Pandemia covid nu mai există

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor SUA (CDC) a actualizat, în luna august, recomandările privind măsurile covid-19. Astfel, au dispărut testările, carantina și distanțarea fizică, o simplă mască fiind de ajuns atât pentru cei infectați, cât și pentru contacții cu persoane testate pozitiv. Diferența dintre vaccinați și nevaccinați nu mai există, în schimb se recunoaște oficial că imunitatea celor care au trecut prin boală este mai persistentă decât a vaccinaților.

După doi ani și jumătate, pandemia covid a ajuns la final. Cu toate încercările de a întreține o stare de alertă mondială pentru a promova vaccinările, internările și decesele cauzate strict de covid au ajuns la un număr nesemnificativ. Pe acest fond, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) a ieșit public cu o actualizare a recomandărilor, recunoscând că virusul nu mai reprezintă un pericol.

Covid-19 continuă să circule la nivel global, cu toate acestea, având la dispoziție atât de multe instrumente pentru a reduce severitatea bolii, există un risc semnificativ mai mic de îmbolnăvire severă, spitalizare și deces în comparație cu începutul pandemiei”, susține CDC.

Astfel, potrivit agenției americane, carantina pentru cei expuși la covid nu mai este necesară, în locul acesteia recomandându-se purtarea unei măști. Totuși, potrivit CDC, indiferent de starea de vaccinare, cetățenii sunt sfătuiți, dar nu obligați, să se izoleze de ceilalți atunci când au covid-19.

Vă recomandăm ca, dacă sunteți testat pozitiv pentru covid-19, să rămâneți acasă cel puțin 5 zile și să vă izolați de ceilalți din casă. Probabil că sunteți cel mai infecțios în aceste primele 5 zile. Purtați o mască de înaltă calitate atunci când este nevoie să fiți în preajma altora acasă și în public. Dacă după 5 zile nu aveți febră timp de 24 de ore fără a utiliza medicamente și simptomele se ameliorează sau nu ați avut niciodată simptome, puteți înceta izolarea”, se precizează pe site-ul oficial al CDC.

Testarea nu mai este recomandată

Testarea de screening a persoanelor asimptomatice, fără expuneri cunoscute, nu mai este recomandată, iar ventilația încăperii devine mai importantă decât distanțarea fizică. Pentru școli recomandarea este ca elevii să rămână acasă când sunt bolnavi, indiferent că este vorba de covid sau de alt virus. În rest, sunt valabile aceleași reguli de aerisire a sălilor de clasă, spălarea mâinilor și dezinfecția încăperilor. Contacții persoanelor testate pozitiv pot veni la școală, dar cu recomandarea de a purta mască, iar testarea persoanelor asimptomatice nu mai este necesară nici în școli. „Elevii sau personalul școlii care au simptome sau dezvoltă simptome în timp ce sunt la școală ar fi necesar să poarte o mască în clădire și să fie trimiși acasă și încurajați să fie testați”, arată CDC. Cu toate acestea, bolnavii covid nu mai pot fi obligați în niciun fel să se izoleze, indiferent că sunt copii sau adulți.

S-au actualizat și studiile

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a actualizat pe site-ul său oficial și studiile covid, apărând, în sfârșit, dovada că imunitatea naturală este mult mai de durată și mai puternică decât cea indusă de vaccin, aspect care, de altfel, ține de noțiunile de bază ale medicinei. Astfel, CDC a publicat datele studiilor potrivit cărora persoanele cu vârsta de peste 16 ani care au avut antecedente de infecție cu SARS-CoV-2 (indiferent de statutul de vaccinare) au avut o durată mai lungă de imunitate decât persoanele fără antecedente de infecție care au primit două doze de vaccin ARNm Pfizer. Totodată, aceleași studii au arătat că o a treia doză de vaccin administrată unei persoane vaccinate a restabilit protecția pe termen scurt. Studiile făcute în Israel au arătat că imunitatea de la infecția SARS CoV-2 pare să scadă mai lent decât imunitatea conferită dintr-o serie de vaccinări cu două doze, potrivit CDC.

Citiți și:
Pandemia covid-19 a oferit guvernelor prilejul să acționeze autoritar. „Niciodată nu au existat atât de multe țări care să se îndepărteze de democrație”
Nu mai avem pandemie, dar piaţa vaccinurilor anti-covid trăieşte bine-mersi. Cine „învârte” 13 miliarde de dolari

 

yogaesoteric
28 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More