Adevăruri oficiale ale experților OMS despre vaccinuri


Siguranța vaccinurilor, dezbătută de specialiști la summitul global de la Geneva: „Nu suntem în măsură să dăm răspunsuri când oamenii pun întrebări cu privire la decesele cauzate de un vaccin”


Despre faptul că vaccinurile provoacă probleme grave de sănătate există numeroase teorii, dar, oficial, până acum puțini medici sau experți au îndrăznit să pună sub semnul întrebării siguranța vaccinurilor. La finele anului trecut, în perioada 2-3 decembrie 2019, Organizația Mondială a Sănătății a organizat la Geneva o reuniune privind siguranța vaccinurilor. La summit au participat somități din lumea medicală, în special specialiști în domeniul vaccinării. Unul dintre principalele subiecte de discuții a fost cel referitor la reacțiile adverse produse de vaccinuri, reacții care sunt date în special de adjuvanții folosiți în producerea acestora.

O lege a vaccinării obligatorii, în condițiile în care există reacții adverse, recunoscute chiar de către specialiștii din domeniu, nu face altceva decât să încalce dreptul persoanelor la consimțământ informat, a fost una dintre concluzii. Dar și un semnal de alarmă privind siguranța vaccinurilor, pe care nu îl trag cei din tabăra anti-vaccinuri, ci experți în domeniu.

Iată câteva dintre informațiile oficiale prezentate la summitul organizat de OMS, pe tema siguranței vaccinurilor, în perioada 2-3 decembrie 2019.

„Avem nevoie de mult mai multe investiții în ceea ce privește siguranța vaccinurilor.”

„Nu mai are sens să subliniem faptul că într-adevăr nu avem sisteme foarte bune de monitorizare a siguranței în multe țări.”

„Nu suntem în măsură să oferim răspunsuri clare atunci când oamenii pun întrebări cu privire la decesele care au avut loc din cauza unui anumit vaccin.”

„Există tot mai puțină încredere în sistem.”

„Nu este o surpriză creșterea incidenței reacțiilor adverse asociate cu antigenul, dar este posibil ca acestea să nu fi fost inițial detectate din cauza lipsei de capacitate statistică din studiile originale.”

„Principala preocupare pentru sănătate pe care o vedem sunt acuzațiile de efecte pe termen lung.”

„Unele dintre direcţiile în care este necesar să investim cu adevărat sunt: biomarkeri mai buni, o mai bună înțelegere a modului în care funcționează aceste mecanisme, astfel încât să putem înțelege mai bine efectele adverse pe măsură ce apar.”

„Este posibil ca studiile clinice pre-licențiere să nu fie suficient de bine susținute cu resurse.”

„Acestea sunt aspecte ce se cer a fi luate în considerare și complică în continuare evaluarea siguranței și eficacității adjuvanților combinați cu antigenele vaccinului.”

„La 6 săptămâni, la 10 săptămâni şi apoi la 14 săptămâni, unor copii le sunt administrați antigeni diferiți de la companii diferite, iar aceste vaccinuri au adjuvant diferit etc. Și nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva există posibilitatea ca acești adjuvanți, acești conservanți să reacționeze între ei.”

„Celălalt aspect care este o tendință și o problemă este încrederea în vaccinuri a furnizorilor de servicii medicale.” „Avem o primă linie a profesioniștilor din sănătate foarte șovăielnică, care încep să pună la îndoială vaccinurile și siguranța vaccinurilor.” „În școala medicală aveți noroc dacă aveți o jumătate de zi de cursuri despre vaccinuri.”

Analizând cele de mai sus se pune întrebarea: sunt acestea declarațiile unor „anti-vacciniști ignoranți”, adică ale unor persoane raționale care nu sunt de acord cu impunerea vaccinării obligatorii și care atrag atenția asupra faptului că actualele vaccinuri prezintă multiple riscuri legate de siguranță? Sau aceste semnale de alarmă aparțin atât unor specialiști de top din OMS cât și unor colaboratori de top ai OMS-ului?

Cei de la InfoVaccin au postat un filmuleț cu concluziile reuniunii, traduse în limba română, urmărind astfel să atragă din nou atenția asupra a ceea ce mulți consideră a fi experimentul vaccinare.

Citiți și:

Adjuvanții din vaccinuri produc după vaccinare boli autoimune grave

Vreți vaccinare? Plătiți dezdăunare! Copiii care suferă reacții adverse post-vaccinale nu sunt protejați de lege


 

yogaesoteric
1 aprilie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More