Care este cea mai înfricoşătoare sectă din România?

Replica MISA către România TV

 

Către Redacția Romania TV
În atenția Redactorului șef Eugen Chelemen

Biroul de presă al MISA solicită acordarea dreptului la replică în urma difuzării de către postul Romania TV în data de 20 ianuarie 2014 a reportajului cu titlul „Cele mai ÎNFRICOŞĂTOARE SECTE din România”, precum şi în urma postării la aceeaşi dată pe site-ul dvs. a unui articol ce are acelaşi titlu, semnat de Alina Costache. În acest sens, solicităm difuzarea, în aceleaşi condiţii de emisie, respectiv editoriale, a următoarei replici:

Biroul de Presă al MISA sesizează caracterul extrem de manipulator şi calomniator al reportajului (respectiv articolului) „Cele mai ÎNFRICOŞĂTOARE SECTE din România”, difuzat de redacţia dvs. Afirmaţiile conform cărora MISA este o sectă și în plus una „dintre cele mai înfricoşătoare” nu sunt doar false, ci indică în mod evident o intenţie de a discredita MISA şi pe Gregorian Bivolaru. Un indiciu foarte clar în acest sens îl constituie observaţia că aproape întregul conţinut video este ilustrat cu imagini ale unor practicanţi ai şcolii noastre de yoga, chiar şi atunci când prezentatoarea vorbeşte despre organizaţii care nu au absolut nicio legătură cu MISA.

Dincolo de calomnia prin care caracterizați mişcarea noastră ca fiind un fenomen sectar, considerăm că inducerea insidioasă în opinia publică a sugestiei că MISA ar fi asociată cu satanismul constituie un atac de o deosebită de virulenţă, care încalcă flagrant dreptul la libertatea de conştiinţă a practicanţilor yoga ai şcolii noastre. Mai concret, practicanţii yoga din MISA sunt puşi în reportajul/articolul dvs. în aceeaşi categorie (a sectelor periculoase) cu membrii satanismului, care „devastează morminte, se automutilează, consumă droguri şi jertfesc animale în numele lui Satan”. Apreciem că plasarea MISA şi a lui Gregorian Bivolaru în acest context reprezintă o manipulare murdară, aflată sub orice limită a eticii profesionale (şi chiar a decenţei), care aduce în mod nejustificat serioase prejudicii de imagine pentru mii de oameni care practică yoga în cadrul MISA.

Atunci când ajunge să se refere direct la MISA, reportajul/articolul dvs. lansează o enumerare de argumente menite să susţină că şcoala noastră de yoga ar fi o „sectă înfricoşătoare”, conform expresiei ce apare cu majuscule în titlu. Aşa cum vom arăta în continuare, argumentele invocate sunt însă atât de ridicole, încât frizează absurdul.

Se afirmă mai întâi că „Membrii MISA practică yoga”. Pentru a răspunde acestei „acuzaţii”, menţionăm aici foarte succint că yoga este o ştiinţă spirituală foarte riguroasă, care nu este şi nu a fost niciodată o religie. La ora actuală există în lume sute de milioane de practicanţi yoga, care confirmă efectele deosebite ale acestei discipline în ceea ce priveşte potenţarea şi armonizarea fizică, mentală şi spirituală. Există o serie întreagă de diferenţe fundamentale între yoga şi secte, printre care aceea că yoga, spre deosebire de secte, nu este o comunitate religioasă desprinsă dintr-o mare religie în vederea practicării unui cult independent, bazat pe o doctrină proprie. Nu vom insista aici asupra acestor diferenţe, dar este semnificativ să subliniem faptul că şcoala de yoga MISA a fost analizată de mai mulţi experţi internaţionali în materie de secte, care au concluzionat fără echivoc că MISA nu poate fi considerată o sectă. Indicăm, ca un exemplu în acest sens, raportul celui mai mare expert în materie de secte din Suedia, Karl-Erik Nylund, raport care poate fi consultat aici

Un alt argument menit să înfricoşeze populaţia cu privire la MISA este acela că „În fiecare an, mii de membri MISA se adună la mare sau la munte în timp ce sunt înlănţuiţi într-o spirală uriaşă”. Apreciem că şi acest element este folosit într-un mod complet neadecvat şi tendenţios. Ce poate fi înfricoşător în faptul că mii de oameni meditează sau fac rugăciuni către Dumnezeu fiind aşezaţi într-o formă de spirală? Şi oare cum se face că nici măcar unul dintre acei mii de oameni nu este absolut deloc înfricoşat?

