Câteva reţete


Sucuri de fructe
Pentru a obţine un suc de calitate, fructele trebuie să fie bine coapte. Nu se folosesc fructele depreciate. Fructele se curăţă de codiţe, frunze şi impurităţi, eventual se scot sâmburii. Se spală bine sub jetul de apă după care se lasă la scurs. Sucul se extrage folosind un storcator electric. Sucul obtinut se lasă aproximativ 20 minute să se limpezească şi se strecoară. Sucul poate fi consumat în stare proaspătă, cu miere, apă de izvor sau apă minerala, în amestec cu alte sucuri, carora le întregeşte aroma şi le schimbă culoarea. Se poate păstra cel mult 4-6 ore la rece.

Se pot folosi afine, agrişe, caise, căpşuni, fragi, cătină, cireşe, coacăze negre, coacăze roşii, măceşe, coarne, corcoduşe, grapefruit, lămâi , mandarine, gutui, mere, mure, pepene verde, pere, piersici, portocale, porumbe, prune, struguri, vişine, zmeură.

Sucuri de legume
Se pot folosi: cartofi, castraveţi, ceapă, dovleac, fasole verde, morcovi, pătrunjel, ridiche neagră, roşii, salată verde, sfeclă roşie, ţelina, usturoi, urzică, varză.
Pe lânga sucurile simple din legume, se pot consuma şi amestecuri inspirate şi compatibile de sucuri de legume:

Suc de castraveţi şi morcovi
Se utilizează următoarele ingrediente: 250 ml suc de castraveţi, 200 ml suc de morcovi , 20 ml suc de lămâie sau cătină, 5 ml suc de usturoi, 20 g mărar verde, 30 g miere, 3 g sare, 2 g pulbere de piper. Se amestecă sucurile cu mixerul şi la sfârşit se adaugă mierea, mărarul şi condimentele. Se amestecă bine şi se serveşte rece.

Suc de ceapă cu morcovi şi ţelină

1 pahar suc de ceapă
1 pahar suc de morcovi
3 linguri rădăcină de ţelină rasă fin
sare şi miere după gust
1 lingură de verdeaţă tocată
câteva frunze de verdeaţă sau rondele de morcovi
Într-un vas se amestecă sucurile, ţelina şi verdeaţa tocată. Se sărează şi se îndulceşte după gust. Se toarnă rece în pahare, ornându-se cu frunze de verdeaţă sau cu rondele de morcovi şi se serveşte.
Ţelina se poate înlocui cu pătrunjel, folosindu-se aceeaşi reţetă.

Suc de morcovi cu suc de fructe
Ingredientele următoare: 200 ml suc de mere, 200 ml suc de morcovi, 150 ml suc de portocale, 150 ml suc de grapfruit şi 50 g miere, se amestecă cu mixerul. Băutura obişnuită se serveşte rece.

Suc de morcovi, grapefruit şi cătină
3 pahare suc de morcovi
1 pahar suc de grape fruit
1pahar suc de cătină
miere după gust
4 felii de grapefruit sau 4 spirale de coajă de citrice
Într-un vas se mixează sucurile şi mierea. Se pune la rece. Băutura uşor răcită se repartizează în pahare ornate cu felii de grapefruit sau spirale de coajă de citrice şi se serveşte.

 
Suc de morcovi cu ţelină
3 pahare suc de morcovi
1pahar suc de ţelina
1 pahar suc de ceapă
1 pahar suc de mere
sare şi miere după gust
Într-un recipient se amestecă sucurile, se sărează şi se îndulceşte după gust. Se toarnă apoi în pahare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More