Avertisment: „Categoric ăștia nu se lasă și o vor reduce la tăcere și pe Șoșoacă!”

Unul dintre cele mai puternice avertismente: „Sunt ordine de urmat, iar clasa politică toată este aliniată deja – joacă pe sârmă! Dacă nu o vom însoți, va dispărea și ea… iar noi suntem niște lași amărâți lipsiți de curaj”

Senatoarea Diana Șoșoacă a dezlănțuit cel mai remarcabil fenomen din politica ultimilor ani, făcând uitată chiar și surpriza AUR. Și nu este vorba doar de prezența sa… ubicuă la orice eveniment, la orice problemă din țară, ci de reacții care încep să o însoțească.

Concret, sunt deja mulți activiști pentru democrație care de ani buni au sperat în apariția unui curent și a unui lider – și care văd în „Marine Le Pen de România” o asemenea soluție.

Un exemplu este Iosefina Pascal. Un altul este Simona Constantin, o „voce” puternică a internetului sau, cum se spune, un „influencer” din zona luptei pentru democrație.

Simona Constantin a publicat un text-manifest, dar și o avertizare, în același timp, pentru cei care speră într-o altă soluție pentru România. Redăm mai jos textul respectiv, care atinge fără menajamente multe puncte sensibile.

Eu vă spun așa: categoric ăștia nu se lasă și o vor reduce la tăcere și pe Șoșoacă – cum… nu știu – e simplu pentru ei”, scrie Simona Constantin.

Și, atenție: „Dacă nu o vom însoți, va dispărea și ea… Dacă nu poate mai mult decât cuvinte, să o obligăm… Iar noi…, noi… suntem niște lași amărâți lipsiți de curaj”.

Îmi este pur și simplu greață. Căutăm «inteligența», «stilul», «eleganța», care ne va salva… intelectual, elegant, alea alea și bla bla… Nimănui nu îi pasă. Sunt ordine de urmat, iar clasa politică toată este aliniată deja. Joacă pe sârmă”, scrie internauta.

Un paradox? „Ne este rușine să-i fim alături, dar ne place ce face. Suntem vai de steaua noastră.

În același timp, Simona atrage atenția că nu este vorba doar de „fenomenul Șoșoacă” în zona de frondă medicală – „Nu vă este clar că aici nu este vorba numai despre sănătatea publică? Încă nu v-ați lămurit că doar în mică parte este vorba despre sănătatea publică?

Nu vi se pare ciudat că aspectele sociale, economice nu sunt luate în calcul? Pentru că impunerea unor astfel de restricții va avea un real și devastator impact asupra economiei – de ce nu sunt consultați și specialiști din aceste domenii?”, întreabă internauta. „De ce nu se face o adevărată dezbatere publică?

Simona Constantin scoate în evidență și manipularea mediatică: „De ce media bagă la înaintare niște «celebrități» și nu aduce în prima linie specialiști din toate domeniile, care chiar au ceva de spus?”.

Media este jalnică: vrea senzațional, nu și conținut – căci dacă ar vrea conținut, ar aduce două tabere opuse. Altfel, de la TV poți afla doar informații superficiale. Nu simțiți că ne-am atins limitele moralității la felul în care tratăm sănătatea publică și oamenii în acest moment?”, scrie Simona.

Punctul culminant: „Nu vi se pare că ne aflăm într-un uriaș experiment comportamental? Nu credeți că TOȚI medicii, TOȚI specialiștii ar fi necesar să aibă dreptul la liberă exprimare, că ar fi necesar să fie lăsați să vorbească mult mai deschis și nu ridiculizați dacă nu se aliniază cu «versiunea oficială»?”.

De ce oare se pune continuu accentul pe capacitatea de la terapie intensivă? Cumva pentru a ne induce frică?”, punctează Simona, răsucind cuțitul într-o rană deschisă: „De ce se pune mare accent pe acest vaccin care se bazează pe niște cercetări fără niciun fel de rezultat concludent?

Propaganda chiar funcționează, altminteri ar renunța la ea” – subliniază internauta. „Nu credeți că medicii pot fi ușor impresionați prin campanii de promovare, prin sponsorizări?

Nu ați auzit medici care nu au cunoștințe aprofundate în domeniu exprimându-se – care chiar nu pot, nu vor să evalueze cercetările? Nu simțiți că intermediarii producătorilor vaccinurilor sunt medicii, în acest moment?”, continuă rafala întrebărilor dure ale internautei.

Concluzia, care NU ține numai de zona de Sănătate este clară: „Vedeți, sistemul funcționează foarte bine”.

La fel se petrece și la nivel politic. Totul merge într-o direcție foarte precisă – ni se prezintă numai știri părtinitoare”, scrie Simona Constantin. „Cum adică: din cauza pandemiei și ca urmare a poziției politicienilor, prezentați numai «poziții oficiale»? De ce se induce atâta frică în populație? De ce înghițiți totul pe nemestecate?

Întrebare logică, pusă pe șleau: „Cum oare se așteaptă ca oamenii să tragă propriile concluzii, când voi, media și politicieni, înspăimântați pământul, când ne vorbiți pe un ton superior – de parcă numai voi gândiți, iar noi parcă nu am avea deloc creier?

Promovați politica fricii – asta faceți. TOȚI”, scrie Simona, întrebând: „De ce presa este cenzurată? De ce articolele anti-covid sunt cenzurate? De ce ni se prezintă obsedant o singură variantă? De ce presa nu este lăsată să depășească liniile trasate de autorități? De ce este importantă numai «versiunea oficială»?

Observație finală: „Este dezamăgitor să vezi cum politicienii și presa nu îndrăznesc să fie critici. Este scârbos. Este… «de ce» se rezumă toți la «varianta oficială»?

Concluzia este fără drept la apel: „Sunt prea multe «de ce»-uri. Și singurul politician care le verbalizează este madam Șoșoacă”.

Așteptați rezolvarea pe… calm? Elegant? Cu grație? Ha! Așteptați atunci – în timp ce ăștia vă spun că nu se lasă duși neam. Baftă. Sau să fie primit. Cum vă place…”, încheie Simona Constantin textul-manifest.

Citiți și:
Diana Iovanovici-Șoșoacă, singurul senator care ține cu românii?
Dan Bittman: „Cu 20 de politicieni ca Diana Șoșoacă am fi departe!”

 

yogaesoteric
14 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More