În timpul postului cu apă pentru arderea KARMA-ei am conștientizat efecte complexe, pe multiple niveluri, ce prefigurează o trezire spirituală

 

În timpul consacrării postului de 3 zile pentru arderea KARMA-ei la nivelul lui AJNA CHAKRA am rostit formula indicată şi în acelaşi timp am vizualizat că îi ofer lui Dumnezeu KARMA legată de orice tip de rezonanţă cu incontinenţa sexuală, precum şi toate greşelile pe care le-am făcut în anumite integrări spirituale. De asemenea, am manifestat intenția de a purifica drumul meu tantric. Am remarcat existența unei KARMA-e relaţionale şi o conştientizare sporită la nivelul lui SWADHISTHANA CHAKRA, ce a apărut fără să o fi cerut. Aceasta m-a bucurat foarte mult, deoarece chiar dacă nu am cerut-o, Dumnezeu a avut grijă şi de acest aspect.

Am conştientizat următoarele:
– trei DHATU-uri: RASA, SUKRA și ASTHI;
– GUNA-urile: LAGHU, RUKSHA, SUKSHMA, SANDRA, DRAVA;
– TATTVA-ele: PRAKRITI, MANAS, AHAMKARA, BUDDHI, RAGA.

ANAMAYA KOSHA – Corpul fizic

În timpul postului am simţit o stare de imponderabilitate (LAGHU GUNA) şi am simţit de asemenea amplificarea calităţii de uscat (RUKSHA GUNA) şi subtil (SUKSHMA GUNA) ce mi-a permis să observ procesele ce aveau loc la nivelul lui ANAMAYA KOSHA (corpul fizic) şi MANOMAYA KOSHA (corpul astral) de care de obicei nu sunt conştientă. Am observat transmutarea energiilor, îndeosebi la nivelul glandelor limfatice (RASA DHATU). Erau ca nişte particule mici sferice ce apăreau şi erau dematerializate (a fost ceva foarte asemănător cu ce am simțit la exemplificarea cu antimateria, făcută în tabăra de Ayurveda din această vară). Acest proces se petrecea continuu şi din abundenţă, îndeosebi în regiunea inghinală. Am realizat acum interior că sistemul ţesuturilor organice – DHATU – formează un cerc complet care începe cu SUKRA DHATU. Am devenit conştientă de ultima legătură, cea care închide cercul, dintre SUKRA DHATU şi RASA DHATU, prin care potențialul sexual este transmutat şi energia rezultată este reintegrată înapoi la nivelul ţesuturilor organice şi al învelişurilor mai subtile ale fiinţei.

Am observat, de asemenea, o activitate profundă la nivelul oaselor. Simţeam că am atins ceva fundamental din fiinţa mea, ceva ce consider a fi axul şi temelia fiinţei mele, ceea ce structurează – ASTHI DHATU. Am simţit calitatea lui SANDRA GUNA, ceva foarte dens, aproape rigid și am perceput că această rigiditate se purifică în mine. Aceasta pentru a îmi servi şi a mă susţine să rămân verticală, dar fără a mai fi ceva limitator. Simțeam ca şi cum eram capabilă să mă mişc liberă pe balanţa dintre SANDRA (dens) şi DRAVA GUNA (calitatea de lichid) pentru a alcătui structura cea mai dumnezeiesc integrată. Dacă ceva nu îmi părea a fi în regulă, amplificarea lui DRAVA GUNA ar fi adus modificarea dorită. În timpul acestui proces de formare şi modelare, DRAVA GUNA este mereu prezentă sub forma legilor şi principiilor dumnezeiești, pătrunzând la nivel profund, dar permiţând lui DRAVA să acționeze. Este precum SHIVA care o observă cu detaşare pe SHAKTI în dansul ei, fiind mereu centrul ei şi pătrunzându-i toate aspectele în profunzime, fără a o pierde din vedere nici măcar o secundă. Aceasta este starea de echilibru dinamic.

Aspir să devin mai conştientă şi de celelalte GUNA-uri şi DHATU-uri, însă chiar şi aceste elemente de conştientizare sunt extrem de valoroase pentru mine, deoarece ele prevestesc începutul formării nucleului de conştiinţă de la nivelul lui PRAKRITI TATTVA.

PRANAYAMA KOSHA – Corpul eteric

Am urmărit să fac exerciţiile de PRANAYAMA şi meditaţiile susţinute cât mai mult în timpul postului. Am simţit foarte concret vibraţia energiei în timp ce practicam PRANAYAMA şi ASANA-e. A fost ca şi cum eram conectată la o sursă de curent electric, ceva ce aproape m-a speriat, deoarece şi inima îmi bătea foarte rapid de la aceşti puternici curenţi de energie. Aş vrea să învăţ să modelez această manifestare, pentru a-mi fi mai uşor să absorb energia în structura mea. Cred că va fi mai armonios dacă învăţ să captez energia printr-o „suprafaţă mai mare”, adică să îmi deschid mai multe canale subtile din fiinţă şi atunci absorbţia va fi mai puţin abruptă, mai gradată şi, sper eu, continuă.

