TIME a publicat o serie de articole uimitoare despre „cabala” și „campania din umbră” care l-au ajutat pe Biden să câștige

TIME a publicat o serie de articole care oferă detalii absolut uimitoare despre contextul activităților desfășurate în jurul alegerilor prezidențiale din 2020. Această poveste precum și persoanele și organizațiile implicate merită o analiză detaliată.

Articolul de debut al seriei din TIME, care este doar o introducere, este mai stufos decât un capitol din multe romane, iar publicația a completat cu detalii adiționale în articolele care au urmat.

Titlul în sine este incitant: „Istoria secretă a campaniei din umbră care a salvat alegerile din 2020”, iar conținutul primului articol descrie în detalii precise coaliția grupurilor puternice de interese speciale care s-au unit începând cu anul dinaintea alegerilor pentru a garanta victoria lui Joe Biden.

TIME debutează printr-o descriere a tulburărilor care au înconjurat alegerile din 2020, după o vară întreagă de violențe ale stângii și de așteptarea violențelor ulterioare rezultatelor alegerii. Este citat apoi Trump în ipostaza zilei de 2 decembrie, când corul celor care îi cereau să-și admită înfrângerea atingea paroxismul, chiar și printre susținătorii săi:

Pentru președinte, ceva părea greșit. «Era totul foarte, foarte straniu», a declarat Trump pe 2 decembrie. «La doar câteva zile de la alegeri am văzut un efort organizat de a declara un câștigător, chiar dacă încă se numărau voturi în câteva state cruciale

Într-un fel, Trump avea dreptate.”

Poftim? Dar așteptați, TIME explică:

Exista o conspirație care se desfășura în culise și care atenua protestele și coordona rezistența directorilor de corporații. Ambele surprize au fost rezultatul unei alianțe informale între activiștii de stânga și titanii corporatiști. Acest pact a fost oficializat apoi printr-o declarație comună concisă și trecută cu vederea a Camerei Comerțului a Statelor Unite și a AFL-CIO (Federația Americană a Muncii și Congresul Organizării Industriale – organizație sindicală), publicată în ziua alegerilor. Ambele tabere au văzut această coaliție ca pe un fel de compromis implicit, inspirat de protestele masive și adesea distructive pentru dreptate rasială din vară, compromis care a adus împreună forțele proletariatului și capitalului pentru a păstra pacea și a se opune asaltului lui Trump asupra democrației.”

Acest „compromis implicit” este doar o parte din ceea ce autorul articolului numește „un extraordinar efort din umbră”. Un efort care să facă ce? TIME susține că scopul a fost menținerea alegerilor libere, echitabile, credibile și necorupte. Înțelegând tacticile folosite de aceste grupuri, ar avea sens să simțiți că vi se spune să nu credeți ce ați văzut cu proprii ochi în mare parte din lunile noiembrie și decembrie:

Opera lor a afectat fiecare aspect al alegerilor. Au reușit să convingă statele să își modifice sistemele de vot și au asigurat finanțări publice și private de sute de milioane de dolari. Au respins procese de suprimare a dreptului de vot, au recrutat armate de angajați în comisiile electorale și au convins milioane de oameni să voteze prin corespondență pentru prima dată. Au pus cu succes presiune pe rețelele de comunicare virtuală să fie mai dure cu dezinformarea și să folosească strategii bazate pe algoritmi pentru a combate defăimările virale. Au realizat campanii naționale de conștientizare publică care i-au ajutat pe americani să înțeleagă modul în care se va desfășura procesul de numărare a voturilor de-a lungul zilelor sau săptămânilor, prevenind răspândirea teoriilor conspirației emise de Trump și a zvonurilor privind victoria sa. După ziua votului, au monitorizat fiecare pârghie posibilă pentru a se asigura că Trump nu va putea răsturna situația.

«Povestea nespusă a alegerii stă în miile de oameni din ambele partide care au obținut un triumf fundamental al democrației americane», spune Norm Eisen, avocat și fostă oficial al regimului Obama care a recrutat atât democrați cât și republicani în comisia Programului pentru Protecția Votanților.”

TIME vă spune apoi cum să vă simțiți după ce aflați întreaga poveste. Este de o aroganță uluitoare modul în care spun pe față publicului că știu cum sună toate acestea, dar că ele trebuie interpretate altfel:

De-asta cei implicați vor ca istoria secretă a alegerilor din 2020 să fie spusă, chiar dacă aceasta sună ca o halucinație paranoică – o cabală bine finanțată, compusă din oameni puternici din toate industriile și de toate ideologiile, lucrând împreună în culise pentru a influența percepțiile, a schimba legile și regulamentele, pentru a direcționa și controla atenția mediatică și fluxul informațiilor. Ei nu au măsluit alegerile, ei le-au fortificat. Ei consideră acum că publicul este necesar să înțeleagă fragilitatea sistemului pentru a se asigura că democrația supraviețuiește în America.”

