„Acum plătim înmiit, nu doar în termeni de vieți omenești”

Deși au trecut doar câteva luni de la începutul războiului și nici măcar un deceniu de la Maidan, deja am început să ne obișnuim și cu arma nucleară. Zelenski ne spune că lumea este necesar să se pregătească de această eventualitate (cum?), șeful CIA zice și el că ia în considerare serios această posibilitate, Naumescu și alți experți ne spun deja cum ar arăta un atac nuclear tactic, care nu e la fel de rău ca unul strategic, deci n-ar fi cazul să ne facem prea mari griji, dar nimeni nu face nimic ca să oprească nebunia asta măcar în al doisprezecelea ceas.

Trump s-a întâlnit cu Kim într-o situație mult mai puțin riscantă, Biden nu se întâlnește cu Putin nici când am ajuns deja pe buza prăpastiei, că tefeliștii au principii, ei nu se așază la masa tratativelor cu dictatorii. Și când te gândești că totul a început de la refuzul retarzilor austeritari aflați la cârma Uniunii Europene de a negocia o înțelegere cu Rusia, în 2014, sau, în caz contrar, de a-i da lui Ianukovici câteva miliarde în plus pentru a amortiza efectul sancțiunilor pe care Rusia a decis să le impună în absența unui acord cu Uniunea Europeană și de la insistența de a menține deschisă ușa către NATO și către războiul nuclear.

Acum plătim înmiit, nu doar în termeni de vieți omenești, care nu au preț, și deja s-au pierdut zeci de mii de la începutul acestui război, în 2014, ci și pentru energie, și pentru armament, și pentru tratamente pentru boli de nervi ș.a.m.d. Așa că nu m-aș mira ca acest conflict care vizează schimbarea de regim la Moscova să se termine cu o schimbare de regim în marile capitale europene, poate chiar mai devreme decât se așteaptă mulți.

Autor: Alexandru Racu

Citiți și:
Avertismente cu tâlc – Putin: Nicio ţară de pe Pământ nu va supravieţui unui război nuclear
Un rus pro Putin a vorbit pentru Libertatea: Nu vă trimiteți cetățenii la acest război, nu furnizați arme Ucrainei! Dacă vreți să opriți focul, nu aruncați paie pe foc

 

yogaesoteric
20 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More