Călătorie în paradisul erotic

Învaţă voluptatea divină a orgasmului

de Aida Călin
 
Oricine poate experimenta, cunoscând secretele amorului transfigurator tantric, o nouă dimensiune a vieţii şi a sexualităţii umane, cu mult superioară celei obişnuite. Trecând dincolo de experimentarea unor plăceri scurte şi pasagere, trăirile specifice practicii tantrice sunt mai curând nişte experienţe mistice extraordinare, decât doar simple satisfacţii sexuale. Această dimensiune a sexologiei, experimentată în tantrismul autentic, reprezintă o „sexologie transpersonală”.

Prelungeşti la infinit plăcerea

Fără o pregătire prealabilă adecvată, fără o cunoaştere ezoterică a actului sexual şi fără a beneficia de o iniţiere specifică, în mod obişnuit bărbatul se confruntă cu nevoia de a ejacula. Este vorba despre impulsul unor instincte primare, inferioare ce există în fiinţa umană. Printr-o acţiune spirituală conştient dirijată, folosindu-se de metode (tehnici yoga, meditaţii, procedee inițiatice speciale, cum ar fi maithuna ş.a.) care să permită punerea sa în rezonanţă cu energiile sublime din univers, tantricul are posibilitatea de a întrerupe derularea proceselor fiziologice declanşate de aceste instincte inferioare. Prin practica continenţei sexuale (retenţia seminală), ce reprezintă un proces alchimic realizat de către cei iniţiaţi în mod conştient, pulsiunea – adică dorinţa primară de a ejacula – dispare şi este înlocuită de dorinţa sau aspiraţia de a păstra continuitatea fuziunii, a unificării pe care o oferă actul amoros transfigurator astfel integrat. În acest caz se produce o transformare a materiei în energie, a grosierului în subtil, a dorinţelor inferioare în dorinţe şi aspiraţii sublime.

Ejacularea, fiind corelată în mod direct cu procreerea, cu energia creatoare (SHAKTI) a lui SHIVA, este realizată de tantrici, în mod conştient, numai atunci când aceştia vor să dea naştere unui copil. Prin reţinerea de la ejaculare se produce un fenomen opus, extrem de subtil, de interiorizare a energiilor şi nu o exteriorizare a lor (ca în cazul ejaculării). Această acumulare efervescentă a energiilor, rezultată în urma actului amoros, în interiorul propriei fiinţe face posibilă apariţia acelor stări sublime extatice despre care vorbesc tratatele tantrismului şi care ar putea reprezenta domeniul de studiu al sexologiei transpersonale.

În vederea cosmizării actului amoros, cei doi iubiţi pot angrena anumite ritualuri tantrice tradiţionale. Acestea presupun respectarea strictă a unor etape, folosirea anumitor substanţe specifice (uleiuri volatile, fructe sau diferite alimente etc.), a anumitor gesturi şi realizarea unor invocaţii şi meditaţii specifice.

Practicile tantrice caută nu numai să trezească toţi centrii subtili de forţă ai celor doi iubiţi, ci să şi purifice şi să deschidă NADI-urile (canale energetice subtile), permiţând astfel o curgere liberă şi continuă a energiilor nebănuite ce există în planurile cele mai înalte ale macrocosmosului, prin întreaga fiinţă. Astfel, semnificaţia acestor metode tantrice este dublă. Ea constă în trezirea rapidă şi activarea forţelor misterioase care stau adormite în interiorul corpului şi, de asemenea, în obţinerea anumitor puteri paranormale.
Epifania se manifestă în astfel de momente prin sunet, culoare, parfum şi formă, împreună cu interacţiunea reciprocă dintre ele. Pentru tantrici, naşterea şi moartea nu sunt doi poli separaţi şi distanţaţi în timp, ci un proces continuu, etern. În mod constant, în procesul devenirii noi suntem într-o continuă transformare, murind şi renăscând în fiecare clipă.

Toate aceste procedee spirituale sunt folosite într-o manieră conştientă, pentru punerea în rezonanţă cu anumite energii benefice din Univers şi trăirea la unison, în cadrul cuplului tantric, a unor stări cu totul extraordinare, care au ca scop ultim revelarea Sinelui Suprem Divin şi eliberarea din ciclul reîncarnărilor succesive.