În final, sunt lansate şi nelipsitele ingrediente din „trusa” oricărui denigrator „profesionist” al MISA: „orgiile sexuale” şi „urinoterapia”. Bineînţeles, niciun jurnalist nu a putut susţine cu probe că asemenea practici au avut loc vreodată în cadrul activităţilor organizate de MISA. Motivul este simplu: ele chiar nu au avut loc. Aşa încât, argumentul „înfricoşător” pe care reporterii l-au oferit în acest sens în reportaj a fost acela că… au difuzat imagini cu diverse persoane practicând posturi yoga sau ţinându-se de mână în spirală(!).

În aceste condiţii, după ce parcurgem acest reportaj/articol, devine evident pentru orice observator lucid că realizatorii acestuia au urmărit să instige populaţia împotriva MISA, care este prezentată pe post de „sperietoare”. Căutând să înţelegem această situaţie, merită să ne întrebăm însă următorul lucru: cum de au „uitat” realizatorii să menţioneze ca fiind o sectă înfricoşătoare tocmai gruparea francmasoneriei?

Există în prezent nenumărate lucrări scrise – de ex. Paul A. Fisher, Their God Is The Devil: Papal Encyclicals And Freemasonry, ed. Authorhouse (August 30, 2004) sau Craig Heimbichner, Blood on the Altar: The Secret History of the World’s Most Dangerous Secret Society, ed. Independent History and Research (January 3, 2005) – şi filme documentare care arată, folosind dovezi incontestabile, că la nivel mondial adepţii francmasoneriei realizează ritualuri şi practici satanice.

În colajul video de mai jos, care a fost prezentat de televiziunea turcă, puteţi urmări mai multe ritualuri masonice filmate cu camera ascunsă. În prima parte există o înregistrare în care noii ucenici veniţi în masonerie sunt ameninţaţi că, în cazul în care vor încălca jurămintele pe care le fac în această organizaţie, vor suferi şi vor regreta aceasta tot restul vieţii lor. În a doua parte există o înregistrare a unui ritual masonic cu jurăminte satanice la care au participat doar masoni de gradul 33 şi în care marele lor maestru, care conducea ritualul, a băut sângele unei capre care a fost sacrificată în numele lui Satan. 

   

Conform informaţiilor care sunt publice pe internet, la ora actuală în România sunt peste 10.000 de masoni, organizaţi în loji care se află în fiecare oraş al ţării, care îşi desfăşoară întrunirile în cel mai mare secret. După cum arată chiar un raport al SRI ce a ajuns pe internet, aceşti masoni sunt infiltraţi la vârful ierarhic al tuturor instituţiilor statului român.

Considerăm foarte elocventă şi o dezvăluire fulminantă a influenţei malefice a francmasoneriei din România, dezvăluire făcută în anul 2007 de către fostul senator PSD, Antonie Iorgovan.

Consultând cu atenţie aceste surse, se poate deduce ceea ce dvs. se pare că aţi „uitat” să spuneţi şi anume că francmasoneria este cea mai mare şi cea mai înfricoşătoare sectă de pe planetă.

Este oare posibil ca această suspectă „uitare” în a menţiona francmasoneria în cadrul reportajului/articolului dvs. să se datoreze faptului că tocmai francmasonii, care au ajuns să dicteze ce să apară în mass-media, sunt aceia care sunt foarte deranjaţi de mişcările cu adevărat spirituale printre care se află şi MISA?

Pentru aspectele calomniatoare şi lipsite de documentare pe care vi le-am semnalat, vă solicităm aşadar difuzarea, respectiv publicarea acestui drept la replică în condiţii editoriale similare cu cele ale reportajului/articolului la care facem referire şi vă solicităm scoaterea de îndată a articolului în cauză de pe site-ul dvs.  


Biroul de Presă MISA
24 ianuarie 2014
  

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More