Au știut și au comis omor cu premeditare: O comunicare directă a CNSAS către „profesioniștii din Sănătate” avertiza încă din 2021 de riscurile mortale ale injectării anti-covid

„Risc de trombocitopenie și de tulburări de coagulare”

Iată explicația pentru decesele subite pe care le vedem zilnic, ca urmare a infarctelor și accidentelor vasculare.

Comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății. Vaccinul AstraZeneca: Risc de trombocitopenie și de tulburări de coagulare

24 martie 2021

Stimate profesionist din domeniul sănătății,

De comun acord cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), compania AstraZeneca AB dorește să vă informeze următoarele:

Rezumat

  • În cazul vaccinului anti-covid-19 AstraZeneca, beneficiile depășesc riscurile, cu toate că o posibilă legătură cu cazuri foarte rare de cheaguri sanguine asociate cu număr scăzut de trombocite nu poate fi exclusă.
  • După vaccinarea cu vaccinul anti-covid-19 AstraZeneca a fost observată foarte rar o asociere de tromboză cu trombocitopenie, în unele cazuri însoțită de sângerare.
  • Profesioniștii din domeniul sănătății este necesar să fie atenți la semnele și simptomele tromboembolismului și ale trombocitopeniei.
  • Persoanele vaccinate este necesar să fie instruite să solicite asistență medicală imediată în cazul în care, după vaccinare, prezintă simptome precum: dificultăți de respirație, dureri toracice, tumefiere la nivelul membrelor inferioare, dureri abdominale persistente. De asemenea, orice persoană care, după vaccinare, prezintă simptome neurologice, inclusiv cefalee severă sau persistentă sau vedere încețoșată, sau care prezintă echimoze (peteșii) în afara locului de administrare a vaccinului după câteva zile, este necesar să solicite imediat asistență medicală.

Informaţii suplimentare referitoare la problema de siguranţă

Vaccinul anti-covid AstraZeneca este indicat pentru imunizarea activă a persoanelor cu vârsta de 18 ani și peste, pentru prevenirea covid-19 cauzată de SARS-CoV-2.

Au fost raportate cazuri de evenimente tromboembolice după administrarea vaccinului anti-covid AstraZeneca în mai multe țări din Spațiul Economic European, unele ducând la suspendarea locală a unor loturi specifice sau a utilizării vaccinului în sine.

O asociere de tromboză cu trombocitopenie, în unele cazuri însoțită de sângerare, a fost observată foarte rar după vaccinarea cu vaccinul anti-covid AstraZeneca. Aceasta include cazuri severe care se prezintă cu tromboză venoasă, inclusiv cu localizări neobișnuite, cum ar fi tromboza de sinus venos cerebral, tromboza de venă mezenterică, precum și tromboză arterială, concomitent cu trombocitopenie. Majoritatea acestor cazuri au apărut în primele șapte până la paisprezece zile de la vaccinare, la femei cu vârsta sub 55 de ani, însă acest aspect poate reflecta utilizarea crescută a vaccinului la această populație. Unele cazuri însă au avut evoluție fatală.

Pe baza acestor evenimente, Comitetul EMA pentru evaluarea riscurilor în materie de farmacovigilență (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee – PRAC) a declanșat procedura de evaluare a semnalului de siguranță, pentru a analiza în continuare această situație.

Comitetul PRAC a efectuat o evaluare completă în cadrul unui calendar accelerat, incluzând o revizuire atentă a rapoartelor de reacții adverse din EudraVigilance, rapoarte referitoare la apariția de cheaguri de sânge și trombocitopenie, la persoane care au primit vaccinul, acordând o atenție specială informațiilor privind sexul, vârsta, factorii de risc, diagnosticul de covid-19 (dacă a fost disponibil), intervalul de timp până la debutul reacției adverse, finalitatea reacției adverse și starea clinică.

Investigația a inclus, de asemenea, o evaluare a datelor relevante din literatură, precum și o analiză a datelor observate și așteptate, analiză condusă pe baza rapoartelor de caz din EudraVigilance [și anume, prin includerea următorilor termeni preferați în limba engleză (Preferred Terms): tromboză de sinus venos (cerebral) – (cerebral) venous sinus thrombosis, coagulare intravasculară diseminată – disseminated intravascular coagulation și purpură trombotică trombocitopenică – thrombotic thrombocytopenic purpura].

În timp ce sunt colectate dovezi suplimentare, comitetul PRAC a recomandat o actualizare a informațiilor despre produs referitoare la vaccinul anti-covid-19 AstraZeneca suspensie injectabilă, pentru a reflecta cunoștințele actuale privind această problemă de siguranță.

Apel la raportarea reacțiilor adverse

Este important să raportaţi orice reacţie adversă suspectată, asociată cu administrarea vaccinului anti-covid-19 AstraZeneca către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, în conformitate cu sistemul naţional de raportare spontană, utilizând sistemul online (https://covid19.anm.ro) disponibil pe pagina web a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (www.anm.ro).

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România
Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1
011478 – București, România
Fax: +40 21 316 34 97
Tel: + 4 021 317 11 01
www.anm.ro
Raportare online la adresa: https://covid19.anm.ro
E-mail: RA.vaccinare.covid@anm.ro

Totodată, reacțiile adverse suspectate se pot raporta și către reprezentanța locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă, la următoarele date de contact:

AstraZeneca România
Adresă: Str. Menuetului, Nr. 12, Bucharest Business Park, clădirea D, etaj 1, Sector 1,
București, România
Telefon: +4 021 317 60 41
Fax: +4 021 317 60 53
Nr. Telefon dedicat covid-19 Vaccine AstraZeneca: 031 630 03 18
Website dedicat covid-19 Vaccine AstraZeneca: http://https://www.azcovid-19.com

Pentru a avea sub control trasabilitatea medicamentelor biologice, numele și numărul lotului medicamentului administrat este necesar să fie înregistrate cu atenție.

Vaccinul anti-covid-19 AstraZeneca face obiectul unei monitorizări suplimentare. Aceasta va permite identificarea rapidă de noi informații referitoare la siguranță.

Coordonatele de contact ale reprezentanţei locale a deținătorului de autorizație de punere pe piață

Pentru întrebări și informații suplimentare referitoare la utilizarea vaccinului anti-covid-19 AstraZeneca suspensie injectabilă, vă rugăm să contactaţi AstraZeneca România, utilizând următoarele date de contact:

AstraZeneca România
Adresă: Str. Menuetului, Nr. 12, Bucharest Business Park, clădirea D, etaj 1, Sector 1,
București, România
Telefon: +4 021 317 60 41
Fax: +4 021 317 60 53
Nr. Telefon dedicat covid-19 Vaccine AstraZeneca: 031 630 03 18
Website dedicat covid-19 Vaccine AstraZeneca: http://https://www.azcovid-19.com

Cu stimă, directorul medical AstraZeneca AB

Citiți și:
Recunoaștere târzie: „Vaccinul” AstraZeneca-Oxford prezintă cel mai ridicat risc de trombocitopenie dintre serurile ARNm
Franța: Plângeri pentru omor formulate în instanță de familiile celor decedați după vaccinarea cu AstraZeneca

 

yogaesoteric
20 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More