Bulgarii nu cred în carduri și preferă plăţile în numerar

Numerarul continuă să fie opţiunea preferată de plată de către bulgari (67%), urmată de plăţile cu cardul (54%), conform unui sondaj internaţional privind atitudinile de plată ale consumatorilor, comandat de EVO Payments International, în parteneriat cu Visa, în ţările din Europa Centrală şi de Est.

38% dintre respondenţi au spus că principalul motiv pentru care aleg să plătească cash este absenţa unei opţiuni pentru o tranzacţie digitală la punctul de vânzare sau de servicii, scrie agerpres.ro.

Doar un sfert dintre respondenţii bulgari la sondaj au plătit ultima lor achiziţie dintr-un magazin cu telefonul mobil, ceasul inteligent sau alt dispozitiv. 34% au plătit în numerar la livrare pentru cea mai recentă achiziţie online.

Magazinele care oferă opţiunea plăţilor digitale sunt percepute favorabil de către consumatorii bulgari, deoarece 41% dintre respondenţi au afirmat că astfel de magazine sunt moderne, în timp ce 42% le-au descris ca fiind orientate către clienţi. 20% au spus că au fost nevoiţi să plece dintr-un magazin alimentar când au descoperit că nu oferă opţiunea de plată cu cardul.

Absenţa unei opţiuni de plată digitală este resimţită cel mai acut în pieţele şi bazarurile în aer liber (42%), în saloanele de coafură şi înfrumuseţare, precum şi în frizerii (45%), în taxiuri (45%), la medic, stomatolog sau kinetoterapeut (35%).

Citiți și:
Oare cât mai avem până la prohibiția numerarului, cine o dorește și pentru ce?
Cum CBDC va institui tehnocomunismul: Planul de joc al băncii centrale în mai puțin de 3 minute
Moneda digitală: Fed se îndreaptă către totalitarism monetar

 

yogaesoteric
16 martie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More