La doi ani de la începerea pandemiei, un cercetător britanic afirmă că „e posibil ca mulți oameni să nu fi fost infectați cu SARS-CoV-2, în ciuda faptului că au fost testați pozitiv“

Un om de știință britanic spune că testele PCR greșite au confundat răceala obișnuită și gripa cu covid-19 și ar fi fost necesar să fie eliminate.

Este posibil ca mulți oameni să nu fi fost infectați cu SARS-CoV-2, în ciuda faptului că au fost testați pozitiv”, a declarat profesorul Francois Balloux, director al Institutului de Genetică al University College London, pentru The Mail on Sunday.

Recomandarea guvernului britanic spune că testele PCR sunt mai precise decât dispozitivele cu flux lateral (LFD), iar oamenii pot să nu se autoizoleze dacă un rezultat pozitiv LFD este urmat de un rezultat negativ al testului PCR, conform WioNews.

Testele PCR detectează fragmente minuscule de gene covid-19, cunoscute sub numele de ARN, în probe prelevate din nas și gât. Pentru a face aceasta, tampoanele sunt tratate într-un laborator cu substanțe chimice pentru a extrage materialul genetic.

În luna februarie, un raport al organizației caritabile de cercetare Collateral Global și al cadrelor universitare de la Universitatea Oxford a concluzionat același aspect, afirmând că este posibil ca o treime din toate cazurile pozitive să nu fi fost de fapt cazuri infectate cu SARS-CoV-2.

Oamenii de știință de la Oxford au calificat programul de testare al Marii Britanii, care a costat 2 miliarde de lire sterline pe lună, drept „haotic și risipitor”, potrivit DailyMail.

Citiți și:
Premieră mondială: Vaccinarea împotriva covid-19 în curs de anchetă penală în Anglia și la Curtea Penală Internațională
CDC recunoaște că testele nazale covid pot fi folosite pentru a recolta ADN-ul

 

yogaesoteric
8 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More