Brățară electronică și alertă sonoră – luate în calcul pentru viitoarele pandemii

Controlul tranzacțiilor prin cardul bancar, porți cu alarmă sau brățări electronice – sunt măsuri stricte studiate de senatorii francezi în cazul unor eventuale viitoare pandemii care ar putea fi mai grave decât covid-19.

Pe 3 iunie, cu mai puțin de o săptămână înainte de intrarea în vigoare a primei faze a relaxărilor anumitor restricții sanitare, senatorii Véronique Guillotin (Rassemblement Démocratique et Social Européenne, RDSE), Christine Lavarde și René-Paul Savary (Les Républicains) au publicat un raport informativ intitulat „Crizele sanitare și instrumentele digitale: a răspunde eficient pentru a ne recăpăta libertățile”.

Acest document are în vedere măsuri în cazul unei eventuale pandemii mai grave decât cea de covid-19 și în cazul altor tipuri de așa-numite riscuri NRBC – nuclear, radiologic, biologic și chimic.

Pe 23 iulie, pe măsură ce protestele s-au înmulțit în întreaga Franță împotriva permisului sanitar, subiectul a fost readus în discuţie, cu precizări din partea unuia dintre cei trei senatori.

Poate că în viitor, datorită tehnologiei digitale, vom putea să ne recâștigăm mai rapid libertățile fizice sau chiar să nu renunțăm niciodată la ele și să avem pandemii fără izolare”, precizează autorii raportului, potrivit Sputnik France.

Porți cu alarmă și brățări electronice

Astfel, cei trei autori au în vedere ca o posibilă măsură „un portic de intrare în metrou care ar începe să sune foarte tare dacă ar intra o persoană contagioasă sau care ar fi necesar să se izoleze”.

În situații de criză extreme, instrumentele digitale ar putea face posibilă exercitarea unui control eficient, exhaustiv și în timp real privind respectarea de către populație a restricțiilor”, se susţine în raport.

Printre aceste instrumente, sunt luate în considerare brățările electronice pentru a controla mișcarea, precum și obiectele conectate pentru a controla starea de sănătate.

Citiți și:
Covid-19: pregătiri pentru dictatura electronică. Premierul Israelului propune ciparea elevilor, China le-a pus deja brățări electronice…
Big Brother monstruos în America: New Yorkul, sub control ca niciodată!
Falsificare și nebunia covid: Omenirea s-ar cuveni să se plece în fața „zeilor falși”?

 

yogaesoteric
2 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More