Atenție! Vaccinul covid poate fi administrat și prin alimente

În calitate de șef al Departamentului de Microbiologie Moleculară al Institutului de Medicină Experimentală din Sankt Petersburg, Alexander Suvorov lucra de ani de zile la dezvoltarea unui vaccin administrat oral, pe bază de produse lactate. Echipa sa de cercetători a dezvoltat prototipuri ale vaccinurilor împotriva meningitei, gripei și streptococului. De ce să nu adapteze modelul la covid-19?

Alexander Suvorov

Fondată în 1888, unitatea pretinde că este cel mai vechi institut de cercetare științifică din Rusia. Un pionier în lupta împotriva bolilor infecțioase și a dezvoltării vaccinurilor.

Este un vaccin împotriva covid, răspunde omul de știință cu mândrie, adăugând, cu sticla în mână: „este pur și simplu lapte fermentat cu bacteriile coronavirusului”. „Vaccinul nostru se face cu lapte de vacă sau soia. Veganii îl pot bea și ei.”

Ideea inițială a fost să folosim mașinăria genetică a bacteriilor lactate ca platformă sau ca vector pentru a introduce gena, pentru orice tip de agent patogen, inclusiv gena coronavirusului, în organism”, spune Alexandru Suvorov.

Echipa sa a avut nevoie de săptămâni bune pentru a reproduce proteinele genei covid-19 de care avea nevoie, înainte de a le introduce bacteriilor lactate.

Am făcut niște modele și sinteze, apoi am găsit formula de care aveam nevoie”, a spus el.

Rezultatul: un iaurt anti-covid care pare promițător, conform rezultatelor testelor preliminare efectuate pe sute de animale, în principal șoareci.

Cobaii au dezvoltat anticorpi nu numai în sânge, ci și în țesuturile sistemelor respirator și digestiv, exact acolo unde covid-19 se multiplică, înainte de a ataca restul organismului.

Este un avantaj major”, spune profesorul Suvorov, „deoarece produce imunitate în punctele de intrare – cavitățile nazale, gâtul și intestinul subțire”.

Ca să nu mai vorbim că răspunsul sistemului imunitar în intestin este mai puternic decât în cazul unei injecții intramusculare.

Un vaccin oral sub formă de iaurt are, de asemenea, meritul de a fi practic și de a elibera mii de profesioniști din domeniul sănătății mobilizați pentru campaniile tradiționale de vaccinare.

Este motivant, captivant și încurajator”, spune cercetătoarea Anna Tsapieva, care lucrează cu prof. Suvorov. Este convinsă de eficacitatea vaccinului pe care ea și majoritatea colegilor ei l-au băut deja într-un studiu clinic.

Așteaptă finanțare

Acum așteaptă cu nerăbdare extinderea cercetării în cadrul protocoalelor în vigoare pentru aprobarea vaccinului. „Avem nevoie de studii clinice. Dar, după cum știți, cercetarea este foarte scumpă!

Dar cum puteți explica că o țară precum Rusia, care a dezvoltat și aprobat vaccinul Sputnik în câteva săptămâni, nu are mijloacele necesare pentru a finanța cercetarea unui iaurt?

Nu este corect să spunem că doar în Rusia”, răspunde cercetătorul, „este la fel peste tot. Guvernele acordă prioritate laboratoarelor mari. Este frustrant, dar suntem cu toții motivați să dovedim în sfârșit că avem dreptate!

Cu cât pandemia progresează, cu atât crește interesul pentru vaccinul pe bază de iaurt din Rusia. Alexander Suvorov estimează că „în termen de câteva luni vaccinul ar putea fi aprobat, iar următorul pas important va fi trecerea la studii clinice pe scară largă”, spune el.

Vaccinurile din produse lactate au un viitor minunat! Veți vedea!

Citiți și:
Un experiment cum nu s-a mai văzut până acum. Ce NU ne spun autoritățile și producătorul despre noul vaccin anti covid bazat pe tehnica ARNm
5 medici au fost dați dispăruți sau uciși după ce au făcut publice descoperirile lor despre vaccinuri!

yogaesoteric
8 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More