Plăcerea de a face dragoste

Tantra nu înseamnă numai act erotic amoros, aşa după cum înţeleg mulţi oameni, ci ea este important să fie privită ca o artă, extrem de complexă, dar totodată inefabilă prin stările extatice pe care le au cei doi iubiţi care fuzionează amoros, fuziune ce se bazează pe continență erotică amoroasă perfectă și care integrează iubirea reciprocă, o transfigurare mutuală excelentă și care este precedată de consacrarea prealabilă a roadelor unei astfel de fuziuni către Dumnezeu.

Accentul în fuziunea amoroasă tantrică se pune pe posturile erotice amoroase realizate într-o ambianţă cât mai intimă, profund relaxantă, utilizând „ingrediente” afrodisiace, realizând gesturi ritualice care aduc o stare de sacralitate în timpul fuziunii erotice amoroase şi ajutând cuplu iubitor polar opus să realizeze cu o mai mare uşurinţă activarea spontană, ușoară, plăcută și armonioasă a centrilor subtili fundamentali de forță ai ființei (chakra-ele), aplicând procedee de respiraţie (pranayama), de vizualizare benefică și creatoare, metode de contracție a musculaturii (bandha-uri) etc.

În continuare vom descrie unele posturi amoroase tantrice care se folosesc cel mai des în timpul jocurilor erotice amoroase, bazate pe energia erosului pur și a iubirii, care sunt în realitate manifestări ale energiei subtile sublime a Atributului Dumnezeiesc al Erosului pur Dumnezeiesc și, respectiv, ale energiei subtile sublime a Atributului Dumnezeiesc al Iubirii Dumnezeiești, pe care cei doi iubiți le atrag și le acumulează în ființa lor, ajutându-i tot mai mult să se îndumnezeiască, și care sunt caracterizate de o frecvență de vibrație specifică ce nu se modifică niciodată.

Cele cinci posturi de bază ale amorului tantric spiritual sunt: femeia deasupra bărbatului, bărbatul deasupra femeii, posturile amoroase pe o parte, posturile amoroase în poziţie şezând şi posturile amoroase în care femeia este aşezată cu spatele la bărbat. Bineînţeles există multe variante la aceste posturi erotice amoroase de bază: postura amoroasă așezați în picioare, așezată cu capul în jos, postura amoroasă „în patru labe” etc.

În arta amorului tantric transfigurator sunt întâlnite în mod frecvent cinci posturi erotice amoroase aşa-zis „elaborate”. Este vorba despre posturile oral-genitale:
• Femeia este așezată în picioare, pe vine sau deasupra bărbatului, cu faţa la el, yoni-ul ei atingându-i acestuia gura.
• Bărbatul este așezat în picioare, pe vine, sau în poziţie şezând, iar femeia, îngenuncheată sau şezând, se poziționează cu faţa la el jucându-se cu lingam-ul lui.
• Bărbatul şi femeia în așa-numita „postură 69”, în contact oral-genital reciproc, femeia fiind deasupra.
• Bărbatul şi femeia în așa-numita „postură 69”, în contact genital-oral reciproc, bărbatul fiind deasupra.
• Bărbatul este întins sau în poziţie şezând, femeia este în picioare, e aşezată sau îngenuncheată deasupra lui, cu spatele la el, astfel încât faţa ei să fie orientată către picioarele acestuia.

Datorită faptului că femeia are nevoie de mai mult timp decât bărbatul pentru a atinge stări de orgasm, este indicat ca primele posturi erotice amoroase adoptate de către cei doi iubiți să fie acelea care conferă femeii o stimulare maximă. Acestea variază de la o persoană la alta, aşa încât o anumită perioadă de practică poate fi necesară înainte de a se descoperi care sunt cele mai excitante posturi.

