O analiză mult mai atentă, pertinentă asupra cărții „REVOLUȚIA EROTICĂ” ce a fost publicată de Loredana Pulpan (partea J)

Am realizat aceasta spre a remedia pentru cititorii atenți unele greșeli foarte grave care din păcate sunt prezente în paginile acestei cărți

de Irina Sublima

Citiți părțile precedente ale articolului: Partea A, Partea B, Partea C, Partea D, Partea E, Partea F, Partea G, Partea H, Partea I

AUTO-EROTIZAREA

Un domeniu al sexualității care creează mari erori și neînțelegeri printre ființele care se lansează cel mai adesea pripite, dezorientate să-și exploreze dimensiunea intimă, amoroasă este masturbarea și auto-erotizarea.

Pentru un număr considerabil de oameni, îndeosebi pentru bărbați, masturbarea apare odată cu primele pulsiuni ale energiei sexuale brute, care sunt generate și de modificările hormonale ce apar în adolescență. În lipsa educației erotice, a unei vieți erotice și afective împlinitoare ce apare în cadrul unei relații de cuplu polar opus, multe ființe umane recurg de-a lungul vieții lor iar și iar la masturbare ca fiind o modalitate ce este doar în aparență „salvatoare” de satisfacere ciudată a instinctelor sexuale.

Viziunea plină de înțelepciune a Tantra-ei dezvăluie faptul că propria apropiere erotică față de propriul trup – prin masturbare – nu poate fi o modalitate armonioasă, sănătoasă de cunoaștere, și nici de auto-cunoaștere. Aceasta este, în realitate, doar o fundătură, care nu contribuie cu adevărat la deschiderea, transformarea și îmbogățirea ce este necesar să fie total diferită a ființei noastre. Există deja studii clinice care au dovedit efectele nefaste ale auto-stimulării sexuale. Din punct de vedere ezoteric, cel mai important este faptul că prin astfel de practici ființa respectivă își dinamizează și apoi își amplifică orgoliul, egoismul și narcisismul, făcând din propriul trup, în absența oricărui schimb creator cu o ființă umană de sex opus, obiectul plăcerii sale.

Pentru cei care sunt novici în arta Erotismului Pur, pentru cei care au nevoie încă să-și dinamizeze energia erotică în trupul și în universul lor lăuntric, să-și elimine inhibițiile și să se sensibilizeze erotic, este binevenit, este chiar genial să realizeze de fiecare dată aceasta împreună cu ființa iubită, sau cu ființele față de care simt o stare de iubire sau deschidere sufletească, anumite exerciții transfiguratoare, ce implică intime masaje erotice care sunt de natură să vizeze trezirea zonelor erogene, sau implică masajul yoni-ului pentru femei, respectiv masajul lent, tandru, senzual al lingam-ului pentru bărbați. Aceste modalități erotice polare vor ajuta treptat la o trezire euforică senzuală, erotică ce apare în universul ființei respective.

În unele cazuri, se poate recurge la exerciții adecvate de vizualizare, la meditații, la o respirație conștientă (pranayama), sau la posturi trupești (asana) care se realizează în cuplu fiind nuzi, spre a facilita o armonizare interioară, o transformare polară și o elevare a ființei ce este dublată de o deschidere tot mai amplă către energia dumnezeiască a iubirii și erosului pur.

Nu considerăm că este relevantă distincția dintre masturbare și auto-erotizare, în lumina aspectelor pe care le-am dezvăluit aici. Referindu-se însă la diferența dintre masturbarea masculină şi auto-stimulare, autoarea afirmă în mod ambiguu:

Pentru a practica în mod reușit continența erotică amoroasă, bărbatul este sfătuit să respecte principiile conservării energiei amoroase și să nu se masturbeze, învățând în schimb să se auto-stimuleze, adică să își genereze în mod conștient plăcere, controlând excitația, fără să ajungă la ejaculare” (pag. 385).

Auto-stimularea reprezintă un masaj armonios al lingam-ului și al zonelor erogene, realizat în vederea trezirii și amplificării conștient controlate a energiei erotice” (pag. 389).

Despre auto-erotizarea feminină se afirmă:
Auto-erotizarea implică transformarea excitației într-o experiență erotică, în care femeia se îngrijește de propriul trup, fie făcând o baie fierbinte, romantică, alături de lumânări parfumate și muzică erotică, fie realizând un masaj al sânilor, exercițiul căprioarei, fie descoperindu-și zonele erogene, fie chiar întâlnindu-se intim cu iubitul ei, care se află la distanță” (pag. 268).

Pentru multe ființe umane, orice gest de atingere a propriei zone genitale cu intenția de a-și declanșa desfătare poate genera doar o plăcere narcisiacă ce apare mai devreme sau mai târziu. În efortul de a deprinde taina controlului energiei subtile procreative și de a experimenta continența erotică amoroasă, este cu atât mai mult inutil și chiar neadecvat să se recurgă vreodată la auto-stimulare. Aceste practici nu sunt câtuși de puțin subscrise erotismului pur și de aceea nici nu sunt deloc recomandate nici în cazul femeilor, nici în cazul bărbaților.

În același context al relației bărbatului cu propriul trup se afirmă:
Niciodată un bărbat care nu își iubește lingam‐ul, care nu și‐a unificat în ființa lui planul erotic cu cel afectiv și psiho‐mental, nu va reuși să își facă iubita extraordinar de fericită”(pag. 419).

