Bill Gates finanțează cu 12 milioane de dolari o companie care își propune să reducă flatulența vacilor

Bill Gates a investit 12 milioane de dolari într-o companie australiană care își propune să hrănească vacile cu alge marine pentru a reduce emisiile provenite din flatulența vacilor, conform The Guardian.

Breakthrough Energy Ventures, un grup de organizații fondat de Gates în 2015, a condus finanțarea startup-ului din Perth, care se numește Rumin8. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și antreprenorul chinez Jack Ma sunt, de asemenea, susținători ai Breakthrough.

Rumin8 dezvoltă o gamă de suplimente alimentare pentru vaci pentru a reduce cantitatea de metan, un gaz cu efect de seră. Hrana include alge marine roșii și plante care reproduc „compusul anti-metanogenic al naturii” și reduc producția de metan.

Flatulențe vacilor sunt considerate un contributor major de metan, un gaz care captează căldura de 80 de ori mai eficient decât dioxidul de carbon și crește emisiile la nivel global.

SUA și UE au semnat un angajament global de a reduce emisiile de metan cu 30% până în 2030, dar, în ciuda acestuia, consumul de carne la nivel mondial se așteaptă să crească în următoarele decenii.

Cercetările au descoperit că adăugarea de alge marine în hrana vacilor poate reduce formarea de metan în intestinele acestora cu mai mult de 80%.

Anterior, Bill Gates a susținut ca oamenii să treacă în totalitate la consumul de carne de vită sintetică.

Există o dorință reală de a finanța soluții pentru reducerea emisiilor de metan de la animale și, din fericire pentru Rumin8, ei pot vedea beneficiile tehnologiei noastre”, a declarat David Messina, directorul general al Rumin8, care va folosi finanțarea pentru a-și comercializa produsul.

Reamintim că anul trecut, Noua Zeelandă a anunțat un proiect care prevedea o taxă pe flatulența vacilor. Ca urmare a acestui fapt, mii de fermieri din toată țara au luat cu asalt capitala și marile orașe pentru a protesta.

Citiți și:
Psihoza încălzirii globale generează mari aberații: vaca poluează mai nou prin respirație, iar câinii poluează mai mult decât o mașină de teren. Ce soluții au găsit „cercetătorii”
Jordan Peterson dezvăluie planul perfid a lui Bill Gates

 

yogaesoteric
23 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More