Bărbaţii se excită în general foarte repede şi adeseori ei ajung la orgasm într-un timp foarte scurt. În cazul lor, este necesar să fie alese mai întâi posturile care generează o stimulare erotică minimă, pentru a le permite controlul perfect al energiei erotice amoroase. Majoritatea bărbaţilor din Occident își imaginează că este important să-şi dovedească neapărat bărbăţia, fapt pentru care ei urmăresc să fie nişte amanţi foarte energici, viguroşi. De multe ori, ei îşi asumă rolul dominant şi cred că îşi vor satisface mai bine iubita prin penetrări puternice. Aceasta face însă ca adeseori ei să ejaculeze înainte ca iubita lor să fi fost pe deplin satisfăcută amoros sau chiar, în anumite cazuri, înainte ca ea să fi ajuns la starea de orgasm.

Satisfacerea erotică a femeii reprezintă piatra de temelie în tradiția tantrică. Inițiații tantrici sugerează ca la începutul jocurilor erotice amoroase în faza de preludiu, bărbatul să o stimuleze oral pe iubita sa. Poate fi aleasă în acest scop una dintre posturile descrise anterior. Bărbatul va săruta pasional yoni-ul iubitei sale, iar aceasta îi va spune ce şi cum anume îi place mai mult, ghidându-l, astfel încât să poată trăi împreună plăcerea extatică, orgasmatică. Pentru o armonizare perfectă în timpul actului amoros, cei doi iubiți se pot privi ochi în ochi, urmărind să simtă empatic modul în care trăieşte celălalt plăcerea şi bucuria fuziunii erotice, devenind prin această polarizare intimă un cuplu erotic-iubitor, pregnant transfigurator, trăind stări extatice împlinitoare.

Apoi, femeia va urmări să se aşeze sau să îngenuncheze deasupra lingam-ului erect al iubitului ei, luându-l în interiorul yoni-ului ei și mișcându-și bazinul într-un mod unduitor. În această fază, bărbatul îşi va îndrepta atunci atenţia asupra controlului energiei erotice amoroase. El nu se va ridica pentru a o putea penetra mai bine pe iubita sa, ci va rămâne culcat pe spate, realizând cât mai puternic contracţia zonei pelviene (mulabandha). Aceasta ajută la evitarea ejaculării premature a potențialului substanțial procreator al ființei sale (sperma), conducând ulterior la transformarea prin dematerializare rapidă a potențialului substanțial procreator într-o energie imensă.

Tantricii accentuează faptul că este important ca femeia să se simtă foarte liberă, fără prejudecăţi sau inhibiţii erotice, astfel încât să se poată bucura la maxim de plăcerea actului amoros. Este bine ca ea să adopte iniţial un rol activ în cadrul jocurilor amoroase cu iubitul ei. O dată ce femeia a ajuns la orgasm, cei doi iubiți pot trece la alte posturi erotice, urmărindu-se însă să nu fie întrerupt contactul intim, şi să trăiască simultan cât mai multe şi cât mai profunde stări de orgasm extatic.

După realizarea posturii în care femeia a fost deasupra bărbatului, ei vor putea adopta postura erotică amoroasă în poziţie şezând, aşezaţi unul cu faţa la celălalt, privindu-se în ochi. Posturile de acest tip nu permit realizarea unor mişcări prea ample. Femeia se lasă penetrată de iubitul ei, fiind aşezată deasupra lui, cu picioarele în jurul trunchiului acestuia, sânii şi buzele sale fiind uşor accesibile gurii lui, spatele şi fesele ei putând fi atinse uşor de mâinile lui. Posturile în şezut asigură o intimitate mai mare şi un control foarte bun asupra energiilor erotice amoroase.

În cazul posturilor tantrice în şezut, în care femeia este așezată în braţele bărbatului cu faţa la el, ea deţine încă rolul activ. Femeia va realiza atunci tehnica mulabandha (contracţia zonei pelviene) şi yoni mudra (contracţia muşchilor vaginali) pentru a strânge în mod ritmic lingam-ul iubitului cu yoni-ul ei. În această postură, energia fundamentală a fiinţei, Kundalini Shakti poate fi cu uşurinţă trezită şi direcţionată în sus, de-a lungul coloanei vertebrale, prin nadi-un central secret sushumna nadi. Senzaţia trăită de ambii iubiţi este extrem de plăcută, euforică, extatică.

