Atenție! Se apropie „închisoarea digitală”

Toată lumea ar trebui să aibă un act de identitate digital, toată lumea ar trebui să aibă un cont bancar și toată lumea ar trebui să aibă un smartphone”, a declarat indianul Nandan Nilekani, cofondator al Infosys, în cadrul reuniunii de primăvară 2023 a Fondului Monetar Internațional (FMI). Cu aceste „instrumente ale noii lumi… poți face orice (atunci). Tot restul se bazează pe asta”.

Sunt de acord, de fapt poți face aproape orice cu ele. De exemplu, să-ți blochezi contul bancar, plata în supermarket, să-ți rezervi următoarea vacanță, să nu poți trece o frontieră dacă nu te conformezi „recomandărilor” și directivelor autorităților.

Ceea ce este interesant în acest context este faptul că elitele și marionetele lor politice, mediatice și științifice ne vând cele mai recente realizări ca pe o binecuvântare pentru umanitate. Gândiți-vă doar la „binecuvântarea” vaccinării covid. „Totul se termină cu două lovituri de ciocănel.” Turma, fără nicio reflecție reală, a urmat ca teleghidată și cu servilism „recomandările” și îndemnurile trompetelor (în multe cazuri, șantaj cu vaccinul dacă nu voiai să-ți pierzi locul de muncă). Turma a stat la coadă pentru a primi injecția mult așteptată, care îi permitea să călătorească și care ar fi salvat-o, chipurile, de la o moarte probabilă. Cunoaștem consecințele.

Frica a fost întotdeauna mijlocul preferat al celor aflați la putere pentru a mișca masele în direcția dorită. Iar pentru a genera frică, ciobanii au nevoie, în mod firesc, de câinii lor ciobănești. Din nefericire, omul este un maestru în a folosi împotriva lui însuși noile cunoștințe.

Omul a inventat bomba atomică, dar niciun șoarece din lume nu ar construi o capcană pentru șoareci.” – Albert Einstein

Puterilor întunecate, în care includ în mod special majoritatea elitelor, le place să folosească realizările civilizației în propriul beneficiu și pentru a-și extinde și mai mult puterea. Există o mulțime de exemple în acest sens, cum ar fi energia nucleară sau bomba atomică, inteligența artificială (IA), pe care o consider chiar mai periculoasă decât cunoașterea deturnată a structurii materiei.

Aceste elite nu sunt neapărat elite intelectuale – deși cei mai mulți dintre membrii lor pot fi descriși, fără îndoială, ca fiind inteligenți și bine structurați. Ele au devenit elite datorită capacității lor de a obține succese personale și colective pe spinarea altora. Hermann Oberth, fondatorul călătoriei spațiale, a descris acest aspect în urmă cu aproape 100 de ani, după cum urmează:

În viață, unui caracter decent i se deschid atâtea și atâtea căi pentru a avansa. Pentru un ticălos, cu aceeași inteligență și energie, în același loc, toate aceste căi sunt, de asemenea, deschise. Pe lângă ele, însă, există și altele pe care o persoană decentă nu le urmează. El are, prin urmare, mai multe șanse de a avansa și, ca urmare a selecției nefaste a caracterului, are loc o îmbogățire a straturilor superioare ale societății cu ticăloși.

Nu cred că se poate spune mai simplu și mai potrivit. Distorsiunile sociale enorme ale timpului nostru își au rădăcinile în acest fenomen. Fără concentrarea puterii în rândul elitelor, majoritatea crizelor și catastrofelor provocate de om nu ar fi avut loc, în opinia mea. Puterea elitelor se bazează pe supunerea față de autoritate, pe frica și pe simplitatea conștiinței maselor de oameni. Citatul din Shakespeare pe care l-am folosit adesea, „Aceasta este ciuma timpului nostru: nebuni care conduc orbi”, lovește în centrul problemei. Astăzi, în loc de nebuni, aș folosi termenul de psihopați, dintre care există mulți în rândul elitelor, politicienilor, în instituții supranaționale precum OMS, WEF, ONU, FMI, NATO etc.

Și tocmai aceste instituții, infiltrate de numeroși psihopați și instruite de elite – susținute cu succes de politicieni, mass-media și academicieni – sunt cele care, în opinia mea, planifică ceva de felul unei „închisori digitale”.

