Adevărul, regele exilat (III)

Citiți partea precedentă a articolului

Această ultimă parte nu este despre pandemie, ci despre ștafeta pe care aceasta o predă schimbărilor climatice. Ștergeți cuvântul covid și înlocuiți-l cu CO2, emisii de carbon. Schimbarea a început deja. Despre noul coronavirus, teste cu marjă de eroare „reglabilă” în funcție de interese și parteneriatul autorități – experți / specialiști / presă, s-a scris mult și se va mai scrie. Dar hai să-i dăm Pandemiei perspectivă și să o privim ca pe ceea ce este, o etapă a unui plan mult mai amplu.

  • Semnalele declinului pandemiei ne vin din toate direcțiile. OMS anunță scăderea numărului infectărilor. Deschideți TV sau orice ziar, realitatea începe să se modifice, ni se prezintă greve, dispute politice, eroi coborâți de pe soclu, violatori. Ba chiar și Bill și-a schimbat retorica și ne anunță că vine un pericol și mai mare: schimbările climatice (încălzirea globală, gaze de seră, emisii de carbon). Ce să vezi, el a investit cu mult timp în urmă în start up-uri axate pe producția de carne artificială sau alte produse de acest gen. Acest Nostradamus…

Facebook a introdus deja un program pilot (în Marea Britanie) de fact checking pentru dezinformarea privitoare la climă. Deci cenzură dacă te îndoiești. Și atunci, ce rost a mai avut virusul? Imens!

  • În primul rând, s-au sudat niște circuite funcționale: autorități – experți (studii la „cerere”) – presă. Înlocuim covid cu CO2 și experții virusologi cu cei de mediu. Panica o aduce la petrecere aceeași mass-media. De ce panică? Păi această schimbare climatică este muuult mai periculoasă decât orice pandemie. Ce aveți, a zis Bill clar! În loc de OMS trecem ONU, iar ong-urile și influencerii există. În al doilea rând, pandemia este în declin, dar restricțiile (sau parte a lor) vor rămâne. În opinia multora, pentru totdeauna. Drepturi și libertăți restrânse. Nu am mai exportat democrația, am importat societatea controlată de tip chinezesc. În al treilea rand, pandemia a întărit averea celor deja foarte bogați. În al patrulea rând, un bebeluș cu dinți, Big tech-ul, și-a sărbătorit majoratul în pandemie. Ne va păpa pe toți. Un exemplu scurt: Tweeter-ul, un jucător activ în alegerile din SUA, a început să joace și internațional. A blocat conturile absolut tuturor utilizatorilor din Pakistan-ul aflat în dispută cu India. De ce credeți că mai multe țări au rețele proprii, iar Rusia este gata să se decupleze de la internetul nostru? Și în al cincilea rând, a arătat că oamenii sunt ipohondri, ușor de manipulat și, în general, proști. Șase, a schimbat președintele SUA, o mare victorie a pandemiei.
  • Nu confundați sfârșitul pandemiei cu sfârșitul vaccinării sau al restricțiilor. Vaccinarea va continua, devenind sezonieră. De ce? De ce nu? Oamenii s-au împărțit în două categorii, antagonice, cei pro-vaccin și cei anti. Bill îi numea pe ultimii, „crazy and evil”, adică oameni răi. Nu a mai fost nevoie de cenzura oficială, acești oameni răi au devenit dușmanii primei categorii, a celor pro-vaccin. Această inginerie socială, experiment imens, a dat idei multiple pentru anii ce vor urma. Nu vă chinuiți să le intuiți! Le vom experimenta live, răbdare! De la vecinul care te toarnă pentru o petrecere până la cel care te pârăște pentru că ai o găină care poluează e un pas mic. Dar mare pentru omenire.
  • Un argument (fals) al nepremeditării acestei pandemii a fost acela că statele nu și-ar distruge economia voluntar. Nici nu au distrus-o prea tare, așa cum am aflat de la Davos. Dacă vă uitați cu atenție, sectoarele afectate până la faliment au fost cele care, prin prisma Green Deal-ului și digitalizării, oricum urmau să fie micșorate. Ce vedeți în Valea Jiului acum, este un preview. Mineritul, mai precis extracția de cărbune, se dorește înlocuită. Alături de siderurgie, industriile petrochimice. Este vremea energiei verzi, a combustibililor regenerabili, ecologici, ai eolienelor. Și totuși se construiește Nord Stream 2, conducta de gaze naturale din Rusia către Germania. Aceasta din urmă dorește să treacă de la cărbune și petrol la combustibili regenerabili. Gazele naturale rusești reprezintă tranziția. Singura țară care nu tine cont de Green Deal și de Acordul de la Paris (deși e parte) e China, principalul poluator al planetei. Un exemplu de adaptare, Ford este primul producător auto care își mută toată producția pe mașini electrice. Plimbatul cu avioane poluante nu e indicat, deci cu părere de rău vă anunțăm că turismul va fi mut limitat Dar știați deja.
  • De ce sunt statele, mai ales cele europene, atât de interesate de Green Deal? De înlocuirea combustibililor clasici, fosili, petrol, cu cei regenerabili? Ar echivala cu o tăiere a dependenței de petrol. Foarte important, numai dacă ne gândim câte războaie s-au purtat pentru el și numărul de concesii făcute în numele lui. Cine pierde? Statele care fac din el o politică de stat și de negociere. Deci statele fără resurse clasice legate de țări incomode, dar cu depozite de petrol, și-ar câștiga independența. Când ne gândim la originea virusului, hai să ne gândim și cine profită. Mulți, mai precis.

