Așa a inventat John Money ideologia de gen: copilul care i-a fost cobai uman a ajuns să se sinucidă

Ideologia de gen colonizează rapid societatea. În întreaga lume se adoptă tot mai multe legi în care copiii sunt o țintă prioritară. Mai precis, marea ofensivă LGTB care se desfășoară în prezent este concentrată pe așa-numiții „minori transsexuali”.

Cursuri în școli, îndoctrinarea copiilor, publicitate pe stradă și în presă. Totul pentru a convinge că sexul este un construct social și că un copil la 4 ani își poate alege „genul”, așa că, prin urmare, ar fi necesar să fie sprijinit consumul masiv de hormoni și schimbarea de sex. Cu toate acestea, oamenii de știință și experții avertizează asupra daunelor pe care le pot face minorilor.

Chirurgul plastician Patrick Lappert, care s-a adresat Adunării Generale din Alabama cu privire la efectele tratamentului pentru tranziție de gen asupra minorilor, avertizează că „operațiile de schimbare a sexului” sunt „permanente și ireversibile”. „Nu există nimic reversibil în chirurgia genitală: este o mutilare permanentă și ireversibilă a persoanei umane. Și nu există alt cuvânt pentru asta. Se traduce în sterilitate permanentă. Este o dizolvare permanentă a funcțiilor procreative.”

Fără îndoială, esența ideologiei de gen se bazează pe folosirea copiilor, de când a început să folosească bebelușii pe post de cobai umani, cu consecințe teribile. Dar acesta este un aspect pe care ideologii de gen îl ascund din cauza originilor sale macabre.

Originile macabre ale ideologiei de gen

Inventatorul ideologiei de gen a fost John Money, un psiholog și sexolog care nu s-a opus pedofiliei și care a susținut tot felul de practici sexuale aberante. Și a trecut de la teoria genului pe care a promulgat-o la practică datorită celor doi frați Bruce și Brian Reimer, cu care a făcut experimente pentru a demonstra „realocarea sexuală” și a încercat să demonstreze că identitatea unei persoane nu se bazează pe datele biologice de la naștere, ci pe influențele culturale și ale mediului în care crește. La vârsta adultă, cei doi frați s-au sinucis după ce au trecut prin numeroase suferințe. Această poveste a fost consemnată de John Colapinto în cartea sa Așa cum l-a făcut natura. Băiatul care a fost crescut ca fată.

Bruce, numit mai târziu Brenda, a fost mutilat și s-a încercat să fie schimbat în fată

La 22 august 1965, la spitalul St. Boniface din Winnipeg, Canada, s-au născut gemenii identici Bruce și Brian Reimer. Amândoi au avut fimoză a penisului, ceea ce a necesitat o circumcizie, o operație simplă și de rutină, pentru care părinții, Ron și Janet, și-au dat acordul fără probleme. Dar în timpul operației a apărut o problemă, iar penisul lui Bruce „s-a rupt în bucățele”.

Cobaiul uman pe care îl aștepta

Părinții disperați, după o serie de consultații medicale, au apelat la John Money, un medic despre care auziseră la televizor datorită minunilor sale de „schimbare de sex” pe care le-a făcut la Spitalul Johns Hopkins din Baltimore. Money era deja unul dintre cei mai respectați cercetători în sexologie din lume.

Money, care conducea clinica de pionierat pentru chirurgia transsexuală din Baltimore, a fost încântat să se ocupe de băiețel. Bruce era cobaiul pe care îl aștepta pentru a dovedi validitatea teoriilor sale, un băiețel fără penis pe care îl putea transforma în fată.

Acest medic era cunoscut pentru că își încuraja pacienții să experimenteze tot felul de dorințe sexuale, inclusiv „ploaia de aur” (urinarea pe partener în timpul actului amoros), coprofilia, amputațiile și auto-ștrangularea. Pentru Money acestea nu erau perversiuni, ci „parafilii”.

Doctorul „mi s-a părut un zeu”, spune mama

Până să-l întâlnească pe Bruce, câmpul de acțiune al lui Money se limitase la hermafrodiți. Copilul a fost pentru el oportunitatea de aur. Când Ron și Janet, pe atunci în vârstă de doar 20 și 21 de ani, l-au întâlnit, au fost fascinați de acest personaj. „Mi s-a părut un zeu”, spune ea.

