Bărbatul mort în Gorj a fost vaccinat cu lotul AstraZeneca retras de 9 țări. Gheorghiță spune că nu e nicio problemă

Ioan Barbu, bărbatul de 47 de ani din județul Gorj care a murit pe 1 martie, la două zile după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului, a primit ser din lotul ABV2856, retras de la vaccinare după reacțiile adverse trombotice în Italia.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Narcis Stoian, a declarat că bărbatul vaccinat care a murit în 1 martie a primit ser din lotul retras, respectiv ABV2856. Inițial, autoritățile susținuseră că acest lot nu a ajuns în România. „Da, este adevărat. S-a făcut anchetă la timpul respectiv dar atunci nu aveam idee că acest lot se va retrage sau că ar avea probleme”, a spus Stoian.

Nouă țări europene au retras deja acest lot după ce s-au înregistrat mai multe decese imediat după vaccinare din cauza unor de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. În schimb, coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, susține cu aplomb că nu există legătură între vaccinarea bărbatului din Gorj, care a murit, și faptul că a primit ser din lotul retras din cauza reacțiilor adverse.

Gheorghiță, specializat în boli infecțioase, contrazice specialiștii din cele 9 țări europene care au blocat vaccinarea și decretează fără a se afla în posesia niciunui studiu că nu există nicio legătură între aceste decese pe bandă și vaccinare. Aceștia sunt oamenii care conduc destinele și viețile a milioane de oameni!

Valeriu Gheorghiță a declarat, la Aleph News, că bărbatul decedat în Gorj, după ce a primit ser din lotul ABV2865, suspendat după ce în Italia s-au raportat reacții adverse de natură trombotică, a suferit un infarct miocardic și nu există legătură între vaccinare și deces. „A fost comunicat în detaliu ce s-a petrecut în cazul persoanei din Gorj. Era vorba despre o persoană, care deși nu era în evidență cu boli cronice, în urma raportului de la necropsie a reieșit că avea, de fapt, antecedente de infarct miocardic, de fapt sechele. Vreau să aduc aminte că mortalitatea este pe primul loc (pentru infarct). În acest moment nu există o informație care să ateste legătura dintre vaccinare și apariția acestor evenimente”, a spus Gheorghiță.

Gheorghiță a mai spus că s-au analizat peste 10 milioane de persoane vaccinate și nu au apărut evenimente trombotice mai puțin obișnuite. Valeriu Gheorghiță a mai spus că decizia de punere în carantină a dozelor nefolosite din lotul ABV2856 a fost una „de maximă precauție”.

Decizia a fost declanșată în urma semnalelor din Italia, fără să existe un fundament științific în acest moment. Am decis că este cel mai prudent până la clarificarea acestor concluzii, să nu existe nici cea mai mică suspiciune sau temere în spațiul public și în rândul populației care dorește să se vaccineze vizavi de acest tip de lot. Din punct de vedere științific și medical nu avem un fundament la acest moment”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Panică în Gorj

Județul Gorj a primit 1.500 de doze din acest lot de la AstraZeneca și s-au folosit 1.083 de doze, restul fiind puse sub carantină, conform instrucțiunilor. Anunțul a provocat panică în Gorj. Mai multe persoane și-au manifestat deja îngrijorarea, în contextul în care aproape toți profesorii s-ar părea că au fost vaccinați din acel lot în centrele Tismana, Stoina și Bumbești-Jiu.

Mai mulți polițiști și jandarmi, dar și angajați ai SRI, au semnalat faptul că au fost vaccinați în centrul din Tg-Jiu (Pasarelă) cu doze din lotul respectiv. Oamenii au apelat la presă îngrijorați, după ce au constatat că pe adeverințele de vaccinare este înscris lotul de vaccin AB2856, a scris sursa citată.

Morți pe bandă în Italia

Reamintim că Italia a oprit, de ceva timp, administrarea dozelor dintr-un lot de vaccinuri anti-covid-19 produse de AstraZeneca, în urma temerilor privind posibile formări de cheaguri de sânge, după decesul a 3 militari din Sicilia și doi profesori din Napoli, care au fost vaccinați cu acest ser.

Ciutacu a dat peste cap ce spuneau oficialii în cazul AstraZeneca! Probele minciunii

Cunoscutul jurnalist a venit cu probe că autoritățile au minţit despre folosirea lotului defectuos din vaccinul AstraZeneca.

Colonelul Valeriu Gheorghiță a susţinut că „România NU a primit doze din acest lot asupra căruia s-a ridicat această suspiciune și care este în evaluare”.

Ciutacu a lansat un „apel public”, invitând „pe oricine care este în lista asta și care face parte din lotul celor peste 77.000 români care s-au vaccinat cu AstraZeneca din lotul care NU există, și nu vrea să acopere măgăria, să-mi trimită o captură anonimizată a dovezii”.

Dacă nu o poate anonimiza, o fac eu”, a asigurat Ciutacu. Jurnalistul a spus clar: „Doresc să vă informez oficial că la noi pe mail curg adeverințele de vaccinare cu AstraZeneca din lotul care NU există, făcute în județele în care NU s-a trimis – și că, la ora asta, atât colonelul Gheorghiță, cât și magicianul Vlăduț sunt în continuare în funcții.

Între-o intervenție la Antena 3, colonelul Valeriu Gheorghiță a declarat că „Este vorba de un lot de vaccin de la AstraZeneca asupra căruia există această suspiciune că ar fi potenţial legat de apariţia unor cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat într-o perioadă de zece zile de la vaccinare fenomene trombotice, apariţia unor cheaguri de sânge.“

Agenţia Europeană a Medicamentului a analizat aceste cazuri şi a stabilit la acest moment că nu ar fi un indiciu în ceea ce priveşte relaţia de cauzalitate”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

Citiți și:
Teroare în Italia, un polițist și un militar morți după vaccinul AstraZeneca, procurorii au deschis dosare pentru omor
Vacciniada
În Franţa compania AstraZeneca a fost acţionată în instanţă de familiile celor 15 victime ale efectelor secundare legate de vaccinare
 

yogaesoteric
28 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More