Austria: Un sfert dintre locuitori cred că guvernul este „prea pro-Ucraina”

Austriecii sunt împărțiți în ceea ce privește linia guvernamentală în războiul din Ucraina. Într-un sondaj realizat recent, doar 40% au declarat că au considerat poziționarea „în general corectă”. În timp ce 23% au considerat că este „prea pro-Ucraina”.

După cum arată un sondaj realizat de institutul de cercetare a opiniei publice Unique Research, citata de vienna.at, doar 40% consideră că poziția guvernului în războiul din Ucraina „este corectă în ansamblu”.

23% dintre cei chestionați au considerat că atitudinea guvernului a fost „prea pro-Ucraina”. 17% „prea pro-rusă”, iar 20% nu au dat niciun răspuns.

Nivelul de satisfacție variază în funcție de preferința de partid a celor chestionați: 78% pentru ÖVP, 53% pentru NEOS, 49% pentru Verzi și 41% pentru SPÖ.

În schimb, doar 17% dintre alegătorii FPÖ sunt mulțumiți de poziție. Dintre aceștia, o majoritate de 57% consideră că politicile guvernului austriac sunt „prea pro-Ucrainei”.

Anterior cu o lună, dorința în Austria de a ajuta refugiații ucraineni era ridicată.

Potrivit unui sondaj al Institutului Peter Hajek pentru ATV, nu numai că 85% dintre austrieci erau în favoarea primirii persoanelor strămutate din țară, dar platforma Agenției Federale de Sprijin oferea zeci de mii de locuri de cazare.

57% dintre cei 800 de intervievați doreau „cu siguranță” să primească refugiați din regiunea de război. 28% au răspuns „cred că da”.

Citiți și:
Temeri legate de traficul de persoane, în condițiile în care mii de copii migranți au dispărut în Austria
NATO recunoaște că vrea ca „ucrainenii să continue să moară”… pentru a sângera Rusia, nu pentru pace
Conspiraţiile se adeveresc. Germania refuză să primească refugiaţi de rasă albă

 

yogaesoteric
20 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More