Big Brother acționează din cer: Flote de drone vor zbura din 2019 deasupra orașelor britanice


În ce scop vor oare autoritățile să le folosească?

Flote de drone civile ar putea zbura în numai doi ani de zile deasupra marilor orașe din Marea Britanie, furnizând, printre altele, consumabile medicale de urgență pacienților la care, din cauza traficului îngreunat, serviciile de urgență terestre nu pot ajunge la timp. Autoritățile din Regatul Unit ii roagă pe cetățeni să ajute prin sugestii cum ar putea dronele să le îmbunătățească viața și să se completeze cu realitățile urbane, notează cei de la The Telegraph.

Cinci orașe din insulă vor fi alese pentru a găzdui primele dronporturi care vor deveni operaționale din 2019. Din aceste puncte, dispozitive moderne vor putea decola pentru a interveni în salvarea de vieți umane ori de câte ori situația o va impune sau pentru observarea ambuteiajelor ori pentru a face inspecția clădirilor cu multe etaje pentru a identifica posibili infractori sau incendii.

Autoritățile londoneze sunt optimiste și speră ca proiectul implementat în Marea Britanie să fie un succes și totodată să deschidă o oportunitate și pentru alte state ale lumii în a folosi dronele nu doar în scopuri militare sau de divertisment, ci și în scopuri civile.

Departamentul pentru Transporturi a declarat că va adopta o nouă lege specială pentru ca aceste dispozitive să poată fi folosite într-un cadru cât mai legal, mai ales că de multe ori vor fi nevoite să se deplaseze pe deasupra proprietăților private.

„Este necesară o lege nouă, echilibrată, pentru a permite dronelor și piloților de la sol care le vor dirija să le poată folosi în condiții de siguranță și în mod responsabil. Dronele au un mare potențial și dorim să facem tot posibilul pentru a valorifica beneficiile acestei tehnologii pe măsură ce aceasta se dezvoltă”, a declarat Baroneasa Sugg, ministrul aviației.

Aeronavele fără pilot sunt deja folosite pentru a transporta stocuri de sânge și medicamente către clinici și spitale de la distanță aflate în unele părți ale Africii unde infrastructura rutieră este precară. De asemenea și gigantul retailer Amazon a promis deja să revoluționeze modul de livrare a produselor comandate pe platformă cu propria sa flotă de drone.

Ce nu spun deloc autoritățile ce se declară preocupate de îmbunătățirea vieții britanicilor cu ajutorul dronelor, este că acestea sunt instrumente perfecte de supraveghere.


Citiți și:

Concurenţă acerbă pentru superioritate… Cum se pregătesc marile puteri să conducă lumea

Un nou scandal provocat de anumite documente secrete ce s-au scurs în presa americană: Programul cutremurător al execuțiilor cu drone

Poliția din Marea Britanie folosește softuri de recunoaștere faciala pentru a identifica oamenii din mulțime

 

 

yogaesoteric
16 iunie 2018


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More