Canada, țara care „anihilează rasismul” prin arderea cărților „colonialiste”. Mii de lucrări distruse

Radio-Canada a dezvăluit că, în 2019, Consiliul școlar Providence, care reunește zeci de școli din sudul statului Ontario, a decis, la propunerea lui Suzy Kies – care se prezintă ca apărător al cunoștințelor indigene – să curețe bibliotecile școlilor de câteva mii de lucrări acuzate că transmit o viziune nefavorabilă asupra amerindienilor. Se dorea a fi distruse. Mai multe dintre ele au fost chiar arse, ca într-un ritual purificator care reprezintă „anihilarea rasismului”, pentru a fi transformate în îngrășământ. Printre cărțile distruse se numără eseuri, romane, opere istorice și chiar benzi desenate cum ar fi Tintin, Asterix și Lucky Luke.

Revendicarea frauduloasă a reconcilierii cu amerindienii este pe deplin parte a acțiunii „decoloniale”, care urmărește anihilarea simbolică a civilizației occidentale. De asemenea, reflectă o psihologie talibană care vrea să șteargă din lume orice urmă a ceea ce precede revelația diversitară.

Nicio surpriză însă. Când distrugi statuile, interzici prelegerile, cenzurezi filmele, este normal ca oamenii să caute biblioteci pentru a alege între lucrări moral lăudabile și altele. Iar fanatismul vremii a dus inevitabil la dorința de a le arde. Suntem în fața unei mișcări religioase. Wokismul, în căutarea unei ultime transgresiuni, vede un gest purificator definitiv în arderea cărților marcate simbolic și asociate cu lumea care se vrea a fi dărâmată.

Canada este laboratorul unei utopii a diversității

Singurii surprinși sunt cei care nu au luat în serios corectitudinea politică și wokismul. Este o revoluție. Este, de asemenea, pe o scară istorică, o tulburare psihică specifică perioadelor de decadență. Pentru că Suzy Kies, care se laudă cu originile native americane, nu le are cu adevărat. A mințit despre arborele său genealogic: de fapt, a fost necesar să se întoarcă în urmă cu șapte generații pentru a-și găsi un strămoș nativ american!

Într-o societate care acordă un privilegiu simbolic incontestabil celor pe care îi prezintă drept victimele istorice ale Occidentului colonialist și rasist, tentația este puternică, pentru cei care caută prestigiu și putere identitară, să împrumute hainele victimelor pentru a se pune într-o poziție a hegemoniei ideologice. Fiecare este în căutarea unei descendențe de prestigiu printre cei presupuși lăsați în urmă de „heteropatriarhatul falocentric occidental”.

Să riscăm totuși o întrebare: dacă este posibil să-ți schimbi sexul doar pentru că simți că aparții celuilalt, de ce nu ar fi posibil să treci de la o „rasă” la alta, folosind aceleași proceduri? În acest sens, teologii wokismului rămân ciudat de discreți.

Apoi, este vorba de a impune angajaților sesiuni de reeducare și ateliere de instruire unde vor învăța să-și deconstruiască prejudecățile. Oricine refuză să angajeze consultanți este acuzat de complicitate cu „rasismul sistemic”. Vom vedea aici un amestec de teroare ideologică și strategie de extorcare, așa cum vedem în toate revoluțiile. Toată lumea este necesar să plătească prețul consultanților antirasiști și altor comisari ideologici, pentru a evita o furtună mediatică. Insă companiile sunt adesea mai mult decât dispuse să plătească. Sunt chiar mândre să colaboreze.

Premierul canadian Justin Trudeau spune că se opune personal arderii cărților, dar că albii nu este cazul să le spună nativilor cum să facă față reconcilierii. Cu alte cuvinte, dacă vrem să ardem cărți, le vom arde. Conservatorii canadieni, lipsiți de curaj, susțin că respectivele cărți nu ar fi cazul să fie arse, însă ar putea fi cenzurate.

Citiți și:
Ideologia de gen e la putere în Canada: Angajații din serviciile publice sunt îndemnați să nu folosească termeni precum «mama» și «tata»
Canadienii și-au modificat recent o frază din imn, pentru că nu era «politically correct»
Canada instaurează «poliția vorbirii». Cine nu se adresează transgenderilor conform noilor norme riscă închisoarea sau reeducarea

 

yogaesoteric
8 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More