au parfumul unui eveniment înscenat. Mirosul duhneşte dinspre buletinele victorioase de ştiri încărcate cu exagerări, dinspre manifestanţii fluturând steaguri şi scandând „USA, USA”. Să fie altceva pus la cale? Fără îndoială că preşedintele Obama are nevoie disperată de o victorie. El a comis prosteasca greşeală de a reîncepe războiul în Afganistan şi acum, după un deceniu de lupte, Statele Unite sunt puse faţă în faţă cu o remiză, dacă nu chiar cu o înfrângere. Războaiele regimurilor Bush/Obama au falimentat Statele Unite, lăsând în urma lor deficituri uriaşe şi un dolar în declin. Şi se apropie vremea alegerilor.
 
Numeroasele minciuni şi amăgiri, cum ar fi „armele de distrugere în masă”, ale ultimelor administraţii au avut consecinţe cumplite pentru Statele Unite şi pentru întreaga lume. Dar nu toate înşelăciunile sunt la fel. Vă amintiţi, singurul motiv din spatele invadării Afganistanului a fost iniţial acela de a-l prinde pe bin Laden. Acum că preşedintele Obama a declarat că bin Laden a fost împuşcat în cap de către trupele speciale americane care activau pe teritoriul unei ţări independente şi că a fost înmormântat în largul mării, nu mai există niciun motiv de a continua războiul.
 
Probabil că declinul prăpăstios al dolarului de pe pieţele de schimb străine au determinat nişte reduceri consistente de buget, care pot proveni doar din oprirea războaielor în desfăşurare. Până înainte ca declinul dolarului să fi atins punctul de maxim, Osama bin Laden, pe care mulţi experţi îl considerau mort de ani de zile, a fost un „Omul negru” folositor pentru alimentarea profitului complexului militar şi de securitate american.
 
 

Citiţi şi:

Preşedinţii masoni ai SUA

Preşedinţi sau marionete ale francmasoneriei?

 
 

yogaesoteric

2 iunie 2011
 
 
 

 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More