  • 40% din fondurile de redresare europene sunt date numai și numai pentru Green Deal, iar 20% pentru digitalizare. Acesta este viitorul. Chiar și Marea Resetare include aceasta etapă. ONU are Agenda 2030 Carbon emisii zero. Mai clar? Ce șansă credeți că au minerii pe termen lung? Polii de putere se vor modifica în funcție de acele țări care se adaptează, care au mineralele necesare acestor noi industrii. China, Rusia. Care au tehnologii.
  • Ce mai presupune această grijă pentru climă? Mai puține crescătorii de animale (vite, găini, porci) mari generatoare de emisii de carbon. Dacă oamenii nu se conformează, cu siguranță se vor iți epidemii de gripă porcină sau aviară. Atenție și la cotarea apei la Bursă. Ce aduce schimbarea climatică? Secetă! Ca să pariem pe zonele cu secetă, deci cu deficit de apă, credeți că va dura mult până manipulăm și generăm NOI aceste zone? Iar când vorbești de carne artificiala, deja știi ca se va genera un deficit de hrană clasică. Poate și o criză alimentară. Testate în Africa, deficitele de hrană și apă sunt un mijloc excepțional de a controla creșterea populației.
  • Vom avea și alte pandemii? Absolut! Rețineți sfatul lui Bill pentru înființarea unei mega platforme pentru a testa și a stinge rapid diverse focare. Bun. Atunci citiți presa. Africa (Congo și Guineea), fără coronavirus, are deja mici focare de Ebola. Un mic focar de aviară în Rusia. Focare. Este sau nu nevoie de această platformă? Veți vedea că da! Un alt pericol enunțat de salvator: bioterorismul. Există o țară pe care dorești să pui o țintă? O etichetezi ca pe o țară bioteroristă sau care găzduiește / finanțează bioteroriști. Vrei să închizi o țară? Pui o bombă? Nu, un mic virus. Ai o țară ce nu dorește niște vaccinuri superbe? Deja știți răspunsul… OMS are o experiență minunată din pandemie, deci se va descurca.
  • Rămâne masca? Da, sunt multe șanse. Are și o simbolistică interesantă. O epocă a cenzurii, a părerii unice, a tăierii drepturilor are drept emblemă masca – gura blocată. Fără libertate de exprimare. Subliminal, știi că nu este bine să vorbești. Pe de altă parte, omul prin mască își pierde individualitatea. E foarte bine, pentru că epoca acestor schimbări climatice este despre natură, nu despre om. Care om e rău, poluează… În același sens, avem și toată politica egalității de gen și de discriminare pozitiva a LGBT. Oamenii nu își mai cunosc genurile, încep să semene femeile cu bărbații, ca și când ar exista un singur gen. De ce? Poți sau nu manipula mai bine oameni uniformizați, fluizi, incerți asupra rolului dat în societate de gen? Da… Familia încurcă? Da… Biserica? Da…
  • Sărăcirea unei părți importante a populației se va vedea în mișcările de stradă. Dar era previzibil, iar statul s-a pregătit prin întărirea sectorului represiv, deja antrenat în amendarea și supravegherea populației. Se va ajunge la mișcări de amploare? Nicio problemă, oricum se fac deja multe mutări pentru decredibilizarea autorităților (vezi și dezvăluirile despre corupție, minciuni). Poporul și-a pierdut încrederea. În stat, în eroi, în datele oficiale. La poartă așteaptă organismele supranaționale, gata să coordoneze fiecare stat, iar aleșii devin niște funcționărași. Capătă putere organismele internaționale de tip OMS, bine conectate la multinaționalele cu bugete mai mari decât multe PIB-uri.

Citiți și:
Carantina climatică – următorul tip de lockdown global care ni se pregătește?
Covid-ul și Schimbarea Climatică: Două manipulări după același manual
Ecologiștii apocaliptici

 

yogaesoteric
14 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More