NATO recunoaște că vrea ca „ucrainenii să continue să moară”… pentru a sângera Rusia, nu pentru pace

Alianța militară NATO condusă de SUA a arătat clar că este dispusă să lupte până la ultimul ucrainean pentru a sângera Rusia și pentru a promova interesele geopolitice occidentale.

Într-o mărturisire șocantă, The Washington Post a recunoscut că unele state membre NATO doresc ca „ucrainenii să continue să lupte și să moară”, pentru a împiedica Rusia să obțină avantaje politice.

Într-un reportaj din 5 aprilie despre discuțiile de pace dintre Ucraina și Rusia, marele ziar american a dezvăluit că NATO se teme că regimul de la Kiev ar putea ceda la unele dintre cererile Moscovei.

Washington Post a scris în mod explicit: „Pentru unii din NATO, este mai bine ca ucrainenii să continue să lupte și să moară decât să obțină o pace care să vină prea devreme sau cu un cost prea mare pentru Kiev și restul Europei”.

Diplomați occidentali anonimi au subliniat că „există limite în ceea ce privește numărul de compromisuri pe care unii din NATO le vor susține pentru a câștiga pacea” și că aceștia ar prefera să prelungească războiul din Ucraina dacă pot împiedica Rusia să își satisfacă preocupările de securitate.

Ziarul a precizat că membrii NATO sunt disperați să nu-i ofere „președintelui rus Vladimir Putin nicio aparență de victorie” și sunt mai mult decât dispuși să îi forțeze pe ucraineni să intre în mașina de tocat carne pentru a face aceasta.

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a precizat că administrația președintelui ucrainean Volodimir Zelenski se coordonează îndeaproape cu Washingtonul și este în „contact aproape zilnic” cu Casa Albă. Este evident cine este cu adevărat la conducere.

Ziarul a dezvăluit, de asemenea, că armata americană are peste 100.000 de soldați desfășurați în Europa.

Washington Post are o relație strânsă cu guvernul american. Ziarul este deținut de Jeff Bezos, un miliardar de 200 de miliarde de dolari, una dintre cele mai bogate ființe umane din istorie.

Bezos este, de asemenea, fondatorul și președintele executiv al mega-corporației Amazon, care are contracte în valoare de zeci de miliarde de dolari cu CIA, Pentagonul, NSA, FBI, ICE și alte agenții guvernamentale americane.

Dacă The Washington Post dezvăluie aceste informații despre NATO, cu citate de la înalți oficiali ai Casei Albe, este clar că a primit undă verde de la responsabilii săi de la Washington.

Acest raport este o confirmare semi-oficială a faptului că NATO îi vede pe ucraineni ca pe o simplă carne de tun în războiul său imperial prin procură împotriva Rusiei.

De fapt, unii oficiali occidentali au declarat aceasta în mod deschis. Un fost oficial de rang înalt al Departamentului de Stat, Eliot A. Cohen, un șoim de război de dreapta cu orientare dură, s-a lăudat într-un articol din revista The Atlantic că „Statele Unite și aliații lor din NATO sunt angajate într-un război prin procură cu Rusia”.

El a exclamat cu mândrie: „Furnizează mii de muniții și, sperăm, fac multe altele – de exemplu, împărtășesc informații – cu intenția de a ucide soldați ruși”, adăugând: „Cu cât mai multe și mai repede, cu atât mai bine”.

Veteranul Departamentului de Stat a declarat că „fluxul de arme care intră în Ucraina să fie un potop”. Este exact ceea ce fac statele membre NATO: inundarea vecinului Rusiei cu arme.

În loc să sprijine negocierile de pace cu Rusia, Statele Unite și Uniunea Europeană au intensificat în mod activ războiul, trimițând Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari, inclusiv zeci de mii de rachete antitanc, mii de rachete antiaeriene și sute de drone kamikaze, precum și tancuri și vehicule blindate.

Ceea ce nu se menționează este modul în care corporațiile americane și europene de armament au profitat masiv de pe urma războiului. Acțiunile contractorilor militari privați au crescut vertiginos după ce Rusia și-a trimis trupele în Ucraina la 24 februarie, în timp ce guvernele occidentale s-au angajat să își majoreze substanțial cheltuielile militare.

