Academicianul Ioan Aurel Pop, victimă a vaccinului anti-covid: a dobândit o boală autoimună gravă, ce a necesitat și un autotransplant – mielom multiplu

În emisiunea Profesioniștii a Eugeniei Vodă, de la TVR 1, ce a fost difuzată pe 28 octombrie 2023, președintele Academiei Române, istoricul Ioan Aurel Pop, în vârstă de 68 de ani, a făcut o confesiune publică dureroasă: după a două doză de vaccin împotriva covid a aflat că suferă de o boală autoimună gravă: gamapatie monoclonală, o formă de cancer osos.

În emisiune se abordează între altele și colaborarea cu Securitatea a istoricului lui Gabriel Liiceanu de la Humanitas, Lucian Boia, colaborare îndelungată, de peste 16 ani, cu Direcția de Informații Externe și ale organe de represiune ale regimului comunist, de care o doamnă extrem de bine informată, din toate direcțiile, cum este Eugenia Vodă, spune aproape uimită că aude acum pentru prima oară.

Dar acestea sunt detalii cu totul insignifiante pe lângă cele privind boala profesorului Ioan Aurel Pop, așa cum sunt prezentate în extrasele video de mai sus. A slăbit 15 kilograme, a fost spitalizat, a făcut un autotransplant și în prezent se află în continuare sub tratament.

Fragmente din confesiune:

I.A. Pop: N-am avut nicio durere, niciodată, nicio slăbiciune. Am ajuns la medic pentru că nu știam dacă să fac a treia doză de vaccin, sau nu. Ca să-mi iau anticorpii, este necesar să fac o analiză de sânge. Și în sângele meu mi s-a spus că e o proteină care a crescut mult și că boala se numește… Și mi-au spus un nume lung, gamapatie monoclonală, o boală autoimună.

Vodă:Și ați mai făcut al treilea vaccin?!?

I.A. Pop: Da, pentru că așa mi-au spus…

Vodă:Este posibil ca aceste vaccinuri să fi declanșat boala autoimună?

I.A. Pop: Da. Boala asta autoimună e o boală stagnantă. Poți să o ai 20-30 de ani și să fii liniștit și să nu simți nimic grav, cum n-am simțit nici eu. După autotransplant am slăbit 15 kg, din cele 68 pe care le aveam. Dar acum am ajuns iarăși la greutatea pe care o aveam…….

La finalul discuției, când Ioan Aurel Pop se arată interesat într-un procent de 1% de o posibilă candidatură la Președinția României, Eugenia Vodă observă și cum un alt prezumtiv candidat prezidențial, Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, a dobândit și el o boală ciudată în ultimii doi ani. „Sigur și eficient”?

O formă de cancer medular osos”

Potrivit unui articol de specialitate al echipei Synevo, din ianuarie anul acesta, intitulat „Mielom multiplu, o gamapatie monoclonală: mecanisme ale progresiei sale”, mielomul multiplu, boala Kahler sau plasmocitomul, este descris drept „o formă de cancer medular osos, caracterizat prin degenerarea malignă a plasmocitelor.

Grupul patologiilor încadrate în așa-numita gamapatie monoclonală, având o etiologie parțial elucidată, se evidențiază prin proliferarea necontrolată, acumularea de plasmocite (celule cu rol în producerea de anticorpi) și, implicit, sinteza unor gamaglobuline structural omogene (componenta M) sau a unor subunități polipeptidice din compoziția acesteia (lanțuri ușoare de tip kappa și/ sau lamda).

Conform surselor medicale consultate de noi, „tratamentul neoplaziilor hematologice constă în administrarea de doze mari de citostatice pentru distrugerea propriei măduve osoase afectată de boală, urmate de restabilirea hematopoiezei prin transplantul de celule stem recoltate anterior chiar de la bolnav sau de la un donator.

Există două tipuri de transplant de măduvă, fiecare având indicații specifice pentru diferitele tipuri de boli hematologice:

Autogrefa sau transplantul autolog de celule stem hematopoietice: celulele medulare se recoltează de la bolnav și se readministrează după un tratament specific, la un interval de 1-2 luni.

Alogrefa sau transplantul alogeneic de celule stem hematopoietice: celulele se recoltează de la un donator sănătos, compatibil cu pacientul, și sunt administrate pacientului după tratamentul specific de condiționare.

Centrul de Hematologie și Transplant Medular al Institutului Clinic Fundeni, pe care l-a frecventat academicianul Ioan Aurel Pop, centru coordonat de specialistul în hematologie dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor, cât și de dr. Sorina Bădelița, precizează într-un Protocol de diagnostic, tratament și monitorizare pentru mielomul multiplu, din septembrie 2020, că „Mielomul multiplu (MM) este o boală malignă ce constă în proliferarea monoclonală a celulelor plasmocitare, cu o frecvență de 1% din totalul afecțiunilor maligne și 10% din cele hematologice. Clona plasmocitară produce o imunoglobulină monoclonală, evidențiată prin intermediul electroforezei proteinelor serice care identifică componentul monoclonal (CM). Proteina M reprezintă un marker tumoral serologic util în diagnostic și monitorizare.

Boala osoasă din mielomul multiplu, de care pare să sufere profesorul clujean, apare, potrivit aceleiași surse, „cu o incidență de 90% la pacientul cu mielom multiplu. Apariția bolii osoase difuze sau focale poate duce la durere, fracturi în os patologic / compresie a măduvei osoase și hipercalcemie. Leziunile scheletale afectează mobilitatea, independența zilnică a pacientului și scad calitatea vieții, precum și cresc costul tratamentului.

Protocolul în cauză poate fi consultat AICI. Emisiunea integrală, AICI.

Citiți și:
Un pilot, victimă a vaccinului anticovid: „Am fost naiv, a fost cea mai mare greșeală pe care am făcut-o vreodată. Voi plăti pentru ea tot restul vieții”
Oficial. Germania va suporta costurile tratamentelor pentru efectele adverse ale vaccinului anti-covid

 

yogaesoteric
6 decembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More