Plăcerea de a face dragoste

Tantra nu înseamnă numai act sexual, aşa după cum înţeleg mulţi oameni, ci ea trebuie privită ca o artă, extrem de complexă, dar totodată inefabilă prin stările extatice pe care le au cei doi iubiţi care fuzionează amoros. Accentul în fuziunea amoroasă tantrică se pune pe posturile amoroase sexuale realizate într-o ambianţă cât mai intimă, profund relaxantă, utilizând „ingrediente” afrodisiace, realizând gesturi ritualice care aduc o stare de sacralitate în timpul fuziunii amoroase şi ajutând cuplul să realizeze cu o mai mare uşurinţă controlul energiilor sexuale, aplicând procedee de respiraţie, de vizualizare creatoare, etc.
 
În continuare vom descrie unele posturi amoroase tantrice care se folosesc cel mai des în timpul jocurilor erotice.
 
Cele cinci posturi de bază ale amorului spiritual care sunt: femeia deasupra, bărbatul deasupra, posturile pe o parte, posturile în poziţie şezând şi posturile în care femeia este aşezată cu spatele la bărbat. Bineînţeles există multe variante la aceste posturi sexuale de bază: poziţia stând în picioare, stând cu capul în jos,  poziţia „în patru labe”, etc.
 
În arta amorului tantric sunt întâlnite în mod obişnuit cinci posturi sexuale aşa-zis “elaborate”. Este vorba despre posturile oral-genitale:
• Femeia stă în picioare, pe vine sau este aşezată deasupra bărbatului, cu faţa la el, vaginul ei atingându-i acestuia gura.
• Bărbatul stă în picioare, pe vine, sau în poziţie şezând, iar femeia, îngenuncheată sau şezând, stă cu faţa la el jucându-se cu penisul lui.
• Bărbatul şi femeia în postura 69, în contact oral-genital reciproc, femeia fiind deasupra.
• Bărbatul şi femeia în postura 69, în contact genital-oral reciproc, bărbatul fiind deasupra.
• Bărbatul e întins sau în poziţie şezând, femeia stă în picioare, e aşezată sau îngenuncheată deasupra sa, cu spatele la el, astfel încât faţa ei să fie orientată către picioarele acestuia.

Datorită faptului că femeia are nevoie de mai mult timp decât bărbatul pentru a ajunge la orgasm, este indicat ca primele posturi sexuale adoptate să fie acelea care conferă femeii o stimulare maximă. Acestea variază de la o persoană la alta, aşa încât o anumită perioadă de practică poate fi necesară înainte de a se descoperi care sunt cele mai excitante posturi.
 

Bărbaţii se excită în general foarte repede şi adeseori ei ajung la orgasm foarte repede. În cazul lor, trebuie alese mai întâi posturile care generează o stimulare fizică minimă, pentru a le permite controlul perfect al energiei sexuale. Majoritatea bărbaţilor din Occident cred că trebuie să-şi dovedească neapărat bărbăţia, fapt pentru care ei urmăresc să fie nişte amanţi foarte energici, viguroşi. De multe ori, ei îşi asumă rolul dominant şi cred că îşi vor satisface mai bine iubita prin penetrări puternice. Aceasta face însă ca adeseori ei să ejaculeze înainte ca partenera lor să fi fost pe deplin satisfăcută sau chiar, în anumite cazuri, înainte ca ea să fi ajuns la orgasm.
 
Satisfacerea femeii reprezintă piatra de temelie în tantra. Mulţi tantrici sugerează ca la începutul jocurilor amoroase bărbatul să-i facă femeii amor oral. Poate fi aleasă în acest scop una dintre posturile descrise anterior. Bărbatul trebuie să sărute pasional yoni-ul iubitei sale, iar aceasta trebuie să-i spună ce şi cum anume îi place mai mult, ghidându-l, astfel încât să poată trăi împreună plăcerea maximă. Pentru o armonizare perfectă în timpul actului amoros, cei doi se pot privi ochi în ochi din când în când, urmărind să simtă empatic modul în care trăieşte celălalt plăcerea şi bucuria fuziunii erotice.
 
Apoi, femeia poate să vină deasupra bărbatului, aşezată sau îngenuncheată şi penetrată de lingam-ul lui erect, jucându-se cu acesta. În această fază bărbatul trebuie să-şi îndrepte atenţia asupra controlului energiei sexuale. El nu trebuie să se ridice pentru a o putea penetra mai bine pe iubita sa, ci trebuie să stea culcat, realizând cât mai puternic contracţia zonei pelviene sau mulabandha. Aceasta ajută la evitarea ejaculării premature şi, deci, la descărcarea energetică.
 
Tantricii accentuează faptul că femeia trebuie să se simtă foarte liberă, fără prejudecăţi sau inhibiţii sexuale, astfel încât să se poată bucura la maxim de plăcerea actului amoros. Este bine ca ea să adopte iniţial un rol activ în cadrul jocurilor amoroase cu iubitul ei. O dată ce femeia a ajuns la orgasm, posturile pot fi schimbate, urmărindu-se însă să nu fie întrerupt contactul intim, şi să trăiască simultan ambii iubiţi cât mai multe şi cât mai profunde stări de orgasm.
 

