Aspecte astrologice importante. Conjuncţiile anului 2011

de astrolog Rodica Purniche


Conjuncţia Jupiter-Uranus
atinge momentul ei de maxim, pentru ultima oară după un an de „convieţuire”, când a inaugurat Semnul zodiacal Berbec spre a se retrage apoi, pentru încă o perioadă, în Semnul zodiacal Peşti. Acest eveniment astrologic se produce în data de 4.01.2011, 14h51 (+2h00GMT), pe ultimele grade ale Semnului zodiacal menţionat, 22°02’28”. Din acest moment, cele două planete îşi încep noul lor ciclu crescător, urmând ca Jupiter să părăsească aspectul de conjuncţie cu Uranus la data de 26.02.2011, 22h50 (+2h00GMT), urmându-şi tranzitul prin Semnul zodiacal Berbec, în vreme ce Uranus mai are de parcurs încă puţin până va intra şi el definitiv în acest Semn.
Ceea ce am acumulat pe durata tranzitului lui Uranus prin Semnul zodiacal Peşti, înnoirile profund spirituale din fiinţa noastră, amplificarea intuiţiei spirituale, conştientizarea limitărilor ego-ului şi rafinamentul artistic, creativitatea divin inspirată şi şansele care ne-au fost acordate de către Dumnezeu prin fiinţa divină a Ghidului spiritual devin de acum încolo priorităţi ce vor marca noile începuturi, acţiuni ordonatoare care vor da un alt curs vieţii, şi certitudinea că inaugurăm, abia acum cu adevărat, secolul spiritual despre care vorbea Andre Malraux: „Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc!”. Este vorba, în realitate, despre secolul spiritual al omenirii care începe odată cu intrarea lui Jupiter în Berbec şi despre care vom vorbi puţin mai încolo.
Deocamdată, reţinem că desfacerea acestei conjuncţii şi „polarizarea” energetică a lui Jupiter cu Saturn aflat în Semnul zodiacal opus, Balanţa, va aduce un relativ echilibru de forţe pe toate planurile vieţii, care se va concretiza într-un vizibil şi de mult dorit simţ al măsurii.

Conjuncţia Venus-Lilith-Uranus este „inaugurată”, ca să spunem aşa, de către conjuncţia Lilith-Uranus, al cărei maxim are loc la data de 4.04.2011, 6h37 (+3h00GMT), la 1°18’53” Berbec. Venus se va adăuga ei, realizând aspectul de maxim mai întâi cu Uranus, la data de 23.04.2011, 5h28 (+3h00GMT), iar apoi cu Lilith, la data de 24.04.2011, 5h32 (+3h00GMT).

Conjuncţia Marte-Lilith-Uranus este precedată de către conjuncţiile pe care Marte le face cu Lilith şi cu Uranus, la finalul zilei de 3.04.2011. Înainte ca Lilith şi Uranus să atingă faza de maxim a conjuncţiei lor, în data de 4.04.2011, 6h37 (+3h00GMT), la 1°18’53” Berbec, Marte va realiza aspectul de maxim al conjuncţiilor sale din 3.04, mai întâi cu Lilith, la 23h17 (+3h00GMT), iar apoi cu Uranus, la 23h51 (+3h00GMT). Pe toată durata acestor conjuncţii complexe (care acoperă, ambele, intervalul 22.03-1.05.2011), este posibil să ne confruntăm cu manifestări anarhice, autoritare, intransigente, fie faţă de fiinţele dragi nouă, fie ale lor faţă de noi, cu evenimente afective a căror cauză nu poate fi înţeleasă pe moment, fie cu compulsiuni sexuale care să ne pună pe gânduri. Autocontrolul şi invitaţia la cumpătare şi chibzuinţă pot fi remediile necesare în a doua jumătate a lunii aprilie, alături de un interes conştient faţă de viaţa culturală a societăţii, faţă de dietă, faţă de domenii încă neexplorate ale vieţii pînă la acest moment.

