Arta de a face dragoste în mod sublim fără contact sexual

de profesor YOGA Gregorian Bivolaru

Cei mai mulţi oameni consideră, din nefericire, că „a face dragoste” înseamnă doar un singur lucru – raportul intim, genital. În cazul unui cuplu armonios, când cei doi îndrăgostiţi se iubesc şi se cunosc foarte bine unul pe celălalt, „a face dragoste” se poate extinde la întreaga zi, şi aceasta bineînţeles aproape permanent. Cu un gest încărcat de afecţiune sau cu o privire electrizată ei pot comunica fulgerător şi chiar trezi o pasiune extatică.
Sărutul, îmbrăţişările pasionale şi mângâierile sunt foarte importante în realizarea unei fuziuni amoroase cât mai plenare, iar cuplurile unite şi iubitoare care le aplică în viaţa lor intimă folosesc orice prilej pentru a-şi exprima astfel afecţiunea şi adoraţia.

O atingere diafană şi afectuoasă sau o mângâiere tandră contează adesea cu mult mai mult decât mii de cuvinte, iar o îmbrăţişare pasională realizată la momentul potrivit aproape că face cuvintele de prisos. Toate acestea măresc totodată aprecierea reciprocă şi impactul realizat în cuplu, a unuia faţă de celălalt, chiar dacă nu a fost încă în mod direct vizată, zona organelor genitale. Uneori, aceste mici intimităţi inefabile pot exprima un pur şi simplu „te iubesc”, pe când în alte situaţii, ele sunt în mod evident nişte preludii ale unui anumit tip de activitate erotică. Într-un cuplu în care cei doi îndrăgostiţi sunt în deplină armonie unul cu celălalt, comunicarea aproape că are loc fără cuvinte, deoarece ei ajung să ştie foarte precis semnificaţia fiecărei manifestări, a fiecărei aluzii, pe care le folosesc spontan, chiar dacă numai până la un anumit grad de trezire erotică, ca modalităţi pregătitoare pentru fuziunea amoroasă propriu-zisă care va urma.

Preludiu de lungă durată

Acest mod delicios de a fuziona amoros se transformă apoi într-un preludiu profund euforizant mai lung, ce poate conduce, dacă amândoi o ştiu şi acceptă aceasta, la un contact genital, care va avea loc la un moment dat, în viitorul apropiat.
Procedând şi noi astfel în viaţa noastră intimă, vom constata că pentru noi sexualitatea capătă ca prin farmec o cu totul altă semnificaţie. Atunci nu mai este atât de important să facem totul sau să renunţăm la orice intimitate. Asta înseamnă în acelaşi timp că vom putea face faţă mult mai bine fluctuaţiilor apetitului nostru sexual, creşterii sau diminuării dorinţei căci, odată armonizaţi unul cu altul, interesul nostru amoros apare mult mai devreme şi atunci noi vom şti de asemeni cum să ne comportăm.

Acţionând astfel, ulterior, când fuziunea propriu-zisă se va realiza, contactul nostru intim-genital va fi mult mai profund şi reuşit, căci el va avea loc pe fundalul trezirii complete a interesului erotic al unuia faţă de celălalt.
În acest fel se poate face faţă mult mai uşor nu numai inegalităţilor şi variaţiilor apetitului sexual, ci chiar şi unui eventual eşec care, departe de a mai fi un dezastru, va fi privit într-o altă perspectivă, dacă deja se porneşte de la premisa că relaţia amoroasă între cei doi iubiţi poate avea loc chiar dacă organele lor genitale sunt sau nu pregătite pentru o interacţiune intimă.

E amuzant că, scăpând astfel pentru totdeauna de starea de tensiune şi de încordare, pe care adeseori o declanşează obsesia sexului, cuplul ajunge astfel să resimtă mult mai multă plăcere şi chiar va ajunge după aceea să facă mai frecvent dragoste.

Această intimitate delicioasă fizică şi emoţională aproape permanentă poate duce, în unele situaţii, la trezirea dorinţei de mângâiere a organelor genitale ale fiinţei iubite şi chiar la excitarea acestora sau poate fi o fază preliminară pentru amorul oral sau pentru alte forme de fuziune ce exclud contactul intim al organelor genitale. Desigur că aici se poate opta chiar şi pentru acele tipuri de activitate sexuală non-genitală ce au loc în afara oricărui contact fizic.

