Ce fenomene declanşează dorinţa amoroasă la femei? Răspunsul cercetătorilor este uimitor şi neaşteptat

 

Un studiu recent sugerează că dorinţa amoroasă la femei nu este declanşată doar de hormoni, cum se credea până acum, ci mai mult de factori psihici complecşi, cum ar fi, de exemplu, de satisfacţia în relaţia de cuplu. Aceşti factori s-au dovedit a fi mult mai importanţi decât efectul hormonilor.
 

Cercetarea s-a făcut în 7 clinici diferite din Statele Unite. La studiu au luat parte 3.302 femei aflate la menopauză care au răspuns la un chestionar legat de viaţa lor intimă şi de dorinţa de a face amor. Apoi cercetătorii le-au luat sânge, pentru a vedea nivelul hormonilor sexuali.

Concluzia studiului este că testosteronul şi alţi hormoni sexuali au un rol minor, limitat, în declanşarea dorinţei amoroase la femei.

John Randolph, de la Universitatea din Michigan, autorul studiului, spune că factorii psihici sunt cei mai importanţi în stimularea dorinţei amoroase, mai puţin testosteronul, deşi acesta este asociat frecvent cu funcţia erotică, atât la bărbați, cât și la femei.

Intimitatea relaţiei şi fericirea emoţională sunt esenţiale pentru viaţa amoroasă a femeilor. Cele care erau mai fericite simţeau mai des dorinţa de a face amor.

Concluzia studiului a fost publicată în Endocrine Societyʼs Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Citiţi şi:

Ce spune neuroştiinţa despre dorinţa amoroasă

Priza de conştiinţă şi relaxarea în TANTRA

 

yogaesoteric
26 octombrie 2016

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More