Procedeul inițiatic VAJRA

Un ghid tantric din Kalimpong, India, descrie o modalitate de meditaţie în cuplu, specifică procedeului inițiatic VAJRA („VAJRA” înseamnă lumină, diamant şi desemnează totodată organul sexual masculin). Acest procedeu inițiatic, cunoscut încă din secolul al VIII-lea în partea de est a Indiei, are ca scop cosmizarea trăirilor în cadrul cuplului, prin raportarea la şi unificarea în esenţa divină a fiinţei iubite.

„Aşezaţi faţă în faţă, ne privim îndelung ochi în ochi, urmărind să simţim esenţa divină din noi şi din celălalt. Cuprinşi de o iubire copleşitoare, simţim cum limitele personalităţilor noastre dispar. Cine sunt eu cu adevărat?… Iubirea se amplifică din ce în ce mai mult, făcând ca inimile să ne palpite de o emoţie sacră, extrem de intensă. Între privirile noastre se creează un flux energetic ce înglobează gradat tot universul. Exteriorul, lumea dispare, nu mai există gânduri, totul se focalizează asupra acestei iubiri copleşitoare, care ne dezvăluie treptat esenţa divină. Respectând etapele procedeului inițiatic, urmărim să intuim, să simţim în celălalt esenţa sa divină. Simţim, vizualizând în pieptul său raza suavă a Sinelui său Divin. Închidem ochii şi ne lăsăm cuceriţi de o tăcere atotcuprinzătoare, făcând astfel trecerea spre o universalizare a întâlnirii noastre. Trăirea capătă acum o nouă dimensiune, foarte  profundă şi înălţătoare. Fiecare dintre noi devine, prin actul iubirii, obiectul unei adoraţii cosmizate, prin care atingem împreună culmile extatice ale iubirii divine. Experimentăm astfel, în mod direct, realitatea faptului că trupul nostru este un templu al lui Dumnezeu şi această revelaţie produce în noi vibraţii puternice, trezind-o cu putere pe KUNDALINI, energia fundamentală a fiinţei noastre.

Ne concentrăm asupra acestei trăiri totale. Urmărim să ne identificăm acum unul cu celălalt, fixându-ne atenţia în exclusivitate asupra trăirii celuilalt, pentru a ne stabiliza complet gândurile şi pentru a aprofunda starea de intimitate extraordinară care s-a creat. Sentimentele şi trăirile fiinţei iubite devin un subiect sfânt de meditaţie, o modalitate de elevare, prin perceperea directă, integrată adânc în noi a fiinţei iubite, la început, iar apoi a întregului Univers.

În etapa următoare, ne focalizăm în mod natural atenţia atât asupra noastră, cât şi asupra celuilalt, simultan, privindu-ne ca pe un întreg, ca pe o veritabilă fiinţă androginală. Doi se unifică într-unul. Percepţia unităţii coboară chiar până la nivelul planului fizic. Suntem un singur suflet, o continuare firească a aceluiaşi Sine Divin Universal. Devenim astfel pe deplin conştienţi de efectul simultan pe care îl generăm unul în celălalt chiar în acel moment, de efectul acţiunilor şi reacţiunilor noastre asupra fiecăruia dintre noi şi suntem conştienţi că ne-am renăscut unul pe celălalt, fiind acum o mare parte din ceea ce este celălalt, percepând trăiri sublime, înălţătoare, transfiguratoare, fiind pe deplin conştienţi de influenţa pe care o avem unul asupra celuilalt şi de trăirea inefabilă ce survine în fiinţele noastre, dăruind celuilalt acum mai mult decât am fi putut dărui fiecare vreodată, ca o desfăşurare a unei taine divine, al unui miracol al Graţiei lui Dumnezeu.”

Articol preluat din Revista YOGA MAGAZIN nr. 28

Citiţi şi:

Tantra vă invită să exploraţi profunzimile microcosmosului propriei fiinţe

Poziţii sexuale

yogaesoteric
26 martie 2009

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More