Albert Einstein: «Dacă albina va dispărea vreodată de pe pământ, omul mai are de trăit doar patru ani!»

 

Sănătatea noastră depinde de sănătatea mediului înconjurător, iar albinele ne oferă indicii esențiale cu privire la starea mediului în care trăim. Prin simpla lor prezență ne dăm seama că în acel loc nu există poluare, nu degeaba mai sunt numite și „farmaciștii primăverii”.

Fizicianul Albert Einstein, laureat al premiului Nobel, spunea încă din 1924: „Dacă albina va dispărea vreodată de pe pământ, omul mai are de trăit doar patru ani”.
Savanții din zilele noastre îi dau dreptate, pentru că micile insecte de doar 12 mm polenizează peste 80% dintre pomii fructiferi și din plantele de cultură de pe planetă, fiind astfel „regizorii” ecosistemului nostru.

Apiterapia este denumirea medicală a folosirii produselor albinei melifere pentru combaterea bolilor și pentru vindecarea rănilor.
„Mai ales mierea – pentru vindecarea rănilor, propolisul – ca antibiotic natural, dar și înțepăturile de albină ca formă a acupuncturii, sunt metode apiterapeutice”, explică dr. Ștefan Stângaciu, președintele societăților germane și române de Apifitoterapie.

Mierea

– Reglează colesterolul: studiile clinice arată că mierea acționează favorabil asupra metabolismului grăsimilor, respectiv asupra nivelului colesterolului. De asemenea, lăptișorul de matcă reduce colesterolul „rău” și chiar tensiunea arterială.

– Alungă migrenele și cârceii: cu fiecare lingură de miere consumată, organismul primește și mai mult magneziu – o binefacere pentru musculatură – și este stimulată producerea serotoninei la nivelul creierului, ceea ce anulează toate „șansele” de migrene.

– Slăbește cu miere: mierea influențează nivelul glicemiei și producția de insulină, astfel încât nu apare senzația de foame puternică.

Propolisul

Remediu pentru psoriazis și arsuri ușoare: cules de albine, acesta protejează florile și mugurii firavi împotriva bacteriilor și ciupercilor – același efect îl are și asupra afecțiunilor pielii, ca psoriazisul sau arsurile ușoare.

Veninul de albine

Vindecă reumatismul: veninul de albină, folosit direct ca înțepătură sau ca injecție subcutanată, alină durerile acute ale oaselor și articulațiilor, care apar în cazul unor forme de reumatism, artrită sau artroză.

Citiți și:

Curiozități despre albine: Societatea uimitoare a stăpânelor mierii

Tratamente cu miere de albine

PĂSTURA – pâinea albinelor care reface țesuturile ficatului și întărește imunitatea

 

yogaesoteric
25 mai 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More