Identitate digitală – închisoare digitală?

Într-o „identitate digitală”, aproape tot ceea ce este esențial despre tine care poate fi colectat din exterior, datele tale de sănătate, ratingul tău de credit, locația ta actuală, mobilitatea ta cu avionul (dacă mai este posibil), trenul, transportul public și taxiul, achizițiile tale online (mai târziu toate achizițiile tale, atunci când vor fi introduși banii digitali ai băncii centrale și banii lichizi probabil nu vor mai exista), site-urile pe care le vizitezi, postările tale pe rețelele de comunicare virtuală, care pot fi apoi folosite împotriva ta în orice alt mod decât cel social, și multe altele.

Cele mai intime date și comportamente ale dvs. pot fi folosite de organizații private, cum ar fi companiile bancare, companiile de turism, comercianții cu amănuntul etc., precum și de instituții publice, cum ar fi guvernele și autoritățile, în scopurile lor adesea discutabile. Acestea pot fi utilizate „în interesul dumneavoastră” – așa cum este vehiculat, sau pur și simplu „împotriva interesului dumneavoastră”. Clientul și cetățeanul transparent! Ce frumos pentru serviciile secrete și alte instituții „importante”. Ne putem aștepta la reduceri masive de locuri de muncă la CIA, MI6, Mossad și altele asemenea. Acum avem totul înregistrat digital, serviciile clasice de informații vor deveni redundante! Poate că va exista o cerere crescută de administratori de sisteme IT.

Această identitate digitală determină ce produse, servicii și informații putem accesa – sau, dimpotrivă, ce ne va fi refuzat” – extras dintr-un raport al Forumului Economic Mondial privind identitatea digitală, 2018.

Vedeți, identitatea digitală, care, în opinia mea, servește în special scopului unei închisori digitale („…ce ne va fi refuzat”), a fost pregătită de mult timp (2018; primele începuturi au existat mult mai devreme). Nimic nu va rămâne „închis” pentru elite, de asta sunt sigur. Ele ne vor privi ca pe niște iepuri în cotețul lor, sărbătorind cu mândrie experimentul reușit (ce era cu cobaiul în vremurile covid, domnule Scholz?) și vor face glume „justificate” despre prostia oamenilor mici (a se vedea următorul al doilea citat al domnului Rothschild, de mai jos). Ei vor fi deosebit de mulțumiți de proporția inteligentă și/sau neînfricată a deținuților lor din închisoare, deoarece aceștia nu au reușit să convingă turma de mașinațiunile putrede și răpitoare de libertate ale elitelor, iar acum stau fără vină în capcana digitală, alături de ele.

Iată mai jos două citate narcisiste ale mizantropului deghizat în „filantrop” Jacob Rothschild, care crede că suntem deja prinși într-o cușcă:

Vedem o lume viitoare în care nu există suficient pentru a acoperi necesitățile, așa că este necesar să învățăm mai întâi să o controlăm, iar apoi să împărțim ceea ce există în modul pe care îl considerăm cel mai avantajos pentru cei pe care îi alegem. Pentru asta este puterea.

Dacă oamenii permit ca astfel de vaccinuri să intre în trupul lor și al copiilor lor pentru a se conforma și a fi egali cu «toată lumea», atunci cu siguranță nu se vor împotrivi să le fie aliniate și bogăția, utilizarea resurselor și stilul de viață.

Partea proastă este că al doilea citat se adeverește. Pacientul (probabil vaccinat) stă supravegheat de la 20.00 la 20.15 în fața televizorului care îi dezvăluie lumea, behăie o dată sau de două ori, se gândește că „oricum nu poți face nimic în privința asta” și, eventual, se culcă mulțumit să se îndrepte spre o altă zi în direcția abisului.

Tony Blair, fostul prim-ministru britanic, a propus dezvoltarea unei „infrastructuri digitale naționale” și a declarat în acest sens, în ianuarie 2023, la reuniunea anuală WEF de la Davos:

Ar trebui să ajutăm țările să dezvolte o infrastructură digitală națională de care vor avea nevoie cu aceste noi vaccinuri.

Trebuie să știi cine este vaccinat și cine nu este. Unele dintre vaccinurile care vor veni vor fi vaccinuri multiple.