Un bărbat care hrănește o astfel de atitudine narcisistică față de propriul lingam, nu face în realitate altceva decât să dezvolte o stare de narcisism și apoi ajunge să devină un macho, un bărbat egotic, în loc să-și amplifice armonios priza de conștiință asupra propriului trup și să învețe să aibă o relație intimă satisfăcătoare cu iubita sa, să îi dezmierde tandru, afectuos și chiar frenetic zonele ei erogene.O altă soluție eficientă în această direcție este ca bărbatul să recurgă sistematic la unele plante afrodiziace cu virtuți dinamizatoare, psiho-armonizatoare, care îi pot amplifica libidoul erotic și îl ajută la eliminarea inhibițiilor, a tensiunilor care îl pot perturba, impulsionându-l să manifeste o masculinitate puternică, intens polarizantă.

De asemeni, este foarte important ca bărbatul să simtă spontan o conexiune subtilă între lingam-ul său și inima sa spirituală și să devină astfel din ce în ce mai conștient de structura holistică a ființei lui.

O fantasmă erotică

În ceea ce privește fantasma erotică ce este redată la pagina 383, pentru a facilita cititorilor – zice-se – o cât mai „bună” asimilare a elementelor inițiatice care au fost descrise în cadrul acestei lucrări ample, îndrăznim să sugerăm că ar fi fost înțelept și binevenit să se facă încă de la început referire într-un mod poetic, jucăuș inclusiv la momentul sublim al consacrării fuziunii amoroase și să fie descrisă cu mai multă generozitate etapa preludiului, deoarece toate aceste aspecte nu transpar foarte clar, ba din contră:

Am auzit ușa deschizându‐se. M‐am grăbit să‐l întâmpin. Purtam o rochiță scurtă, de mătase roșie, iar părul brun îmi curgea răsfirat pe umeri.

I‐am sărit în brațe. L‐am cuprins în inima mea. Atitudinea mea sigură, matură, senzuală îl făcea să se simtă apreciat și dorit. Îi respiram ușor în ureche. Îl doream cu totul.

Simțeam cum secundele se dilată, cuprinzându‐mă în grandoarea lor, într‐un crescendo continuu al dorinței. Îmi unduiam lent bazinul, în timp ce sânii mei fermi se striveau de pieptul lui. Îi simțeam lingam‐ul erect ca piatra, gros și doritor, înălțându‐se măreț prin pantaloni, în timp ce mă trăgea înspre el. La fiecare ciocnire, pubisul îmi lua foc, explodând în mii de fiori de plăcere.

Dintr‐o dată m‐a prins de talie și m‐a întors cu spatele la el. Palmele mi le‐a ridicat pe perete, mi‐a depărtat picioarele, a coborât cu atingeri ample pe talie, pe coapse, mi‐a ridicat rochia minusculă. Îmi lăsam capul pe spate, astfel încât buzele lui să‐mi parcurgă în sărutări nesfârșite gâtul. Buzele lui umezi au coborât pe umeri, pe șira spinării, până pe fese; fiecare atingere a limbii sale fierbinți dezlănțuia instantaneu în mine orgasme extatice, îmbătătoare. S‐a ridicat, și‐a desfăcut cureaua și din pantaloni lingam‐ul i s‐a înălțat precum o cobră după prada dorită. Degetele lui au căutat deschizătura yoni‐ului, atât de catifelată.

Mă umezisem toată și voiam să‐l cuprind cu totul în mine. Lingam‐ul a urmat traiectoria degetelor și m‐a pătruns cu hotărâre până în profunzimi. Penetrările line, calme, ce au urmat, nu au făcut decât să intensifice fiecare senzație și să dezlănțuie un vulcan de plăceri în interiorul meu.

Trupul îmi deschidea poarta spre intimitatea supremă cu propriul meu Sine. Sinele este și senzual și își revela și revărsa erotismul pur în mine. Pătrundeam în străfundurile ființei mele, în esență, acolo unde erau comprimate toate virtuțile acestei lumi.

În încheiere, sperăm ca în urma acestor explicații ce sunt necesare, anumite neclarități și mai ales erorile foarte grave ce au apărut în cartea „Revoluția Erotică” să fie definitiv remediate la o retipărire ulterioară a cărții, căci în felul acesta revelația Erosului Pur se va putea oglindi mult mai limpede în paginile ei.

Revoluția erotică ce a fost dezvăluită este un fenomen formidabil de care omenirea are mai mult ca oricând nevoie, deoarece astfel ne poate umple viața de o imensă iubire, de romantism, de fericire, de eros pur și sublim și ne impulsionează să descoperim neîntârziat continența erotică amoroasă. Aceasta reprezintă, de fapt, o fațetă plurivalentă a trezirii noastre spirituale. Numeroasele informații inedite, precum și unele modalități practice ce au fost prezentate în această lucrare își vor dovedi utilitatea doar pentru cei inteligenți, sensibili, intuitivi, curioși și plini de aspirație care vor alege să le integreze în viața lor și astfel vor putea accede la o nouă și paradiziacă realitate ce îi așteaptă.

Citiți și:
Faceţi dragoste cu transfigurare şi continenţă pe un pat presărat cu petale de trandafiri roşii
Descoperiţi-vă propriul trup împreună cu fiinţa iubită!

 

yogaesoteric
1 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More