MANOMAYA KOSHA – Corpul astral

Am devenit conştientă de structura ataşamentelor pe care le am şi am conștientizat anumite momente când s-au manifestat.
De exemplu, am decis că vreau să mă întâlnesc cu iubitul meu şi am privit în inimă pentru a vedea cât de mare este iubirea mea pentru el, şi nu era foarte mare! Apoi a apărut un gând care părea să încerce să ascundă realitatea neplăcută spunându-mi: „dar sunteţi împreună, sunteţi un cuplu, desigur că trebuie să îl vezi”. Am fost surprinsă să observ aceasta. După mai mult timp, după ce am audiat o conferinţă a lui Nicolae Catrina despre cuplul RAGA-DVESA (plăcere, atracție – repulsie) am înţeles ce voia să spună, și anume că tot ceea ce ţine împreună doi oameni într-un cuplu şi care nu este iubire, se numeşte ataşament.

Era ca o examinare prin contrast, cunoscută în medicină, când se introduc în organism materiale radio-opace pentru a face organele interne mai vizibile la investigațiile cu raze X. În mod similar, observam ataşamentele ce erau evidenţiate pe fundalul tuturor celorlalte aspecte, ieşind la lumină şi fiind atât de vizibile încât eram uluită că nu le mai remarcasem niciodată până atunci: le vedeam mișcându-se şi fiind create. Era fascinant.

Eram surprinsă că egoul, AHAMKARA, nu intervenea urmărind să le acopere. Părea că egoul a fost temporar suspendat şi BUDDHI, intelectul, a preluat conducerea, apărând un fundal de detaşare. Nu îmi era ruşine, simţeam compasiune pentru mine însămi şi eram fericită că eram o elevă ce învăţa ceva important în acel moment.

Am observat, de asemenea, acţiunea ce cred că este realizată de MANAS (mentalul), percepând textura subtilă a gândurilor, a căror natură este să se mişte şi să curgă (DRAVA GUNA) şi să se solidifice prin repetare continuă (SANDRA GUNA). Aceasta are loc prin repetare – afirmare constantă, în scopul de a avea ceva pe care să mă bazez, sub pretextul de a fi capabilă să iau mai rapid deciziile următoare, bazate pe presupunerea limitată că acel aspect ales, „îngheţat” în acel moment specific va fi universal valabil în orice situaţie, ceea ce în mod evident nu este așa.

Apoi mi-am amintit idei ca, de exemplu: „Ştiu că iubirea noastră este pură pentru că m-am rugat la Dumnezeu şi în acel moment ai apărut în viaţa mea”. Aceasta în acel moment fusese o sincronicitate dumnezeiască, dar în timp s-a solidificat în mod similar, prin repetare constantă. Ceea ce era viu s-a stins, s-a uscat şi acel sentiment minunat de a fi împreună s-a transformat în ataşament. Proiecte comune, în loc să îi unească pe oameni, îi separau… Fiecare acţiune realizată pentru că noi credem că este bine să o facem dintr-un gen de regulă sau deprindere şi nu din iubire plenară şi năvalnică, este înlănţuitoare.

Simt starea de iubire din mine, ca o plantă fragilă pe care vreau să o hrănesc şi să o protejez, înţelegând acum, mai profund, imensa ei valoare. Am remarcat avantajul de a intra într-o relaţie într-un mod mai lent şi mai conştient. Dacă o relație se începe pripit, atunci lipsa iubirii care nu a avut şansa de a creşte într-un ritm natural, face ca relația să fie plină de o altă energie intensă şi accesibilă, care adeseori este cea a dorinţei. Este mult mai uşor să amplifici dorinţa decât să creşti iubirea şi apoi confundăm dorinţa de a fi împreună cu iubirea.

Simt recunoştinţă faţă de ghidul spiritual pentru că găseşte nenumărate modalităţi minunate de „a ajunge” la noi şi de a ne ajuta să radiem în afara noastră lumina dumnezeiască din ce în ce mai mult. Am simţit foarte intens susţinerea şi iubirea sa. Am trăit momente spontane de comuniune cu el, fiind îmbrăţişată de fiinţa lui imensă. La un moment dat, când urcam niște scări, am simţit că ştiu ce face şi de ce. Am putut remarca atitudinea sa perfectă, percepându-i pentru câteva clipe ființa ca fiind mare cât universul. Am perceput compasiunea sa şi cum ghidul spiritual ni se oferă în mod necondiţionat, cum ne oferă viaţa sa şi fiecare atom al fiinţei lui ca pe un ajutor şi instrument de trezire a cunoaşterii spirituale.


Adriana Luptakova, grupa 6 la cursul de yoga, grupa 3 la cursul de Ayurveda din Odense, Danemarca


Citiți și:

Grație susținerii spirituale, m-am bucurat chiar de la început de roade uimitoare în TAPAS-ul de arderea KARMA-ei prin post alimentar

Postul numai cu apă – o uimitoare metodă terapeutică
 

yogaesoteric
21 octombrie 2017

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More