Din motive care țin de asistența medicală în general, dar cu siguranță și de pandemii, este nevoie de o infrastructură digitală adecvată, iar majoritatea țărilor nu au așa ceva.

Vedeți, cardul digital de vaccinare globală este în curs de apariție.

Totul va culmina în identitatea digitală. În viitor, ne vom putea deplasa în toate domeniile vieții cu numărul de identitate digitală care ne-a fost atribuit, stocat pe smartphone-urile noastre. China, al cărei sistem politic domnul Habeck îl găsește, de asemenea, destul de în regulă, a realizat deja această distopie. Ce ar însemna fenomenul pentru persoanele în vârstă inapte să folosească smartphone-uri? O ușurare din cauza numeroaselor „posibilități” promovate de mass-media sau o izolare sporită?

La începutul anului 2023, Forumul Economic Mondial a publicat documentul de informare „Interoperabilitatea în metavers”, care descrie importanța ridicată și necesitatea identității digitale pentru viitorul metavers. Wikipedia spune următoarele despre metavers:

Metaversul este un concept în care un spațiu digital este creat prin interacțiunea dintre realitatea virtuală, augmentată și fizică. Aspectul principal este acela de a uni diferitele spații de acțiune ale internetului într-o singură realitate.

Un fel de LSD digital, se pare.

Documentul WEF menționat mai sus afirmă:

Identitatea digitală este legătura către un metavers interoperabil. (…) Ea permite capacitatea de a traversa lumi cu o împotrivire / frecare minimă.

Poate că tehnocrații de la WEF sunt convinși că acest metavers este genial, dar eu nu cred asta! Și totuși, nu m-aș numi un conservator al valorilor. Realitatea pe care o găsesc – și o percep în prezent ca fiind amenințătoare – este destul de elocventă pentru mine.

Cu siguranță, tehnocrații WEF pot face ca acest metavers legat de identitatea digitală să fie acceptabil pentru unii oameni. Asta a reușit să facă puterea și colaboratorii ei cu vaccinurile în epoca covid. În unele locuri exista chiar și un hotdog gratuit după injecție. Ce afacere!

Moneda digitală a băncii centrale (CBDC)

Una dintre cele mai importante componente ale controlului digital planificat este introducerea monedelor digitale ale băncilor centrale. Pentru această întreprindere planificată este necesară o identitate digitală legată de un cont.

Identificarea la un anumit nivel este, prin urmare, esențială pentru proiectarea CBDC-urilor. Aceasta necesită o CBDC bazată pe un cont și, în cele din urmă, legată de o identitate digitală.

Cea mai promițătoare modalitate de a furniza moneda băncii centrale în era digitală este o CBDC bazată pe cont, construită pe o identitate digitală cu participarea sectorului public. (Raportul economic anual 2021 al Băncii Reglementelor Internaționale BRI)

Astfel, tranzacțiile anonime nu ar mai fi aproape deloc posibile, ceea ce ar îngreuna, bineînțeles, și posibilitatea unor acțiuni criminale. Acesta ar fi un avantaj. Bo Li, director general adjunct al FMI, s-a exprimat în cadrul unei mese rotunde la Washington DC, în octombrie 2022:

CBDC poate permite agențiilor guvernamentale și actorilor din sectorul privat să programeze contracte inteligente pentru a permite funcții specifice. De exemplu, plata prestațiilor sociale, a bonurilor de consum sau a bonurilor de masă.

Mai mult, a opinat el: „Prin programarea CBDC, aceste fonduri pot fi direcționate exact către ce fel de persoane le pot deține și pentru ce pot fi folosiți acești bani.

Nightingale, te aud cântând. „…pentru ce pot fi folosiți acești bani”……. Pentru mine, aceasta înseamnă în mod specific că nu mai sunt liber să decid pe ce îmi cheltuiesc banii și dacă îi pot folosi sau nu. De asemenea, contul meu poate fi înghețat (așa cum s-a petrecut cu camionagii din Canada). Dacă nu te conformezi, vei fi deposedat de fundamentul tău economic! Se vorbește, de asemenea, de o dată de expirare până când este necesar să cheltui banii. Iar acest aspect ne amintește din nou de binecunoscuta afirmație a fondatorului WEF, Klaus Schwab, potrivit căreia 99% din populație nu va deține nimic în 2030, dar va fi fericită. După părerea mea, un personaj care se joacă de-a Dumnezeu, moderat de inteligent, acest șef al WEF!

