Adevărata comoară

 

Un tânăr era foarte supărat că nu avea mai mulți bani şi nu putea să-şi cumpere tot ce-și dorea. Se plimba trist pe stradă, neștiind cum să iasă din această situație. Dar, cum mergea el așa abătut, s-a lovit deodată de cineva. Mare i-a fost mirarea să constate că, din neatenție, a dat peste un om sărman fără vedere. Bietul om se folosea de un baston să găsească drumul spre casă. Tânărul nostru l-a ajutat conducându-l de braț.

Văzând cât sunt alții de necăjiți, tânărul nu s-a mai gândit, de atunci, decât la cât de bogat este el. Nu avea bani pentru tot ce și-ar fi dorit, dar avea comoara cea mai mare din lume, pe care banii nu o pot cumpăra: sănătatea cu tot ce izvora din ea – putere de muncă, bucurie și voie bună.

Acum își dădea seama că sunt oameni care au rămas ologi în urma unor accidente. Dar picioarele sale îl puteau duce oriunde. Alții au rămas orbi. El putea să vadă însă clipă de clipă toate frumusețile din jurul său.

Există și unii oameni care, din păcate, sunt orbi și ologi sufletește, pentru că sufletul lor s-a golit de bucurie, de speranță și de dragoste. Aceștia sunt cu adevărat nefericiți.

Cu cât vei fi mai binevoitor, cu atât sufletul tău va avea mai multă liniște. Cel rău și zgârcit nu dă niciodată nimic, nici măcar un pahar cu apă sau un sfat, chiar dacă acestea nu l-ar costa nimic. Un astfel de om mai este cu ceva de folos celorlalți?

Dacă ne vom uita în jurul nostru, vom vedea că nimic nu trăiește doar pentru sine. Până și un copac obișnuit, chiar dacă nu ne oferă fructe, ne dă cel puțin posibilitatea să ne odihnim la umbra lui.

„Cel bun vede bunătatea peste tot; cel rău, nicăieri.” (Proverb)


Citiţi şi:
Ştiinţa ascunsă a iniţiaţilor, ce îţi permite să obţii, cu uşurinţă, tot ceea ce este bun
Sclipiri alese din «Ştiinţa Bunătăţii Dumnezeieşti şi a vieţii norocoase zi de zi şi noapte de noapte»

 

yogaesoteric
29 septembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More