John Money, creatorul ideologiei de gen, și-a pus teoria în practică distrugând viețile tuturor membrilor unei familii

Doctorul le-a explicat că i-ar putea face băiatului un vagin perfect funcțional, dar că avea nevoie de cooperarea lor pentru ca Bruce să devină fată. Era important ca ei să-l îmbrace ca pe o fată, să nu-l tundă, să facă tot posibilul ca el să se simtă „o ea” și nu „un el”. Așa ar avea o viață fericită.

Primul pas: castrarea băiatului

Pe 3 iulie 1967, Bruce a fost castrat de dr. Howard Jones, un colaborator al lui Money, care ulterior l-a părăsit pentru a urma o profesie mai remunerativă: a deschis prima clinică de fertilizare in vitro din Virginia. În acest fel, Bruce a devenit Brenda. În primii câțiva ani, Ron și Janet s-au aruncat cu capul înainte în această afacere.

Dar ceva nu era în regulă. Micuța Brenda ignora păpușile pe care le primea în dar, îi plăcea să se lupte cu micii ei prieteni, construia forturi în loc să se pieptene în fața oglinzii. La baie, făcea stând în picioare. Primii ani de școală au înrăutățit mult situația. Brenda a devenit deosebit de violentă și a fost suspendată.

Între timp, în 1972, Money a publicat cartea Man & Woman, Boy & Girl, în care punea lumea la curent cu extraordinarul „caz al gemenilor”. Volumul descrie experimentul ca fiind un „succes răsunător”. Era „dovada concludentă” că „nu te naști bărbat sau femeie, ci devii bărbat sau femeie”. Toată lumea l-a lăudat. Presa, toate feministele și chiar și colegii săi.

Lumea a adoptat noua ideologie

Doar un cercetător necunoscut, pe nume Milton Diamond, a îndrăznit să își exprime nedumerirea față de acest caz. Dar a fost ignorat. Dimpotrivă, „cazul gemenilor Money a fost decisiv în acceptarea universală nu numai a teoriei conform căreia ființele umane sunt maleabile din punct de vedere psihosexual la naștere, ci și a intervenției chirurgicale de schimbare de sex ca tratament pentru copiii cu organe genitale ambigue sau deteriorate. Metoda, care se practica inițial doar la Johns Hopkins, s-a răspândit rapid și acum se practică în aproape toate spitalele importante din țară.”

Brenda a continuat să se comporte „ca un băiețel”, apărându-și fratele în lupte și având dificultăți în a fi cu prietenele ei. Periodic, cei doi frați mergeau la clinica lui Money pentru a fi supuși unor teste psihologice stresante. În timpul acestor sesiuni, celor doi gemeni în vârstă de șase ani li s-au arătat imagini explicite din punct de vedere sexual „pentru a-și consolida identitatea / rolul de gen”.

Cei doi frați au fost obligați să simuleze acte sexuale unul cu celălalt. Cu o ocazie, dr. Money „le-a făcut o fotografie cu un Polaroid”. Pentru Brenda, aceste ședințe, la care a fost obligată să se supună și singură, au fost o tortură. În visele sale își imagina că este un tânăr de douăzeci de ani „cu mustață”, dar îi era frică să le spună părinților de teamă să nu-i dezamăgească.

De altfel, Ron și Janet, frustrați de comportamentul „fetiței”, au încercat tot ce le-a fost în putință pentru a pune în aplicare sfaturile lui Money: umblau goi prin casă, mergeau în tabere de nudism, o presau pe fetiță să adopte atitudini feminine. Toate acestea au dus la epuizare nervoasă: Janet a încercat să se sinucidă, Ron a început să bea.

„Brenda” a început să aibă gânduri suicidare

Între timp, Money a publicat o nouă carte bestseller (Semnături sexuale) în care vorbea din nou despre Brenda, care „își trăia fericită copilăria ca o fată adevărată”. Realitatea este că Brenda, la vârsta de unsprezece ani, a început să aibă instincte suicidare. Asistenții sociali și medicii din orașul ei au înțeles că ceva nu era în regulă, dar reputația lui Money era prea mare pentru a o pune la îndoială.

La vârsta de 12 ani a început un tratament cu estrogeni pentru a-i face sânii să crească. La ultima sa vizită la studioul doctorului Money, a avut o întâlnire cu un transsexual care a glorificat avantajele operației de schimbare de sex. Brenda a fugit de acasă și le-a spus părinților ei că, dacă o vor forța să se întoarcă, „se va sinucide”.