Și ce vrea să spună Bo Li prin „…ce fel de oameni”? Supraoameni – suboameni? Privilegiați – neprivilegiați? Vaccinați – nevaccinați? Heterosexuali – LGBTQ? Zei – păcătoși? Elitist – non-elitist? Conformiști – nonconformiști? Stupizi – inteligenți? Umaniști – transumaniști? Oameni – monștri?

Euro digital

Pe pagina Ministerului Federal de Finanțe, în aprilie 2023, puteți citi, printre altele, următoarele:

În opinia Eurosistemului, un euro digital ar fi necesar să asigure pe termen lung rolul banilor băncii centrale ca ancoră a sistemului monetar într-o lume din ce în ce mai digitală, să consolideze suveranitatea europeană și să fie un motor de inovare.

Un euro digital nu ar înlocui numerarul, ci l-ar completa. Numerarul rămâne mijloc legal de plată.

BCE a prezentat opțiunile inițiale pentru proiectarea unui euro digital. Pentru BMF, protecția confidențialității financiare a cetățenilor este esențială.

Sună bine și inofensiv, ce-i drept.

Ministrul nostru de finanțe, dl Lindner (unul dintre puținii din coaliția semaforizată care, în opinia mea, mai are cel puțin un minim de credibilitate) și-a aruncat adesea „greutatea” în spatele CBDC. Ei bine, eu văd totul mai puțin favorabil decât dl Lindner. În special, nu văd ultima frază despre protecția confidențialității financiare ca pe un dat.

Printre avantajele unui euro digital menționate în acest text de unsprezece pagini al Ministerului Federal de Finanțe se numără:

Încrederea oamenilor în posibilitatea de a-și putea schimba în orice moment soldurile de credit deținute la o bancă comercială, în banii băncii centrale” (banii digitali ai băncii centrale ca ancoră a sistemului monetar; banii lichizi vor continua să existe; ei bine, să vedem dacă această promisiune nu face parte dintr-o altă tactică de dezmăț felie cu felie).

Consolidarea suveranității și a concurenței europene (de ce atunci statele europene se comportă ca niște vasali ai imperiului în declin SUA?), printre altele, printr-o procedură de plată standardizată la nivel european”, iar „…un euro digital ar putea contribui decisiv la crearea unei infrastructuri de plată paneuropene.” (Apropo: yuanul chinezesc este pe cale să înlăture euro de pe locul doi în topul celor mai importante monede; Europa este deja în urmă în jocul „puterilor mondiale”.)

Euro digital ca bază tehnologică pe care furnizorii privați de servicii de plată pot dezvolta produse inovatoare (ei bine, acest avantaj nu sună tocmai îmbietor). Posibila valoare adăugată (citat textual de pe site-ul BMF): «Pentru consumatori, acceptarea largă, ușurința de utilizare, costurile reduse, viteza mare de procesare a plăților, securitatea și protecția datelor cu caracter personal vor fi probabil aspecte decisive. Pentru comercianții cu amănuntul, costul procesării plăților și compatibilitatea cu sistemele existente joacă un rol important».

Concluzie

Avantajele menționate mai sus pot fi (parțial) reale, nu vreau să contest deloc acest aspect. De „securitatea și protecția datelor cu caracter personal” mă îndoiesc masiv!

Oricum ar fi, indiferent de argumentele și avantajele prezentate de promotori: pericolul utilizării abuzive a unei identități digitale – așa cum se practică în prezent în China – este un dezavantaj care depășește cu mult toate avantajele menționate. Iar cei puternici – așa cum s-a explicat mai sus – au tendința de a abuza de orice inovație. Prin urmare: Nu identității digitale! Nu închisorii digitale! Viața noastră privată nu este treaba nimănui, mai ales a elitelor și a organelor lor executive. Și cu siguranță nu am nevoie de un metavers! Frumoasa noastră natură îmi e de ajuns așa cum este!

Autor: Uwe Froschauer (Germania)

Citiți și:
Portofelul european de identitate digitală: nu poți avea un cont bancar, un loc de muncă, sau să locuiești cu chirie dacă nu ești verificat….…
Identitatea digitală începe cu identificarea și crearea infrastructurii aferente

 

yogaesoteric
15 septembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More