Chemările misterioase ale iubirii

Într-un cuplu iubitor, unit şi stabil de lungă durată, îndrăgostiţii pot ajunge să comunice adeseori fără cuvinte şi ei reuşesc atunci să cunoască prin empatie ce simte şi ce gândeşte celălalt. Împărtăşirea reciprocă a secretelor într-un cuplu armonios, menţine şi adeseori chiar amplifică atmosfera de inefabil, de mister, de comuniune plină de taine.
Astfel, spre exemplu, în timpul dansului femeia îi şopteşte în mod incitant la ureche iubitului că e îmbrăcată cu lenjeria intimă care lui îi place atât de mult.

Atingerea excitantă ca din „întâmplare” a anumitor zone ale corpului fiinţei iubite poate provoca, de asemenea, un efect extraordinar. Unele cupluri polare reuşesc un asemenea impact magic doar cu o privire.
Sunt de asemeni mulţi îndrăgostiţi care folosesc aproape spontan, chiar şi în prezenţa celorlalte persoane, un limbaj tainic doar al lor, prin care îşi comunică nestingheriţi ceea ce simt, cât de excitaţi sunt sau care le sunt aşteptările lor erotice, fapt care le amplifică la maxim excitarea.
Tocmai de aceea, un astfel de cuplu este mult mai puţin predispus suferinţelor datorate geloziei, deoarece ei flirtează aproape tot timpul între ei, urmărind să-şi răspundă unul celuilalt chemărilor misterioase ale iubirii. Ei nu îi mai privesc atunci pe ceilalţi ca fiind o permanentă ameninţare, deoarece ei ştiu atunci că ceea ce este între ei valorează cu mult mai mult decât tot ceea ce orice relaţie rapidă şi superficială, le-ar putea oferi.

Reîntoarcerea la începutul relaţiei de iubire

Dacă toate acestea vi se par cumva de domeniul fanteziei ori prea îndepărtate şi greu de atins, vă oferim în continuare mai multe modalităţi simple care vă vor permite, dacă le veţi pune în practică, să vă îmbunătăţiţi rapid situaţia.
Începeţi, spre exemplu, prin a vă reîntoarce din nou la comportamentul pe care îl aveaţi la începutul relaţiei voastre, când doar vă făceaţi curte (probabil multe cupluri nu au făcut asta cu adevărat niciodată, tocmai de aceea ele nu eu căutat să folosească vreo ocazie pentru a-şi exprima din plin dragostea prin modalităţi non-genitale). Dăruiţi-vă spre exemplu, unul altuia cât mai multe cadouri fără a avea un motiv anume. Nu este absolut deloc necesar ca ele să fie scumpe. Ceea ce gândiţi şi simţiţi atunci când le oferiţi contează cel mai mult.

Sărutaţi-vă de asemeni, cât mai mult. Telefonaţi măcar o dată pe zi pentru a-i spune fiinţei iubite „te iubesc”. Lăsaţi bileţele de dragoste în locuri neaşteptate unde ele vor fi găsite de fiinţa iubită. Întâlniţi-vă ca în adolescenţă, întocmai ca atunci când v-aţi dat prima dată întâlnire. Străduiţi-vă cu adevărat să placeţi, să-l cuceriţi pe celălalt aşa cum aţi procedat la început.

În orice relaţie de iubire ajută mult să nu uiţi că întotdeauna mai există o şansă, că ai posibilitatea să alegi. Sunt foarte mulţi îndrăgostiţi care, devenind din ce în ce mai blazaţi şi nepăsători, lasă adeseori să treacă pe lângă ei multe ocazii de a fi fericiţi, uneori ani în şir. Mulţi dintre ei şi-au dat seama, numai atunci când s-au reîntors la perioada de început a relaţiei lor, cât de mult au uitat să se mai comporte unul cu celălalt ca în acea perioadă fericită, când amândoi îşi făceau curte cu asiduitate. Dar ca în orice altă situaţie de viaţă, trebuie să ştiţi că pe maestru îl face exerciţiul şi, procedând astfel, veţi putea constata cum după numai câteva săptămâni de practică veţi deveni foarte buni în arta de a vă curta şi de a flirta reciproc.
Cu strădanie şi cu răbdare, dacă veţi adăuga la toate acestea şi experienţa mai bogată de viaţă pe care o aveţi acum, veţi putea obţine în scurt timp rezultate mult mai bune, chiar decât ar fi fost posibil la începutul relaţiei voastre, când v-aţi dat prima întâlnire.

