Alternativă pentru mască: „Oaza portabilă” inventată de un artist belgian

Alain Verschueren, artist și asistent social belgian, s-a plimbat prin Bruxelles purtând o „oază portabilă”, o mini-seră de plexiglas care se sprijină pe umerii săi, închizându-l într-o bulă de aer purificat de plantele aromatice din interior.

Verschueren, în vârstă de 61 de ani, a dezvoltat ideea în urmă cu 15 ani, inspirat de oazele luxuriante din Tunisia, unde a lucrat anterior.

Într-un oraș în care acoperirea feței este obligatorie pentru a reduce răspândirea covid-19, invenția sa a câștigat o nouă viață.

A fost vorba despre crearea unei bule în care să mă pot izola, pentru a mă extrage dintr-o lume pe care am găsit-o prea plictisitoare, prea zgomotoasă sau urât mirositoare”, a spus Verschueren, adăugând că are astm și consideră că respirația din „sera” sa este mai confortabilă decât purtarea unei măști.

Am observat că oamenii au început să se apropie de mine și să intre în vorbă. Această izolare a devenit mult mai mult un mod de conectare”, a spus el.

Trecătorii din Bruxelles sunt amuzați și derutați de apariția bărbatului care rătăcea pe străzi cu capul între plante de cimbru, rozmarin și lavandă.

Este o seră? Este pentru albine? Este pentru plante? Nu știm, dar este o idee bună”, spune bijutierul Charlie Elkiess pentru Reuters.

Verschueren spune că speră să încurajeze oamenii să aibă mai multă grijă de mediu, pentru a ne proteja de poluarea atmosferică și fonică.

Citiți și:
Și de mască ce se alege? O minciună mondială, gândită și pusă în practică până în cele mai mici amănunte
Dr. Vasile Astărăstoae despre mască și vaccin…
Masca și distanțarea fizică au slăbit sistemul imunitar al copiilor, spun oamenii de știință

yogaesoteric
14 ianuarie 2021

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More