Adevăr sau provocare: Se folosește America de Ucraina pentru a distruge Europa?

Ziarul suedez Nya Dagbladet a publicat miercuri, 13 septembrie, ceea ce afirmă că este un plan secret prin care Washingtonul urmărește să salveze economia SUA prin distrugerea Europei, folosindu-se de războiul din Ucraina.

Documentul ar reprezenta un studiu strategic realizat de RAND Corporation, unul dintre cele mai prestigioase și influente grupuri de experți din lume.

Cu un buget de 350 de milioane de dolari, cu finanțare mixtă, atât din partea guvernului american cât și a unor companii private, RAND este autoarea, între altele, a strategiei militare și economice a Statelor Unite în timpul Războiului Rece.

Documentul publicat de ziarul suedez are pe antet data de 25 ianuarie (cu doar o lună înainte de declanșarea operațiunii speciale a Rusiei în Ucraina) și poartă titlul: „Slăbirea Germaniei, întărirea Statelor Unite”.

Destinatarii studiului, clasificat drept „Confidențial”, sunt Consiliul de Securitate al Casei Albe, Departamentul de Stat, CIA, NSA, DNC (conducerea Partidului Democrat) și ANSA (probabil „Armed Non-Statal Actors” – corporații militare particulare, corporații care s-au îmbogățit în ultimele luni de pe urma livrărilor de arme uriașe către Ucraina).

A doua zi după ce ziarul suedez a publicat ceea ce susține că este o copie după documentul exploziv, RAND Corporation a dat publicității o dezmințire seacă și evazivă, afirmând că este vorba de un fals.

În lipsa unor dovezi suplimentare, de o parte sau de alta, este greu de spus care este adevărul.

Însă, fals sau adevărat, documentul merită toată atenția. Veți vedea.

*

Presupusul studiu RAND pornește de la premisa că, pentru a supraviețui, economia americană – în special sistemul bancar – are o „nevoie urgentă” de o transfuzie de resurse externe.

Donatorul salvator nu poate fi altul decât Europa. Documentul explică:

Doar țările europene legate de obligațiile UE și NATO ni le pot furniza (resursele) fără costuri militare și politice importante pentru noi.”

Obstacolul cel mai mare în calea acestei operațiuni îl reprezintă Germania, cu veleitățile sale de a conduce Europa.

Ieșirea Marii Britanii din UE a fost benefică pentru Berlin, arată documentul, conferind Germaniei o mai mare libertate de manevră față de Statele Unite.

Londra acționa ca o pârghie a Washingtonului asupra Bruxelles-ului.

În aceste condiții, pentru a tăia aripile Germaniei, strategia cea mai potrivită ar fi de a submina legăturile acesteia cu Rusia. Mai ales în plan energetic.

Oprirea livrărilor (energetice) din Rusia poate provoca o criză de sistem care ar fi devastatoare pentru economia germană și, indirect, pentru întreaga Europă.”

Cum se poate realiza aceasta? Analiza răspunde: printr-un război!

Dacă documentul este real, rândurile de mai jos sunt explozive. Ele ar constitui dovada că războiul din Ucraina a fost pus la cale cu sânge rece la Washington. Că invazia din 24 februarie a Rusiei a fost o reacție provocată, pe care Statele Unite (prin acțiunile sale în Ucraina) au mizat. Că – halucinant – până și pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei era deja elaborat încă dinaintea invaziei.

Sublinierile ne aparțin:

Singurul mod posibil prin care Germania să renunțe la aprovizionarea cu energie din Rusia este de a antrena cele două părți într-un conflict militar în Ucraina. ACȚIUNILE NOASTRE CONTINUE în această țară (Ucraina) vor duce INEVITABIL la un răspuns militar al Rusiei. În mod evident, Rusia NU va lăsa presiunea masivă a armatei ucrainene asupra Republicii Populare Donețk fără o REACȚIE MILITARĂ. Aceasta va permite prezentarea Rusiei ca agresor, apoi de a pune în aplicare un pachet de sancțiuni, CARE A FOST DEJA ELABORAT.”

