Am trăit adevărul faptului că iubirea este însăşi starea de A FI

Ziua în care am cursul de YOGA este pentru mine ziua preferată a săptămânii. Aştept cursul cu entuziasm şi încântare şi Dumnezeu nu încetează niciodată să mă surprindă.

Lecţiile practice şi teoretice de la curs sunt într-un mod misterios sincrone cu evenimentele şi preocupările din viaţa mea. De exemplu, într-o săptămână în care tocmai începusem un TAPAS de posturi YOGA (ASANA-e), la partea practică a cursului s-au făcut exact posturile alese de mine în acel TAPAS. Mai mult, au corespuns aproape cu exactitate şi timpii de execuţie pe care mi-i propusesem în TAPAS-ul meu pentru fiecare ASANA.

O translaţie într-o altă lume

Sunt în anul IV de curs şi acum primim iniţierea în BIJA MANTRA-ele centrilor de forţă. Recent am ajuns la centrul de forţă ANAHATA CHAKRA şi la această iniţiere am trăit o stare extraordinară. Încă de la trezire, în acea zi am avut o stare de efervescenţă specială, ca şi cum aş fi intuit că ceva extraordinar se va petrece.

Întrând în camera unde ni se oferea iniţierea, am simţit că păşesc în altă lume. Spontan, la nivelul pieptului a apărut o stare de expansiune. Cu emoţie am ajuns în faţa instructoarei mele. Ea m-a privit în ochi şi în acea clipă am fost copleşită de iubire – simţeam că sunt „făcută” din iubire, că sunt doar iubire. În momentul în care mi-a implementat MANTRA, deşi degetele ei îmi atingeau fruntea în gestul tradiţional, trăiam senzaţia foarte clară şi distinctă că implementarea are loc direct la nivelul inimii. Auzeam foarte clar şi puternic sunetul MANTRA-ei şi am simţit în acele momente că mă topesc în el, ca şi cum acesta ar fi fost unica realitate a tot ceea ce există.

Simţeam că mă dizolv în iubire

Îmi simţeam inima vie. Mă regăseam în inima mea, reîntregită, parte şi întreg în acelaşi timp. Exteriorul şi interiorul se unificaseră şi totul era doar IUBIRE. Am trăit adevărul faptului că iubirea este însăşi starea de A FI. În acele momente iubirea mi se revela ca fiind infinită şi eternă, având o singură dorinţă: să se dăruiască acum, în totalitate.

Ochii mi s-au umplut de lacrimi de bucurie, dar era ca şi cum acestea veneau din adâncul inimii mele, unificată atunci cu o inimă mult mai mare, cosmică.
După iniţiere am continuat exerciţiile de YOGA şi starea a continuat să crească în intensitate imediat ce m-am aşezat în ASANA. Auzeam în continuare, clar, sunetul MANTRA-ei, care umplea tot spaţiul – interior şi exterior. Apoi a urmat relaxarea yoghină completă. M-am întins la sol pe păturică, dar parcă pluteam. Vocea instructoarei ne ghida să relaxăm piciorul stâng, apoi pe cel drept. Îmi era dificil să mă delimitez corporal, mă simţeam doar ca şi cum aş fi fost o inimă imensă. Plângeam şi simţeam că mă dizolv în iubire, într-o stare continuă de expansiune.

Grieg ne iubeşte cu o iubire divină

După relaxare am realizat o meditaţie de comuniune telepatică şi identificare subtilă cu Ghidul nostru spiritual, Grieg, la nivelul lui ANAHATA CHAKRA. Chiar de la început i-am perceput prezenţa în fiecare coleg de curs şi chiar în mine însămi. Simţeam cum ne cuprinde în inima sa pe noi toţi şi pe fiecare în parte, cum ne iubeşte pe fiecare cu aceeaşi iubire divină care nu poate fi „mai mică” sau „mai mare”, pentru că este infinită. Tot atunci am înţeles că o adevărată iubire pentru Ghidul meu spiritual se traduce în faptele mele, mai exact în a fi impecabilă în tot ceea ce fac, trăiesc, gândesc. Mă simt nespus de recunoscătoare că sunt alături de el, că urmez această cale spirituală şi am acces la toate aceste învăţături, că am toate condiţiile să practic YOGA şi să mă desăvârşesc. Şi toate acestea sunt posibile pentru că Dumnezeu mă iubeşte cu dragostea sa divină, prin cel care îmi este Ghid spiritual.

A urmat apoi meditaţia LAYA YOGA cu BIJA MANTRA lui ANAHATA CHAKRA. Uimită de claritatea sunetului, simţeam cât de uşor îmi este să păşesc dincolo de realitatea obişnuită, topindu-mă în această MANTRA pe care o regăseam atât de familiară şi de aproape de mine.

De atunci parcă timpul se scurge altfel pentru mine, percepţiile îmi sunt diferite – totul este mai frumos şi mai plin de viaţă.

Sunt foarte recunoscătoare pentru toate cadourile spirituale excepţionale ce îmi sunt şi mi-au fost oferite de-a lungul timpului. Aspiraţia mea cea mai profundă este să mulţumesc pentru toate acestea nu doar prin vorbe, ci prin fiecare faptă, gest, gând, intenţie de-a mea, acum şi mereu.

Crina, anul IV, Bucureşti

*****
 
Trimite-ne şi tu relatări despre trăirile tale spirituale pe adresa redactie@yogaesoteric.net. Cele mai frumoase scrisori de la cititori vor fi publicate pe site-ul nostru, iar relatările spirituale extraordinare vor fi premiate.

yogaesoteric.net
februarie 2008

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More