Vacanţele senzuale

O modalitate simplă şi foarte eficientă de a obţine aceste rezultate minunate este organizarea vacanţelor senzuale. O asemenea „minivacanţă erotică” poate dura de la o seară până la un weekend.
Scopul principal al unei asemenea minivacanţe este să urmăriţi să ieşiţi din banal, din rutina de zi cu zi, atât atunci când sunteţi în pat cât şi în afara lui şi să ajungeţi să flirtaţi eficient unul cu celălalt şi să vă faceţi cu adevărat curte.

Puteţi eventual, să vă pregătiţi din timp pentru o asemenea vacanţă. O idee ar fi să trimiteţi nişte semne, care trebuie totodată să fie şi dovezi de dragoste ce urmează să fie răsplătite în vacanţă.
Astfel, atunci poate fi vorba despre: un mic dejun cu alimente considerate afrodisiace servite în pat, masaj senzual, a face dragoste în locuri neobişnuite, o nouă poziţie amoroasă sau un alt tip de fuziune amoroasă care credeţi că i-ar plăcea foarte mult fiinţei iubite sau, de ce nu, o seară întreagă consacrată satisfacerii fiecărui capriciu ori chiar a fanteziei acesteia. Desigur că în această direcţie fiecare cuplu are propriile sale idei despre ceea ce li se potriveşte sau referitor la ceea ce şi-au dorit dintotdeauna să facă.

Este preferabil să trimiteţi aceste semne incitante cu câteva zile înainte pentru ca şi celălalt să poată să se pregătească dacă e necesar şi totodată acest mod de a proceda vă ajută să faceţi anticipări cât mai excitante pentru ceea ce va avea loc atunci. Nimic nu trebuie să fie într-o asemenea ocazie prea costisitor – totul se poate realiza chiar acasă, eventual se poate organiza o cină mai specială sau puteţi ieşi la un picnic în doi.
Orice aţi face şi oriunde aţi fi, ceea ce contează cel mai mult este să vă dăruiţi cu toată fiinţa unul altuia, să căutaţi să faceţi lucruri cât mai plăcute şi încântătoare. Discutaţi apoi sincer despre cum a fost, cum v-aţi simţit, pentru a vedea ce a mers bine şi ce nu, la celălalt. Cel mai bine ar fi să organizaţi pe rând aceste vacanţe astfel încât fiecare să aibă posibilitatea să aleagă şi să se manifeste la rândul lui şi să decidă în funcţie de preferinţele sale.

Masajul

Masajul intim-senzual este o minunată modalitate de a face dragoste prin fuziune psihică, subtilă, fără sex. Această formă privilegiată de fuziune erotică este de multe ori subestimată. Puţine experienţe amoroase sunt atât de plenare şi permit celor doi iubiţi să se atingă, să se mângâie atât de mult, să comunice la toate nivelele fiinţei lor, cum se petrece în timpul masajului sexual. Dacă acesta devine sau nu şi un masaj erotic depinde doar de voi, şi chiar dacă vi-l faceţi reciproc nu este neapărat necesar ca el să se finalizeze imediat cu un raport intim genital. În final puteţi eventual să vă mângâiaţi reciproc sau doar să vă sărutaţi şi să vă îmbrăţişaţi.

Învăţaţi să vă sărutaţi

Nu pierdeţi nicio ocazie pentru a învăţa să sărutaţi cât mai bine. Petreceţi cât mai mult timp practicând arta sărutului atunci când sunteţi excitaţi sau atunci când sunteţi cât mai treziţi din punct de vedere erotic. Ca o continuare firească a masajului senzual, învăţaţi să mângâiaţi electrizant şi cât mai erotic. Consacraţi-vă eventual o seară întreagă, stabilind dinainte cu fiinţa iubită că fuziunea va fi non-genitală şi apoi fiţi cât mai creativi, folosiţi-vă din plin întreaga imaginaţie pentru a face ca fiinţa iubită să se topească de fericire.

Cum anume veţi proceda pentru a face cât mai completă această fuziune, fără a duce în cele din urmă la contactul sexual, depinde numai de voi, de disponibilitatea erotică şi de starea pe care o aveţi în acel moment. Unele cupluri se pot excita foarte tare chiar dacă nu urmăresc contactul genital, în timp ce pentru altele aceasta este foarte greu sau chiar de neconceput. Desigur, aţi putea dori să încheiaţi mângâindu-vă reciproc sau doar unul din voi să-i provoace celuilalt stări intense de orgasm fără ejaculare.