Maturii trebuie să aibă răbdare cu extravaganţele tinerei generaţii, iar politicienii să fie pregătiţi pentru „o spălare de rufe” de data asta nu în familie, ci la scenă publică, acţiune care este posibil să atragă şi asasinate sau reacţii colective imprevizibile. Oricum, aşa cum spun bătrânii pe la sate, în astfel de timpuri este posibil „să cadă un cap de ţară” (sau mai multe, am adăuga noi). Practicanţii căilor spirituale autentice pot avea rezultate spirituale excepționale, dacă în acest interval vor folosi iniţierile spirituale de comuniune directă cu Dumnezeu-Tatăl. Ghizii spirituali prigoniţi se pot aştepta la o răsturnare, în binele lor, a relaţiei lor cu puterea puterea politică, dar este totuşi indicat să mai lase ceva timp până la întoarcerea acasă, spre a se convinge de adevăratele intenţii de culise ale celor ce guvernează popoarele prin minciună, teroare şi asasinat.
 


Conjuncţia Junon-Saturn
are loc la data de 18.11.2011, 7h54 (+3h00GMT), la 17°05’55” Balanţă, moment foarte frumos de altfel, deoarece AS momentului şi Venus se află şi ele tot în acest Semn zodiacal. Pe toată durata acestei conjuncţii Junon-Saturn (13.08-22.10), relaţiile de iubire pot cunoaşte clipe deosebite, de rememorare a tot ceea ce a fost frumos în relaţia respectivă, sau de regândire a perspectivei asupra vieţii, când proiecte de viitor sau speranţe pot renaşte cu înţelepciune pentru ambii iubiţi. Relaţiile de cuplu care încep acum pot fi de lungă durată şi caracterizate de maturitate şi responsabilitate, iar relaţiile care se desfac vor „lăsa loc de bună ziua” pentru vremuri viitoare, în sensul că oamenii se vor mai intersecta, probabil, unul cu celălalt cu ocazia anumitor evenimente.
Din punct de vedere spiritual, responsabilitatea în iubire şi capacitatea de a ne gândi întâi la fiinţa dragă nouă şi abia apoi la noi înşine pot fi lecţiile deosebite ale acestui lung interval.

Conjuncţia Lilith-Jupiter are loc la data de 21.12.2011, 13h39, (+2h00GMT), la 0°24’59” Taur, când Jupiter se află în mişcare retrogradă aparentă. După ce aspectul de maxim trece şi cele două „desfac” conjuncţia perfectă, Jupiter îşi reia mişcarea directă la data de 26.12.2011 şi reface conjuncţia cu Lilith la data de 17.03.2012, 9h00 (+2h00GMT).
Pe toată durata acestei conjuncţii atât de dinamice şi de interesante, (intervalul 8.11.2011-24.05.2012), avem timp să conştientizăm dorinţele noastre insaţiabile, atitudinile noastre posesive, gelozia şi lăcomia, tendinţa la a acorda o prea mare importanţă bunurilor materiale foarte costisitoare şi nevoii necontrolate de a mânca sau gusturilor exagerate de orice fel din viaţa noastră. Asta ne va ajuta să ne controlăm şi să realizăm modificări comportamentale pe baza cărora pot apărea mai târziu în fiinţa şi în viaţa noastră transformări de calitate.
Cei marcaţi de setea de înavuţire sau de tendinţa patologică de a strânge bani se pot confunta cu pierderi financiare uriaşe, băncile pot aduce surprize foarte rele pentru populaţie şi în ţările cu nivel economic scăzut e posibil să fie foamete. Per ansamblu, populaţia globului se poate confrunta, la nivel de masă, cu consecinţele genocidului alimentar planetar şi să-şi pună foarte acut problema tratării lor.
Din punct de vedere spiritual, relaţia Ghid spiritual – aspirant poate trece printr-un moment de cumpănă, deoarece, aceia care sunt în pragul unui salt spiritual real, vor fi testaţi de către bunul Dumnezeu în credinţa, respectul şi încrederea lor faţă de Ghidul spiritual prin care El se manifestă în viaţa lor.