Ca orice acțiune care se desfășoară pe un teritoriu străin, și pentru aplicarea planului atribuit corporației RAND era nevoie de „cozi de topor” care să fie manipulate.

Partidele Verzi din Europa (mai ales din Germania) reprezintă ținta ideală. Iar pârghia de manipulare este ideologia stângistă.

Condiția prealabilă pentru ca Germania să cadă în această capcană o reprezintă rolul dominant al partidelor verzi și al ideologiilor europene. Mișcarea ecologistă germană este o mișcare profund dogmatică, ba chiar fanatică, fapt care îi permite cu destulă ușurință să fie determinată să ignore argumentele economice.”

(Pseudo)RAND merge până acolo încât dă și numele celor mai manipulabile cozi de topor din Germania: ministrul de Externe Annalena Baerbock, respectiv vicecancelarul și ministrul Economiei Robert Habeck.

Iată cum îi descrie documentul pe cei doi:

Caracteristicile personale și lipsa lor de profesionalism ne permit să presupunem că le este imposibil să își recunoască la timp propriile greșeli. De aceea, ne va fi suficient să creăm rapid în plan mediatic o imagine de război de agresiune al lui Putin – și să îi facem pe Verzi să devină sprijinitori acerbi și duri ai sancțiunilor – un «partid războinic». Aceasta ne va permite să impunem sancțiuni fără niciun fel de obstacole.”

Atât Baerbock cât și Habeck apar în cam toate știrile despre nenorocirile provocate de război în Germania.

Astfel, Baerbock este cea care, de curând, anunța nici mai mult, nici mai puțin decât Implozia Sistemului Democratic din Europa. Proclama că NU mai contează ce vor Alegătorii.

Dacă fac o promisiune ucrainenilor – «Suntem alături de voi cât timp veți avea nevoie de noi» – atunci vreau să o respect. Indiferent ce cred alegătorii germani, vreau să respect promisiunea făcută poporului ucrainean.”

Iar Habeck este cel care, încă din primăvară, și-a avertizat compatrioții să se spele mai puțin.

Din aprilie încoace, Habeck le tot cere germanilor să strângă cureaua și să facă economii, avertizându-i că vine o iarnă de coșmar. Ca o fatalitate, ca un blestem al zeilor, împotriva cărora nu se poate face nimic.

Care ar fi miza planului?

Într-o primă etapă, distrugerea Germaniei.

O reducere a aprovizionării cu energie din Rusia – ideal: oprirea totală a aprovizionării – va avea efecte dezastruoase pentru industria Germaniei. Nevoia de alocare a unor cantități mai mari de gaz rusesc pentru încălzirea de iarnă va exacerba penuria. Închiderile de companii industriale vor provoca o penurie de componente și piese pentru industria manufacturieră, o ruptură a lanțurilor logistice și, în cele din urmă, un efect de domino.”

În etapa a doua este prevăzut însuși colapsul Europei.

Nu doar că va produce un efect devastator pentru economia Germaniei, dar economia întregii UE se va prăbuși inevitabil.”

Documentul arată că, de pe urma acestei prăbușiri, profiturile pentru companiile din Statele Unite vor fi de 7-9 trilioane de dolari.

Nu mai puțin importante ar fi câștigurile de „materie cenușie”: ca urmare a crizei în care va intra Uniunea Europeană, inteligențele cele mai strălucite și tinerii cei mai promițători vor emigra peste Ocean.

Nimeni nu poate spune cu certitudine dacă planul (pseudo)RAND este real sau fals.

Însă, un fapt este mai presus de orice îndoială: ceea ce scrie în Document se petrece astăzi punct cu punct sub ochii noștri.

Citiți și:
Întocmai precum Uniunea Sovietică în 1991, UE se află în pragul colapsului
Cum să distrugi Rusia. Raport din 2019 al Rand Corporation: „Supraextinderea și dezechilibrarea Rusiei”

 

yogaesoteric
3 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More