Zaharova, despre activitățile militar-biologice ale Germaniei în Ucraina

Pe lângă Statele Unite, Germania a desfășurat, pe parcursul mai multor ani, o intensă activitate militar-biologică în Ucraina, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, citată de agenția RIA Novosti.

Maria Zaharova

Ea a menționat că, în mare parte, acest motiv determină Berlinul „să fie mai activ, comparativ cu alte state UE, în tentativele de a atribui Rusiei planuri de utilizare a armei biologice și chimice în Ucraina”.

Potrivit informațiilor confirmate, partea germană și-a coordonat strâns activitățile din domeniul securității biologice cu aliații americani, care au creat în Ucraina o rețea formată din cel puțin 30 de laboratoare biologice, unde, printre altele, au fost efectuate studii de cercetare științifice periculoase”, a declarat Zaharova într-un interviu pentru postul de televiziune RT.

Solicităm responsabililor germani să înceteze imediat să răspândească informații false despre niște presupuse intenții ale țării noastre de a folosi în cadrul operațiunii militare speciale a Forțelor Armate ale Rusiei arme interzise de dreptul internațional”, a subliniat ea.

Astfel de declarații nu pot „decât să încurajeze batalioanele naționaliste ucrainene să comită provocări îngrijorătoare, a căror responsabilitate morală pentru tragicele lor consecințe va reveni inclusiv Berlinului”, și-a exprimat Zaharova convingerea.

RIA Novosti preia, în context, o declarație anterioară a Ambasadei Rusiei în Statele Unite, potrivit căreia trupele ruse nu dispun și nu pot să dispună de substanțe otrăvitoare, pentru simplul motiv că Rusia a distrus toate stocurile de arme chimice încă din 2017, iar afirmațiile secretarului de presă al Departamentului de Stat, Ned Price, cum că Rusia ar putea folosi arme chimice în Ucraina nu sunt susținute de dovezi.

Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, general-maiorul Igor Konașenkov, a declarat că documentele primite de la angajați ai laboratoarelor ucrainene fac dovada planurilor Kievului de a utiliza drone capabile să pulverizeze substanțe periculoase pentru viața oamenilor.

Pe teritoriul Ucrainei a fost formată o rețea de peste 30 de laboratoare biologice, care au lucrat în interesele Pentagonului, a declarat, anterior, șeful Trupelor de apărare chimică, biologică și împotriva radiațiilor ale Forțelor Armate ale Rusiei, Igor Kirillov. Potrivit precizărilor sale, tot ce era necesar pentru continuarea programelor militar-biologice ale SUA a fost deja evacuat din Ucraina după începerea operațiunii militare speciale a Rusiei.

În legătură cu dovezile privind activitatea militar-biologică a SUA în Ucraina, Rusia nu exclude lansarea mecanismului de consultații în cadrul Convenției privind interzicerea armelor biologice și toxice, a declarat, la rândul ei, reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova.

Citiți și:
China a cerut SUA să prezinte public detaliile privind laboratoarele biologice militare deținute în Ucraina
Pagină web ștearsă arată că Obama a coordonat eforturile de a construi în Ucraina un biolaborator care manipulează „agenți patogeni deosebit de periculoși”

 

yogaesoteric
20 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More