Care este rolul unui maestru?

Indispensabilitatea relaţiei guru-shishya (maestru-discipol) a ajuns să pară în această epocă a raţionalismului o simplă superstiţie. Deşi fiecare dintre noi păstrează în sine însuşi un sâmbure de lumină divină, totuşi prea puţini sunt cei care îi pot simţi prezenţa. Câţi se pot deschide pentru a primi îndrumarea din partea Sa?

În domeniul spiritual, ca şi în alte domenii, un ghid valoros, cu o cunoaştere autentică, profundă, înzestrat cu o experienţă bogată din care el ne oferă la momentul oportun esenţialul, ne poate ajuta imens să nu pierdem mult timp şi să nu ne risipim energia şi eforturile zadarnic. El ne poate ajuta totodată să eliminăm suferinţa şi posibilitatea unui eventual eşec.

De asemenea, va acţiona cu înţelepciune pentru a ne dezvăţa de obiceiuri aberante şi nesănătoase care se vor dovedi ulterior impedimente în perioada ascensiunii noastre, facilitându-ne totodată trezirea şi amplificarea calităţilor care ne vor uşura ascensiunea.

De fapt, rolul unui maestru spiritual este să te însoţească pe calea spirituală până la capăt, acel capăt unic din Infinit, pe care cu toţii îl numim DUMNEZEU.

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More