Din poziţiile în şezut este foarte simplu pentru femeie să se întindă pe spate şi să-i ceară iubitului să facă dragoste cu ea, el fiind aşezat deasupra ei. Aceasta este o postură în care bărbatul îşi poate asuma rolul activ. Depărtându-i foarte tare picioarele sau ridicându-i bazinul până când genunchii îndoiți ajung la piept, bărbatul o poate penetra foarte profund, atingându-i în mod intim interiorul yoni-ului.

Apoi cei doi iubiţi pot trece într-o poziţie „aşezat pe o parte”. Fiind încă faţă-în-faţă, poziţiile pe o parte facilitează o relaxare totală şi o intimă fuziune a celor două ființe care se iubesc. Atenţia lor se poate orienta acum asupra respiraţiei, fiecare urmărind să absoarbă respiraţia celuilalt, ceea ce va conduce la o stare de intimitate foarte mare şi la o comuniune sufletească foarte profundă.

Fără a se retrage, bărbatul o va întoarce pe iubita sa astfel încât aceasta să vină cu spatele la el. Această postură erotică permite ca lingam-ul să atingă anumite zone ale yoni-ului care nu sunt accesibile în alte posturi. O dată experimentată suficient de mult timp această postură, cei doi iubiţi pot trece cu uşurinţă în așa-numita „postură 69”, astfel încât să continue într-un mod minunat sărbătoarea erosului pur, extatic. Această postură, abordată în Occident de extrem de puţine cupluri, poate facilita apariţia unor stări de orgasm extrem de puternice şi de ample, trăite în mod simultan de către cei doi iubiţi.

Kamil Zvelebil, eminent indolog european, face într-una dintre lucrările sale un rezumat al sfaturilor pe care el însuşi le-a primit de la un yogin. După ce i-a dat mai multe detalii referitoare la obiceiurile necesare unei stări bune de sănătate – cum ar fi, de exemplu, regimul pe bază de alimente proaspete şi necesitatea ca mâncarea să fie mestecată foarte bine, băile de soare, respiraţia profundă şi ritmică, opt ore de somn pe noapte, dezbrăcat şi cu capul către nord, plimbările pe jos în mod regulat şi cultivarea unei atitudini conștiente stenice, binefăcătoare, acest yoghin i-a vorbit şi despre eros. Iată recomandările pe care i le-a făcut el: „Jocurile erotice frecvente şi regulate sunt benefice. Oricum, urmăreşte să fii stăpânul şi nu sclavul plăcerii erotice amoroase. Amorul oral-genital nu este dăunător, ci din contră – el este adeseori indicat. Vizualizează-te ca fiind Shiva Creatorul, iar pe iubita ta vizualizeaz-o ca fiind energia sa, Shakti. Bucură-te de jocul iubirii sale şi soarbe nectarul plăcerii ce se scurge din yoni-ul său”.

Ideal ar fi ca posturile erotice amoroase să fie plăcute ambilor iubiţi, sau este necesar să existe cel puţin o înţelegere reciprocă asupra preferinţelor pe care le are fiecare. Atât bărbatul cât şi femeia vor putea atinge stări de orgasm din ce în ce mai profunde, care îi vor face treptat să atingă stări de extaz şi beatitudine chiar în timpul actului amoros realizat cu continență erotică amoroasă perfectă și care integrează iubirea reciprocă și o transfigurare mutuală excelentă.

Cele cinci posturi de bază precum şi cele cinci posturi „elaborate” vor fi practicate suficient de mult timp, astfel încât să se ajungă ca trecerea dintr-o postură într-alta să se facă cu multă îndemânare. Pentru unii, jocul amoros devine un dans extatic, pentru alţii este necesară mai multă „coregrafie” şi o anumită perioadă de practică, dar în cele din urmă se va atinge starea de măiestrie chiar şi în această artă de a face dragoste.

Aşadar, practicaţi şi deveniţi voi înşivă maeştri ai amorului tantric transfigurator. Ce poate fi mai plăcut decât a face dragoste cu fiinţa iubită?

Citiţi şi:
Învăţaţi să experimentaţi iubirea în suflet
Cuplu convenţional – Cuplu spiritual

 

yogaesoteric
1 aprilie 2003

 

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More