Atac cibernetic asupra băncilor. Forumul Economic Mondial simulează jaful mileniului – dispariția banilor din conturi!

Am avut simularea unei crize sanitare și la scurt timp omenirea a fost lovită de pandemia covid-19.

A urmat, apoi, simularea unei lovituri apocaliptice asupra sistemului energetic și vedem UE (dar nu numai) aruncată într-o recesiune fără precedent, cu efecte pe termen mediu și lung, care pot varia de la creșteri de prețuri până la tensiuni sociale.

Acum este vorba despre simularea jafului mileniului – un atac cibernetic de proporții biblice asupra întregului sector financiar, care va duce la dispariția banilor din conturi! Scenariul a fost scris de păpușarii Forumului Economic Mondial, cu George Soros foarte interesat să vadă cam ce s-ar petrece în cazul în care „hackerii” reușesc să golească depozitele celor mai mari bănci din lume.

Forumul Economic Mondial (WEF – World Economic Forum) a sponsorizat, pe final de 2021, o simulare strategică a unui atac cibernetic global asupra instituțiilor de forță. Exercițiul s-a intitulat „Concept 2021”, iar simularea s-a vrut a fi „o inițiativă internațională de consolidare a capacităților care vizează creșterea rezilienței cibernetice globale”. Participanții la acest exercițiu: Big Tech și Big Finn, cu reprezentanți ai celor mai puternice firme din IT, bancheri, agenții de securitate cibernetică, mass-media mainstream, ONG-uri de tip think tank-uri și, evident, agenții de aplicare a legii, inclusiv Interpol. Gazda exercițiului „Concept 2021”: Israelul.

Simularea unui atac cibernetic de proporții asupra băncilor a avut loc la 9 decembrie, la Ierusalim, sub auspiciile Ministerului Finanțelor din Israel. Cu excepția Reuters, evenimentul nu a fost raportat de nicio altă instituție de presă majoră. Potrivit WEF, exercițiul comandat s-a concentrat asupra pericolelor „unui atac cibernetic major care țintește sistemul financiar global, în încercarea de a spori cooperarea și minimizarea oricăror daune potențiale aduse piețelor financiare și băncilor”.

Un număr de nouă țări și-au trimis emisari la Ierusalim: SUA, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Austria, Elveția, Germania, Italia, Olanda și Thailanda. De asemenea, au fost prezenți membri de rang înalt ai personalului FMI, ai Băncii Mondiale și Băncii Reglementelor Internaționale (BIS).

Shira Greenberg, economist-șef în Ministerul de Finanțe israelian, a catalogat exercițiul drept „o dovadă suplimentară a rolului de conducător pe care îl are Israelul. Unic și revoluționar, exercițiul a arătat importanța unei acțiuni globale coordonate a guvernelor împreună cu băncile centrale în fața amenințărilor cibernetice financiare”.

Cyber Polygon 2021, o altă simulare a Apocalipsei financiare

Simularea din decembrie a semănat foarte mult cu exercițiul Cyber Polygon 2021, comandat tot de Forumul Economic Mondial, care a constat în pregătirea unui „scenariu de haos economic și social ce implică întreruperea sistemelor de comunicații, a Internetului, a tranzacțiilor financiare și monetare (inclusiv SWIFT), a întregii rețele electrice, a transportului global și a comerțului cu mărfuri”.

Klaus Schwab, director executiv al WEF și arhitectul „Marii Resetări”, a sugerat că „scenariul înfricoșător al unui atac cibernetic de proporții nemaiîntâlnite va însemna oprirea completă a alimentării cu energie electrică, a transportului, serviciilor spitalicești, practic, în ansamblu, blocarea întregii societăți”. Prin comparație, criza covid-19 ar semăna cu o mică răceală de sezon.

Citiți și:
O simulare care devine realitate
Urmează o pandemie cibernetică – Cyber Poligon 2021 și simularea atacurilor cibernetice asupra lanțurilor de aprovizionare

 

yogaesoteric
9 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More