A intrat în vigoare legea ce elimină obligativitatea ca etichetele produselor lactate să menționeze procentul de lapte praf conţinut

 

Veți bea tot mai mult „lapte” chimic și nici măcar nu veți ști


Camera Deputaţilor a adoptat, la sfârșitul lunii iunie 2017, un proiect de lege care elimină obligativitatea ca etichetele produselor lactate să prevadă procentul de lapte praf conţinut şi îmblânzeşte sancţiunile pentru vânzarea de lapte proaspăt pentru consum. Legea a intrat în vigoare la data de 1 ianuarie 2018.

Proiectul pentru modificarea Legii nr. 88/2016 privind stabilirea unor măsuri suplimentare obligatorii pentru etichetarea laptelui proaspăt pentru consum şi a produselor lactate abrogă articolul potrivit căruia produsele lactate trebuie să prevadă pe etichetă, în mod obligatoriu, avertizarea cuprinzând sintagma „Conţine lapte praf în proporţie de _%”.

În forma adoptată de Camera Deputaţilor, producerea, expunerea spre vânzare şi/sau vânzarea de lapte de consum cunoscând că este obţinut din înlocuitori de lapte se sancţionează cu amendă de la 25.000 lei la 35.000 lei, fără ca producătorilor sau comercianţilor să le fie şi retrasă timp de 6 luni autorizaţia de funcţionare, aşa cum se prevedea în lege anterior.

Înscrierea pe eticheta produsului finit a menţiunii „PRODUS NATURAL” va reveni doar celor care folosesc în proporţie de 100% ca materie primă laptele provenit de la vaci, bivoliţe, oi şi capre şi componente naturale provenite strict din lapte, fără a avea în compoziţie produse de origine vegetală sau animală altele decât laptele.


Citiți și:

Suntem invadați de brânză care nu a văzut laptele. Din ce se fac produsele lactate din comerţ

VIDEO: Cum se obțin varza artificială și orezul din plastic. Iată ce «bunătăți» se mănâncă pe lumea asta…

Modalități simple și perfect naturale de a avea un ficat perfect sănătos

yogaesoteric
8 ianuarie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More