Adevărata pandemie și cea mai mare: Avortul a fost principala cauză de deces în 2020, cu 42,7 milioane uciși, față de 1,8 milioane CU coronavirus

Avortul a fost din nou prima cauză de decese la nivel global în 2020, cu un record de 42,7 milioane de copii nenăscuți uciși în pântecele mamei, potrivit datelor furnizate de Worldometer.

Anul trecut s-au înregistrat 42,7 milioane de avorturi, a dezvăluit Worldometer, în timp ce 8,2 milioane de persoane au murit de cancer și 1,7 milioane de HIV/SIDA.

Prin comparație, decesele provocate de coronavirus la nivel mondial în 2020 au totalizat 1,8 milioane, potrivit Universității Johns Hopkins, deși această cifră este foarte mult umflată, știut fiind faptul că multe decese au fost puse în mod fals pe seama covid-19.

Worldometer – votat unul dintre cele mai bune site-uri web de referință, gratuite, de către American Library Association (ALA) – face un bilanț anual al statisticilor majore mondiale, incluzând populația, nașterile, decesele, automobilele produse, cărțile publicate și emisiile de CO2.

De asemenea, înregistrează numărul total de avorturi efectuate la nivel mondial, pe baza celor mai recente statistici privind avorturile publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

La nivel global, au existat mai multe decese cauzate de avort în 2020 decât toate decesele cauzate de cancer, malarie, HIV/SIDA, fumat, alcool și accidente de circulație la un loc, potrivit statisticilor Worldometer.

Numărul șocant de decese cauzate de avort i-a determinat pe anumiți observatori să numească avortul „cauza justiției sociale a timpului nostru”, întrucât amploarea problemei eclipsează complet alte probleme ale drepturilor omului.

Anul 2020 a adus și legalizarea avortului în Argentina, unul dintre ultimele bastioane din lume care a recunoscut și protejat dreptul la viață al copiilor nenăscuți.

În mesajul lor anual de Crăciun, episcopii argentinieni au denunțat guvernul lui Alberto Fernández pentru „obsesia febrilă” de a extinde drepturile de avort în mijlocul unei pandemii. În loc să răspundă nevoilor reale ale poporului din Argentina, guvernul a adoptat o „urgență de neînțeles” cu legalizarea avortului în Argentina, au declarat episcopii, „de parcă ar avea de-a face cu suferințele, temerile și îngrijorările celor mai mulți argentinieni.

În acest Crăciun ne aflăm într-un moment istoric care solicită o reconstrucție dificilă a ocupării forței de muncă, a educației, a instituțiilor și a legăturilor fraterne”, au afirmat episcopii și, în loc să abordeze aceste nevoi urgente, guvernul a ales să promoveze agenda avortului.

Lobby-ul avortului a vizat, deasemenea, Polonia, după ce o hotărâre a Înaltei Curți a interzis avorturile eugenice efectuate copiilor cu sindrom Down și alte dizabilități.

La începutul lunii octombrie, Tribunalul Constituțional al Poloniei a respins o dispoziție care permite medicilor să avorteze fetușii pe baza unor defecte congenitale, hotărând că legea a încălcat Constituția națională, care garantează dreptul la viață.

În decizia sa, instanța a susținut că avortul unui copil din cauza unor defecte congenitale probabile constituie eugenie, un efort de a scăpa societatea de cei slabi și indezirabili, practicat de naziști împotriva evreilor și persoanelor cu dizabilități și susținut de fondatoarea Planned Parenthood, Margaret Sanger, împotriva negrilor și minorităților din Statele Unite.

Mișcarea femeilor pro-avort a organizat demonstrații în marile orașe din Polonia. Grupul care s-a adunat în centrul Varșoviei a mers apoi spre casa lui Jaroslaw Kaczynski, șeful Partidului Lege și Justiție (PiS).

Demonstraţii pro-avort au avut loc şi în Poznan, Wroclaw, Cracovia și alte orașe, iar protestatarii au invadat bisericile în timp ce aveau loc slujbe, „strigându-le preoților obscenități” și scriind pe pereţi lozinci și numărul de telefon al furnizorilor de servicii de avort, a raportat Associated Press (AP).

Cel de-al 48-lea marș anual pentru viață din Statele Unite a avut loc la Washington DC, pe 29 ianuarie 2021 cu tema „Împreună puternici, viața se unește!” Scopul declarat al marșului a fost acela de a pune capăt avortului prin „unirea, educarea și mobilizarea oamenilor pro-viață în piața publică.“

Marșul anual a comemorat infama decizie a Curții Supreme din 22 ianuarie 1973 în Hotărârea Roe v. Wade care, împreună cu Planned Parenthood v. Casey din 1992, a invalidat 50 de legi de stat și a făcut avortul legal și disponibil la cerere în toate Statele Unite.

Citiţi și:
Templul satanic scoate la loterie avorturi gratis și recunoaște că avortul copiilor nenăscuţi este un ritual satanic
Care sunt argumentele unui copil de 12 ani, la un concurs de retorică, unde își alege ca subiect avortul
Autoarea unei cărți despre vaccinuri susține că pentru dezvoltarea vaccinurilor se folosesc țesuturi de la COPII VII nenăscuți

 

yogaesoteric
31 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More