Canadienii și-au modificat recent o frază din imn, pentru că nu era «politically correct»

 

Senatul Canadei a aprobat, la începutul lunii februarie, modificarea unei fraze din melodia „O, Canada”, imnul național al țării, pentru a deveni o versiune neutră din punct de vedere al genului. Mișcarea a venit după zeci de reclamații venite din partea diferitelor ONG-uri care militează pentru drepturile minorităților sexuale și egalitatea de gen. Melodia a devenit imnul naţional al Canadei în anul 1980, iar acum versul „Adevărata dragoste de ţară domneşte în FIII TĂI” va fi înlocuit cu „Adevărata dragoste de ţară domneşte în NOI TOȚI”.

„Poate părea o modificare minoră. Sunt doar două cuvinte, dar este o schimbare imensă dacă ne uităm la faptul că schimbăm unul dintre simbolurile noastre naționale majore, imnul pe care îl cântăm cu mândrie despre țara noastră. Și acum putem să-l cântăm cu și mai multă mândrie, știind că este corect pentru noi toți”, a declarat senatorul Frances Lankin, unul dintre inițiatorii proiectul de lege în Senat, reporterilor de la Ottawa.

Doamna senator a declarat că, deși legea inițiată a avut un sprijin larg din partea femeilor, ea a primit și apeluri telefonice de la oameni foarte supărați: „Am primit și unele semnale, în special de la bărbați. care mi-au transmis că aceste cuvinte din imn sunt sacre pentru ei și nu ar trebui schimbate. Ei susțin că nu le vor lua în seamă și vor intona imnul în vechea variantă.”

„O, Canada” este cântat în mod obișnuit în fiecare dimineață de către elevi, adesea într-o variantă care amestecă limba franceză și engleză, și bineînțeles înaintea tuturor evenimentelor sportive.


Citiți și:

Canada instaurează «poliția vorbirii». Cine nu se adresează transgenderilor conform noilor norme riscă închisoarea sau reeducarea

Ontario, Canada: S-a votat legea totalitară prin care statul îți poate lua copiii dacă ești împotriva ideologiei LGBT

Băiețel sau fetiță? Nici una, nici alta. În Canada, copiii pot fi și cu sex necunoscut! Părintele transsexual: Să decidă el când va fi mare!

 

yogaesoteric
30 mai 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More