Administrația Joe Biden a livrat imediat 350 de milioane de dolari în armament la sfârșitul lunii februarie, înainte de a promite în martie un ajutor suplimentar de 13,6 miliarde de dolari pentru Ucraina, din care 6,5 miliarde de dolari în sprijin militar.

Miniștrii de externe ai NATO s-au întâlnit la sediul alianței militare de la Bruxelles pe 6 și 7 aprilie și s-au angajat să intensifice și mai mult războiul din Ucraina.

Politicienilor occidentali li s-au alăturat reprezentanți ai mai multor țări care nu sunt membre NATO, printre care Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Finlanda, Suedia, Australia și Noua Zeelandă.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a călătorit la Bruxelles pentru reuniune, unde a risipit orice îndoială că NATO dorește mai mult război în loc de pace. „Am venit astăzi aici pentru a discuta cele mai importante trei necesități: arme, arme și arme”, a rezumat Kuleba.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat în mod similar: „După invazie, aliații au intensificat sprijinul militar suplimentar, cu mai multe echipamente militare, iar mesajul transmis în cadrul reuniunii de astăzi a fost clar: aliații este necesar să facă mai mult și sunt pregătiți să facă mai mult pentru a furniza mai multe echipamente, iar ei își dau seama și recunosc urgența.”

Stoltenberg s-a lăudat că sprijinul militar direct al NATO pentru Ucraina datează din 2014 și că zeci de mii de soldați ucraineni au fost instruiți de NATO în ultimii opt ani, cu mult înainte de invazia Rusiei.

În mod transparent, NATO preferă ca ucrainenii să continue să-și sacrifice viețile în speranța de a slăbi și destabiliza Rusia. Între timp, ucrainenii care cred că pacea este soluția, nu mai mult război, se confruntă cu consecințe grave.

Un negociator ucrainean care participase la negocierile de pace cu Rusia, Denys Kyreyev, a fost ucis, se pare, de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), cunoscut pentru faptul că este influențat de neonaziști și alți extremiști de extremă dreapta.

Toată această violență extremă și belicoasă se opune direct pretenției NATO de a fi o alianță presupus „defensivă”. Realitatea este că NATO nu a fost niciodată dedicată apărării, cu atât mai puțin democrației. Printre membrii fondatori ai alianței militare în 1949 s-a numărat dictatura fascistă din Portugalia.

În timpul primului război rece, NATO a sprijinit foști colaboratori naziști și fasciști în infama Operațiune Gladio. Cu sprijinul NATO, extremiștii de extremă-dreapta au comis atacuri teroriste în Europa pentru a încerca să reprime stânga, în special în timpul faimoșilor Ani de plumb din Italia.

Când primul război rece s-a încheiat, NATO a continuat să se extindă la granițele Rusiei, încălcând în mod repetat promisiunile făcute de Statele Unite, Marea Britanie și Franța că alianța militară nu se va deplasa „nici măcar un centimetru spre est”, după reunificarea Germaniei în 1990.

În campaniile de bombardamente din anii 1990, NATO a distrus și a dezmembrat fosta Iugoslavie, care nu mai există ca țară.

Apoi, NATO a ajutat Statele Unite să lanseze războiul în Afganistan în 2001 și a menținut o ocupație militară comună până în 2021.

În 2011, NATO a purtat un război împotriva Libiei, cea mai prosperă țară din Africa. Campania militară occidentală a spulberat statul libian. Corporațiile străine producătoare de combustibili fosili au jefuit în scurt timp rezervele masive de petrol ale națiunii nord-africane.

Nici până astăzi, în 2022, Libia nu are un guvern central unificat. Are, totuși, piețe de sclavi în aer liber pentru refugiații din Africa Subsahariană. Ruinele Libiei, Afganistanului și fostei Iugoslavii arată ce oferă cu adevărat NATO lumii.

Iar alianța militară condusă de SUA este acum pregătită să sacrifice Ucraina pentru a promova interesele Washingtonului și ale Wall Street-ului.

Opinie de Ben Norton

Citiți și:
Pat Buchanan, fost consilier al lui Ronald Reagan: „Dacă Biden nu vrea război, atunci de ce nu exclude aderarea Ucrainei la NATO?”
Extremismul din Ucraina – pădurea care nu se vede de copaci?
Cronica genocidurilor NATO

 

yogaesoteric
15 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More