Conjuncţia complexă sau aglomeraţia planetară din Semnul zodiacal Berbec se crează în intervalul 4-21.04.2011, perioadă în care planetele efectiv „se înghesuie” să încapă aici aproape toate: pe data de 4.04 sunt în acest Semn zodiacal Uranus, Marte, Soare, Jupiter, Lună, Mercur, iar pe data de 21.04 sunt aici Venus, Uranus, Lilith, Mercur, Marte, Jupiter.
Este posibil să ne descoperim în acest interval foarte aglomeraţi, foarte grăbiţi, e posibil ca multe din cele care ne caracterizează să nu ne mai placă, să vrem alte lucruri în viaţa noastră, să avem alte aşteptări sau preferinţe. Ar fi bine să ne controlăm şi, dacă dorim să începem multe lucruri noi, să ne abţinem să aruncăm la coş tot trecutul şi tot ce am dobândit. Răbdarea, chibzuinţa, discernământul ne sunt acum de foarte mare folos, deoarece nevoia de înnoire totală şi profundă a fiinţei este reală, dar nu putem face asta într-o manieră rapidă. „Graba strică treaba” este un proverb tare necesar nouă în acţiune, chiar şi în cazul unei aspiraţii sincere de a ne accelera evoluţia spirituală. Ardoarea emoţiei spirituale poate fi păstrată timp îndelungat, ca noi să realizăm, lent dar sigur, ceea ce, graţie unui moment de iluminare, am înţeles că avem de făcut.
Rezonanţa cu energia Începutului este foarte mare, dar riscăm s-o risipim sau s-o folosim fără eficienţă dacă obiectivele prioritare ale vieţii şi idealurile spirituale adevărate ne lipsesc la momentul acesta. Vom şti dacă sau cum am folosit această energie abia spre sfârşitul lunii august, la momentul de hiatus (28.08.2011, 0h56, +3h00GMT, Costineşti). Intrarea Soarelui în Semnul zodiacal Taur se face chiar în ziua de Tripura Sundari (20.04.2011, 16h43, +3h00GMT, Bucureşti), locul „vacant” lăsat de el fiind ocupat de către Venus, a doua zi dimineaţa, care intră în Semnul zodiacal Berbec.


Conjuncţia complexă sau aglomeraţia planetară din Semnul zodiacal Balanţă
în zilele de 28 şi 29 septembrie, pe care le putem considera „perechea” intervalului 4-21 aprilie. Dacă, în primăvară, am fi aruncat tot ceea ce era vechi sau nu ne mai plăcea, dacă atunci am fi zburat de bucuria înnoirilor şi sub impulsul puternicelor energii extravertite ale vieţii, acum, dimpotrivă, este posibil să dorim să facem cât mai puţine, să terminăm tot ceea ce ne apasă sau ne împovărează, sau chiar să ne retragem cât mai departe de zgomotele şi responsabilităţile presante ale vieţii. Spiritual vorbind, devine foarte puternică acum rezonanţa cu starea de maturitate spirituală, cu urgenţa de a ne amplifica aspiraţia şi de a sacrifica toate iluziile şi fricile noastre egotice pentru o disciplină spirituală perseverentă şi de lungă durată. Sunt susţinute retragerile de lungă durată, mediaţiile profunde de trezirea a sufletului şi de revelare a Sinelui, şi sunt foarte bine-venite responsabilităţi puţine, dar de calitate pe care să le realizăm în perioade mai lungi de timp, atât în binele celorlalţi cât şi al nostru.
Sunt, în aceste zile, în Semnul zodiacal Balanţă, Mercur, Soare, Lună, Venus, Saturn, Junon. De reţinut în aceste două zile relaţia armonioasă Marte-Soare şi trigonul realizat de conjuncţia complexă Venus, Saturn, Junon, Lună cu Neptun. Este posibil ca energiile benefice şi sublime din ziua de Anul nou, discutate în partea a doua a acestui articol să atingă un maxim de intensitate.


Citiți partea a doua a acestui articol
          Continuați cu următoarea parte

yogaesoteric
6 ianuarie 2011

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More