Aspectele descrise în acest articol nu au nimic de a face cu democrația sau cu consimțământul celor guvernați, ci descrie o negociere între sindicate, corporații, grupuri de activism și elita politică. Este un precursor al triumviratului sindicatelor, marilor corporații și a guvernului care devine din ce în ce mai evident – altfel spus, elita politică, cei extrem de bogați, birocrații și cei dispuși să se supună au bătut palma.

Președintele Franklin D. Roosevelt a fost primul care a încercat să implementeze o versiune oficială a acestui tip de cooperare, creând Administrația Națională a Reabilitării în 1933. Trecută în legislație, aceasta implementa o serie de reglementări și coduri juridice care avantajau corporațiile mari și sindicatele. Companiile care aplicau aceste reglementări puteau afișa emblema unui vultur albastru pentru a-și dovedi supunerea, însă Curtea Supremă a declarat ANR-ul lui FDR neconstituțional în 1935.

De data asta, însă, nu va exista nicio agenție guvernamentală sau lege care să oficializeze parteneriatul public-privat, acesta va fi coordonat prin abordarea de tip „întregul guvern”, descrisă de un ordin executiv al președintelui Biden, și observabilă în procesul readerării la Acordurile Climatice de la Paris și în participarea Emisarului special pentru climat, John Kerry, la „marea repornire” de la Forumul Economic Mondial.

John Kerry explică pe larg parteneriatul public-privat într-un video, de altfel.

Kerry explică cum guvernele lumii vor oferi o structură pentru combaterea schimbării climatice și susține că industria privată are o oportunitate istorică de a obține acces la o piață globală de 4-5 milioane de oameni din 190 de țări care se mișcă în aceeași direcție privind măsurile climatice prin intermediul Acordului de la Paris. El continuă:

De abia acum începe sectorul privat să conștientizeze acest aspect. Bjorn, a ta a fost scena pe care a apărut public scrisoarea lui Larry Fink de la BlackRock, scrisoare care a pus clar în fața directorilor de companii chestiunea conflictului părți interesate vs. acționari.”

BlackRock este o companie globală de investiții financiare care administra active de aproape 8 miliarde de dolari în 2019. Dacă BlackRock ar fi o țară, ar avea a treia economie din lume, după SUA și China. Scrisoarea directorului executiv al acesteia, Larry Fink, explica modul în care BlackRock va începe să ia în calcul riscul climatic în portofoliul său de investiții, subliniind necesitățile de raportare complexă a chestiunilor schimbării climatice, echității și a problemelor sociale pe care doar cele mai mari organizații le vor putea satisface.

Organizațiile mari și guvernul vor impune aceste necesități asupra partenerilor guvernamentali și a comercianților din industria privată. Un exemplu al acestui fenomen este Coca-Cola, care a emis obligația satisfacerii cotelor de diversitate în forța de muncă pe care consilierii lor externi este necesar să le îndeplinească sau altfel vor fi remunerați cu 30% mai puțin. Un extras din scrisoarea trimisă firmelor de juriști cu care colaborează:

«Nu vom mai celebra bunele intenții sau eforturile majoritar neproductive care nu au creat și cel mai probabil nu vor crea o forță de muncă diversă», scrie consilierul general Bradley Gayton. «Rezultatele sunt cele pe care le cerem și pe care le vom măsura de acum înainte».

Acest rezumat este o perspectivă de la o poștă asupra imaginii generale care a motivat diversele grupuri de interese din articolul TIME să colaboreze. Sindicatele, titanii mediului privat și activiștii de stânga au colaborat pentru a influența alegerile din 2020 în favoarea administrației care îmbrățișează organizațiile de guvernanță globală, tratatele internaționale și chestiunile de dreptate socială. Răsplata lor este puterea și banii, cele mai puternice motivații posibile, reunite sub masca salvării planetei.

Citiți și:
Iată toate modurile prin care s-au furat alegerile în SUA
Campania CNN de discreditare a președintelui Trump: „Scopul nostru a fost să-l gonim din Biroul Oval”, mărturisește un oficial al postului

 

yogaesoteric
14 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More