Mitul „bărbatului adevărat”

E regretabil că, în zilele noastre, mulţi bărbaţi cred cu tărie că orice formă de iubire fizică trebuie neapărat să se termine cu contact sexual. Foarte multe femei, dacă nu chiar majoritatea lor (şi acest lucru ar trebui să dea de gândit) spun în repetate rânduri că ele ar prefera în unele situaţii mai multe sărutări şi îmbrăţişări decât o activitate intimă-genitală.

Totuşi, în general, cam toţi bărbaţii cred că un „bărbat adevărat” face sex ore în şir şi niciodată nu se joacă precum un adolescent. Acest lucru le determină pe unele femei, care deocamdată nu vor să aibă un raport intim-genital, să refuze bărbaţilor orice formă de apropiere, care ulterior ar putea conduce la dragoste fizică.

Pe de altă parte, pentru foarte mulţi bărbaţi atingerea, mângâierea este percepută, din nefericire, doar într-un mod fizic, aproape violent (ca în sport) sau conducând doar la raportul sexual. Ei sunt în această direcţie atât de obişnuiţi, încât nu înţeleg nimic mai mult.
Transformarea acestor concepţii, înlăturarea gradată a prejudecăţilor necesită timp şi efort. Un bărbat care gândeşte în acest fel are prin urmare nevoie să fie încurajat, să fie ajutat şi învăţat cum să se bucure în mod senzual şi chiar erotic, fără a avea loc neapărat contactul intim, genital. Probabil că la început lui i se va părea puţin straniu, neobişnuit, dar perseverând, aceasta îi va permite să-şi trezească şi să-şi mărească extraordinar de mult stăpânirea de sine, voinţa şi virilitatea.

De ce să nu facă amor?

Dar oare de ce un cuplu nu ar trebui să dorească să facă amor? Sunt multe motive în această direcţie. Puţini dintre noi doresc sau pot să facă dragoste tot timpul sau, mai precis, exact atunci când vrea fiinţa pe care o iubim. Tocmai de aceea, reechilibrarea nevoilor sexuale fuzionând amoros fără contact sexual este o soluţie optimă, care ajută din plin la menţinerea intimităţii şi armoniei cuplului.
Altfel, în timpul unei relaţii amoroase de lungă durată sunt multe situaţii în care cei doi ar dori să-şi exprime atracţia şi dragostea pe care o resimt unul pentru altul deşi, din motive obiective, nu se poate realiza contactul intim-genital: greutăţile din timpul perioadei de graviditate ori cele ce survin imediat după naşteri, sau acelea de după o operaţie ginecologică ori pauzele obligatorii în timpul bolilor sau convalescenţei după o operaţie sau ori de câte ori, din diverse cauze, dorinţele unuia nu corespund cu ale celuilalt. Sunt multe alte situaţii în care fuziunea sexuală nu poate avea loc.

Pentru multe cupluri unite şi iubitoare, a face dragoste fără sex în acest mod, joacă un rol deosebit în viaţa de zi cu zi, chiar dacă ele nu se află în niciuna dintre aceste situaţii speciale. Procedând astfel, cuplurile completează în acest mod relaţia obişnuită de natură intim-genitală şi-şi exprimă şi mai plenar dragostea care, manifestată în acest fel, înfrumuseţează şi îmbogăţeşte viaţa intimă a cuplului.
În final vă sugerăm că este util să ţineţi cont şi de acest sfat. Dacă totuşi constataţi că, în mod constant şi sistematic aveţi tendinţa de a evita contactul intim-genital este bine să apelaţi cât mai repede la sfaturile unui medic specialist, mai ales dacă urmăriţi conceperea unui copil, căci respingerea totală sau aproape totală a contactului intim-sexual cu fiinţa iubită poate fi, în unele situaţii, cauzată de anumite tulburări cum ar fi spre exemplu paranoia şi schizofrenia.

Dar, ca orice altă problemă de viaţă, şi în acest caz totul depinde de armonie, de găsirea punctului de echilibru între fuziunea de tip genital-intim şi cea non-genitală care vi se potriveşte cel mai bine la amândoi. Căutaţi tocmai de aceea să atingeţi şi să vă menţineţi în acea stare ideală, în care amândoi sunteţi extraordinar de mulţumiţi, împliniţi şi fericiţi în viaţa voastră amoroasă. Urmăriţi de asemeni fiecare să atingeţi starea de iubire infinită şi astfel vă veţi convinge că atunci imposibilul devine cu uşurinţă posibil.

Citiţi şi:

Echilibrul şi armonia unui cuplu tantric fericit pornesc de la aprofundarea intimităţii
Pentru creşterea plăcerii sexuale…

yogaesoteric
25 septembrie 2009

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More