După realizarea posturii în care femeia a fost deasupra bărbatului, ei vor schimba poziţia, fiind mai uşor pentru amândoi să adopte posturile sexuale în poziţie şezând aşezaţi unul cu faţa la celălalt, privindu-se în ochi. Aceste posturi nu permit realizarea unor mişcări prea ample. Femeia se lasă penetrată de iubitul ei, fiind aşezată deasupra lui, cu picioarele în jurul trunchiului acestuia, sânii şi buzele sale fiind uşor accesibile gurii lui, spatele şi fesele ei putând fi atinse uşor de mâinile lui. Posturile în şezut asigură o intimitate mai mare şi un control foarte bun asupra energiilor sexuale.
 
În cazul posturilor tantrice în şezut, în care femeia stă în braţele bărbatului cu faţa la el, ea deţine încă controlul. Femeia ar trebui să realizeze tehnica de mulabandha (contracţia zonei pelviene) şi yoni mudra (contracţia muşchilor vaginali) pentru a strânge în mod ritmic lingamul iubitului cu yoni-ul ei. În această postură, energia fundamentală a fiinţei, kundalini shakti poate fi cu uşurinţă trezită şi direcţionată în sus, de-a lungul coloanei vertebrale. Senzaţia trăită de ambii iubiţi este extrem de plăcută.
 
Din poziţiile în şezut este foarte simplu pentru femeie să se întindă pe spate şi să-i ceară partenerului să facă dragoste cu ea, el fiind aşezat deasupra ei. Aceasta este o postură în care bărbatul îşi poate asuma rolul dominant. Depărtându-i foarte tare picioarele sau ducându-i-le spre în spate, cu genunchii la cap, bărbatul o poate penetra foarte profund, atingându-i în mod intim vaginul.
 
Apoi cei doi iubiţi pot trece într-o poziţie “aşezat pe o parte”. Fiind încă faţă-în-faţă, poziţiile pe o parte facilitează o relaxare totală şi o intimă fuziune a celor două trupuri. Atenţia se poate orienta acum asupra respiraţiei, fiecare urmărind să absoarbă respiraţia celuilalt, ceea ce va conduce la o stare de intimitate foarte mare şi la o comuniune sufletească foarte profundă.
 
Fără a se retrage, bărbatul o va întoarce pe iubita sa astfel încât aceasta să vină cu spatele la el. Acesta permite ca lingamul să atingă anumite zone ale yoni-ului care nu sunt accesibile în alte posturi. O dată experimentată suficient de mult timp această postură, cei doi iubiţi pot trece cu uşurinţă în postura 69, astfel încât să continue într-un mod minunat sărbătoarea erosului. Această postură, abordată în Occident de extrem de puţine cupluri, poate facilita apariţia unor stări de orgasm extrem de puternice şi de ample, trăite în mod simultan de către cei doi iubiţi.
 

Kamil Zvelebil, eminent indolog european, face într-una dintre lucrările sale un rezumat al sfaturilor pe care el însuşi le-a primit de la un yogin. După ce i-a dat mai multe detalii referitoare la obiceiurile necesare unei stări bune de sănătate – cum ar fi, de exemplu, regimul pe bază de alimente proaspete şi necesitatea ca mâncarea să fie mestecată foarte bine, băile de soare, respiraţia profundă şi ritmică, opt ore de somn pe noapte, dezbrăcat şi cu capul către nord, plimbările pe jos în mod regulat şi cultivarea unei atitudini mentale positive, acest yoghin i-a vorbit şi despre eros. Iată recomandările pe care i le-a făcut el: “Jocurile erotice frecvente şi regulate sunt benefice. Oricum, urmăreşte să fii stăpânul şi nu sclavul plăcerii sexuale. Amorul oral-genital nu este dăunător, ci din contră – el este adeseori indicat. Vizualizează-te ca fiind Shiva creatorul, iar pe iubita ta vizualizeaz-o ca fiind energia sa, Shakti. Bucură-te de jocul iubirii sale şi soarbe nectarul plăcerii ce se scurge din yoni-ul său”.
 
Ideal ar fi ca posturile sexuale să fie plăcute ambilor iubiţi, sau ar trebui să existe cel puţin o înţelegere reciprocă asupra preferinţelor pe care le are fiecare. Atât bărbatul cât şi femeia vor putea atinge stări de orgasm din ce în ce mai profunde, care îi vor face treptat să atingă stări de extaz şi beatitudine chiar în timpul actului amoros realizat cu continenţă şi transfigurare.
 
Cele cinci posturi de bază precum şi cele cinci posturi “elaborate” ar trebui practicate suficient de mult timp, astfel încât să se ajungă ca trecerea dintr-o postură într-alta să se facă cu multă îndemânare. Pentru unii, jocul amoros devine un dans extatic, pentru alţii este necesară mai multă “coregrafie” şi o anumită perioadă de practică, dar în cele din urmă se va atinge starea de măiestrie chiar şi în această artă de a face dragoste.
 
Aşadar, practicaţi şi deveniţi voi înşivă maeştri ai amorului tantric transfigurator. Ce poate fi mai plăcut decât de a face dragoste cu fiinţa iubită?
 
Citiţi şi:

Învăţaţi să experimentaţi iubirea în suflet

Cuplu convenţional – Cuplu spiritual

 
yogaesoteric

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More