Anul ăsta bunica nu mai este necesar să fie salvată: OMS și UE „Vaccinați-vă pentru a evita povara asupra sistemului de sănătate”

Deși nu mai suntem unde eram în urmă cu un an, este clar că pandemia covid-19 nu s-a încheiat încă. Din nefericire, vedem că indicatorii cresc din nou în Europa, ceea ce sugerează că a început un alt val de infecție. Odată cu sosirea toamnei și a iernii, se poate aștepta și o reapariție a gripei. Având în vedere aceasta, reafirmăm necesitatea de a proteja sănătatea oamenilor, în special a celor mai vulnerabili, folosind toate instrumentele disponibile, inclusiv vaccinarea. Măsurile de pregătire este necesar să continue în regiunea europeană, nu este cazul să lăsăm garda jos.

Acesta este avertismentul lansat de comisarul european Stella Kyriakides, de directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Hans Kluge, și de directorul ECDC (Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor), Andrea Ammon.

Posibila co-circulație a covid-19 și a gripei sezoniere va expune persoanele vulnerabile la un risc mai mare de îmbolnăvire gravă și de deces, cu probabilitatea de a crește presiunea atât asupra spitalelor, cât și asupra lucrătorilor din domeniul sănătății, deja epuizați de aproape 3 ani în prima linie a pandemiei”, au avertizat Kyriakides, Kluge și Ammon într-o declarație comună.

Este necesar să evităm povara acestei co-circulații asupra sistemelor noastre de sănătate. Împreună cu măsurile de sănătate publică, vaccinarea rămâne unul dintre cele mai eficiente instrumente împotriva ambelor virusuri. Îndemnăm țările din regiunea europeană să acorde prioritate protecției celor mai vulnerabile grupuri prin administrarea simultană a vaccinurilor împotriva gripei și covid, ori de câte ori este posibil.

Pentru a ajuta țările să se pregătească să reacționeze la o probabilă creștere a numărului de bolnavi de gripă și de covid în lunile următoare, Comisia a publicat o comunicare, iar OMS Europa a emis recomandări de politici pentru persoanele cele mai vulnerabile. Îndemnul pentru regiunea europeană, care cuprinde 53 de țări din Europa și Asia Centrală, este de a revigora eforturile de atenuare și de a fi pregătită să răspundă la sarcinile tot mai mari asupra sistemelor de sănătate.

Așadar, întrucât numeroase studii au arătat între timp că vaccinarea anti-covid nu este eficientă nici pentru a împiedica răspândirea bolii, nici pentru a proteja de infectare, argumentele pentru a convinge populația să se injecteze cu produsele periculoase care au nenorocit deja un număr imens de oameni au fost căutate în altă parte.

Citiți și:
Dr. John Campbell, medic viral pe YouTube, inițial pro-vaccinare, comentează aberațiile spuse de directorul executiv al Pfizer: ce înseamnă „viteza științei” și „totul la risc”
UE continuă să-și respecte angajamentul față de globaliși: urmează lockdownuri, revenirea certificatelor de vaccinare și masca obligatorie

 

yogaesoteric
3 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More