Avocatul Poporului spune că anumite măsuri din pandemie au avut ca scop ștergerea identității naționale

Renate Weber se întreabă ce o oprește pe Codruța Kovesi să ancheteze acuzațiile aduse Ursulei von der Leyen prin achiziția vaccinurilor

Avocatul Poporului, Renate Weber, s-a întrebat ce o oprește pe Laura Codruța Kovesi, Procuror European, să ancheteze achizițiile de vaccinuri ordonate de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Renate Weber

Într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, Weber a spus că atenția publică s-a mutat de la problemele din pandemie la război.

„A venit războiul și nu mai întreabă nimeni de cheltuielile făcute în pandemie. Păi de ce nu mai întreabă, că erau acuzații puternice în ce o privește pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, era scandalul de pe lume să se desecretizeze conversațiile ei pe Whatsapp cu șeful de la Pfizer. Mai vorbește cineva de asta? Nu, iar acum ea strânge pături și periuțe de dinți pentru refugiații din Ucraina. Deci asta nu este normal.

Pe de altă parte, nu poți să nu te întrebi dacă acum nu e o altă sursă de unde să mai scoatem niște bani și să-i cheltuim fără să dăm socoteală nimănui. Să știți că democrația europeană va avea puternic de suferit dacă afacerile astea or să meargă tot așa și dacă o să lipsească cu desăvârșire controlul. Controlul Parlamentului European mi se pare în acest moment zero. Doamna Kovesi, cu Parchetul European, asta ar fi necesar să investigheze. N-am auzit-o să articuleze o vorbă despre asta, deși repet, sunt chiar banii europeni la mijloc și ar fi îndreptățită să vadă ce s-a petrecut acolo… Așa încât nu e bine, sincer spun că nu e bine” a spus Renate Weber.

În altă ordine de idei, Avocatul Poporului a scris că unele dintre măsurile restrictive din pandemie i-au dat impresia că urmăresc ștergerea identității naționale.

„Acum 30 de ani (…) nu mă gândeam chiar la dispariția granițelor, ci mai degrabă că a fi om, cetățean al planetei, o să fie mai presus de orice. De câtva timp, cred sincer că ștergerea identităților locale/regionale, naționale are drept consecință nu omul universal, ci omul fără identitate. Pentru că înțelegerea identității de locuitor al planetei trece prin celelalte etape. Cred sincer că anumite măsuri restrictive din pandemie fie au avut acest obiectiv precis, fie au drept consecință această pierdere a identității, mă refer mai ales la restricțiile privind activitățile culturale, puse la index mai mult ca cele sportive sau de turism. Ceea ce mă face să cred, mai în glumă, mai în serios, că în viitor ne vom numi (aproape) toți la fel: roboți” a scris pe Facebook, Renate Weber.

Citiți și:
Cum a ajuns soțul Ursulei von der Leyen pionul principal în afacerea Pfizer de 36 de miliarde de dolari (I)
Vaccinul anticovid și afacerile de miliarde de dolari din companiile farmaceutice

 

yogaesoteric
8 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More