Documentarul BBC care a fost complet ignorat

Deși era departe de doctor, Brenda a continuat să aibă o viață dificilă. La școală i se spunea „gorila”, iar unii jurnaliști au început să se intereseze de ea. În 1977, o echipă de la BBC a mers la Winnipeg pentru a discuta cu medicii săi. Toți au confirmat aceeași impresie: Brenda nu era „fata fericită” despre care vorbeau best-seller-urile lui Money.

Doctorul însuși, contactat de BBC, a refuzat să-i primească pe jurnaliști, trântindu-le ușa în nas. Documentarul, intitulat „Prima întrebare”, difuzat la 19 martie 1980, a trecut neobservat.

„Ușurarea” cunoașterii adevărului

Cu câteva zile mai devreme, pe 14 martie, Ron îi dezvăluise fiicei sale povestea ei, Brenda „s-a simţit uşurată” pentru că în sfârşit a înţeles că „nu era nebună”. Prima întrebare pe care a pus-o tatălui său a fost: „Cum mă cheamă?”

Brenda a decis să revină la sexul ei biologic. A ales să se numească David pentru că acesta este numele „regelui ucigaș al gigantului din Biblie”, băiatul care luptă și-l învinge pe puternicul Goliat. A început să își injecteze testosteron, primele fire de păr i-au crescut pe față, la 16 ani a suferit prima operație pentru crearea unui penis. În așteptarea majoratului, a rămas ascuns doi ani în subsolul casei sale. La vârsta de 22 de ani, s-a supus la o faloplastie și, doi ani mai târziu, a avut prima sa interacțiune amoroasă. Dar era totuși profund nefericit.

În vara anului 1988, David a făcut „ceva ce nu mai făcusem înainte: am ajuns să mă rog. Am spus: «Știi că am avut o viață groaznică. Nu am de gând să mă plâng pentru că Tu sigur știi de ce mă faci sa trec prin toate astea. Aș putea fi un soț bun, dacă mi s-ar da șansa.” Două luni mai târziu, a cunoscut-o pe Jane, o mamă singură care avusese trei copii cu trei bărbați diferiți. S-au îndrăgostit. S-au căsătorit pe 22 septembrie 1990.

Declinul lui Money

Milton Diamond, primul cercetător care a contestat teza lui Money, a dat o lovitură dură credibilității acestuia. Money, deși nu a mai vorbit despre cazul gemenilor, a continuat să susțină teza de gen, care a continuat să îi asigure finanțări mari, inclusiv fonduri publice.

Diamond, după ce l-a cunoscut pe David, a scris un articol pentru a dezvălui realitatea „cazului celor doi gemeni”. Teza textului era că, deși educația a jucat un rol important în modelarea identității, aceasta este un dat biologic de la natură. Diamond a avut nevoie de doi ani pentru a găsi o revistă care să accepte textul, iar când a apărut a fost o adevărată bombă.

David, născut ca Bruce și ulterior numit Brenda, s-a sinucis în 2004

Adevărul este dezvăluit

Pentru Money – „Hot Love Doctor” (Doctorul iubirii fierbinți), cum îl numeau ziarele – a început declinul. La Johns Hopkins, a fost numit director de psihiatrie Paul McHugh, un catolic mândru, care a lansat o anchetă asupra a cincizeci de transsexuali tratați la clinica de identitate sexuală Hopkins de la înființarea acesteia în 1966. Niciunul dintre ei nu simțise niciun beneficiu. Clinica a fost închisă, în ciuda protestelor zadarnice din partea comunității transgender.

Familia Reimer nu s-a vindecat niciodată

Demonii nu au încetat niciodată să bântuie familia Reimer. Doar Ron, după o perioadă dificilă legată de alcool, a reușit să își recapete controlul asupra vieții. Janet a continuat să sufere crize depresive profunde.

Brian a avut mai multe căsnicii eșuate și a fost trecut prin consumul de droguri și alcool. El s-a sinucis în 2002. David, după moartea fratelui său, nu a mai fost niciodată la fel. Compania la care lucra s-a închis, s-a certat cu soția sa. La 4 mai 2004, a condus până la o parcare izolată și s-a împușcat în cap. Avea 38 de ani.

Citiți și:
Franța – 50 de medici și psihologi au semnat o scrisoare-manifest împotriva schimbării genului la copii. „O derivă serioasă”
Canada: Un tată este arestat pentru că s-a opus ca fiica sa minoră să fie tratată cu testosteron pentru a-și schimba sexul
Germania cedează ideologiei trans: vrea să permită copiilor de 14 ani să-și schimbe în mod legal sexul

 

yogaesoteric
29 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More