Cât de periculoase sunt măștile pentru copii?

Agențiile de sănătate publică, cum ar fi CDC și NIH, precum și experții medicali de la televiziune par incapabili să abordeze mesaje-cheie de sănătate care ar putea avea un efect benefic în reducerea riscului de sechele grave în rândul populațiilor cu risc ridicat, cum ar fi populația indo-americană și afro-americană, în fața flagelului SARS-CoV-2.

Aceste agenții și slugile lor mediatice au irosit multe oportunități de a informa publicul cu privire la modalități simple, dar foarte eficiente (suplimentarea cu vitamina D, controlul obezității, tratamentul precoce etc.) care ar fi putut reduce morbiditatea și salva vieți. Ele continuă să ascundă toate opțiunile de tratament fără efecte secundare, nu doar pentru covid, ci și pentru multe alte boli.

De exemplu, obezitatea a apărut ca un puternic factor de risc, după vârstă, în cazul pacienților cu covid, în majoritatea studiilor, aceasta dovedindu-se cu atât mai periculoasă dacă persoanele erau în vârstă, fragile și cu afecțiuni comorbide. Faptul de a fi mai tânăr, dar totuși cu afecțiuni comorbide, a constituit, de asemenea, un risc semnificativ.

Aceste date au fost puse la dispoziția autorităților foarte devreme, la aproximativ o lună după începutul pandemiei, în 2020, dar CDC etc. nu au reușit nici să citească datele, nici să le înțeleagă, nici să acționeze în consecință. Ar fi fost de datoria agențiilor de sănătate să abordeze aceste riscuri în cadrul unor programe de educație pe scară largă pentru populație și, în special, să avertizeze oamenii să ia urgent măsurile necesare pentru a își reduce greutatea trupească în exces, în special în cazul subgrupurilor minoritare (afro-americani).

În mod similar, studiile au arătat că suplimentarea cu vitamina D pentru afro-americani a fost asociată cu un risc mai mic de boală severă și mortalitate din cauza SARS-CoV-2. Așadar, dovezile existau, doar că agențiile de sănătate nu au acționat.

Tratamentul preventiv în regim ambulatoriu cu agenți antivirali combinați și secvențializați cu succes, corticosteroizi și terapii împotriva coagulării ar fi necesar să fie utilizat (și ar fi fost esențial să fie utilizat) pe scară largă pentru a ajuta persoanele aflate în pericol. Comunitatea afro-americană era necesar să fie informată că „Virusul covid este un ucigaș pentru cei obezi, este ca și cum ai turna benzină peste un foc”.

Din nefericire, după mai bine de doi ani de la declanșarea pandemiei, chestiunea educației și a deciziilor politice informate în domeniul sănătății publice este încă ignorată, având în vedere răspunsurile neregulate și confuze ale oficialilor din domeniul sănătății și ale guvernanților.

Acum ne confruntăm cu o altă preocupare iminentă: pericolul componentelor din clor, poliester și microplastic ale măștilor așa-zis „de protecție” (chirurgicale în principal, dar oricare dintre măștile produse în masă) care au devenit parte din viața noastră de zi cu zi din cauza covid.

Încă de la începutul pandemiei s-au realizat rapoarte, deși incipiente, totuși de o importanță vitală (și care ulterior au fost clarificate și definite) cu privire la fabricarea măștilor, în care se afirma: „Multe dintre ele (măștile) sunt fabricate din poliester, deci avem o problemă legată de microplastic… multe dintre măștile de protecție conțin poliester cu compuși de clor… dacă purtăm masca pe față, atunci, bineînțeles, inhalăm direct microplasticul, iar aceste substanțe sunt mult mai toxice decât dacă le înghiți, deoarece ajung direct în sistemul nervos.”

Un studiu britanic recent, din 2022 (Jenner et al. – Detection of microplastics in human lung tissue using μFTIR spectroscopy) s-a concentrat pe polipropilena care este o componentă a măștilor de față și a raportat că astfel de „materiale microplastice au fost identificate în toate regiunile plămânilor umani folosind analiza μFTIR”. Mai mult, „fibrele de polipropilenă și de polietilen tereftalat au fost cele mai abundente”. Cercetătorii au conchis că inhalarea a fost „o cale de expunere la microplastice” și că acest studiu „este primul care raportează prezența de materiale microplastice în cadrul probelor de țesut pulmonar uman, folosind spectroscopia μFTIR”.

Au existat, de asemenea, rapoarte timpurii despre mucegaiuri, ciuperci și bacterii toxice care pot reprezenta o amenințare semnificativă pentru sistemul imunitar prin potențiala slăbire a acestuia. O preocupare deosebită este dată de raportul recent privind inhalarea fibrelor sintetice din măștile de „protecție”. Acest aspect este foarte îngrijorător.

Pe fiecare tip de mască au fost observate particule libere. Dacă fiecare particulă străină și fiecare fibră din fiecare mască de față este întotdeauna sigură și nu se poate desprinde prin fluxul de aer, atunci nu ar fi cazul să existe niciun risc de inhalare a acestor particule și fibre. Cu toate acestea, dacă chiar și o mică porțiune din fibrele măștii este detașabilă prin fluxul de aer inspirat sau dacă există resturi în fabricarea, ambalarea sau manipularea măștii, atunci există posibilitatea nu numai a pătrunderii materialului străin în căile respiratorii, ci și a pătrunderii în țesutul pulmonar profund și a unor potențiale consecințe patologice ale corpurilor străine în plămâni.”

Rapoartele arată că „Grafenul este un material puternic și foarte ușor care este folosit în fabricare, dar poate fi dăunător pentru plămâni atunci când este inhalat și poate cauza probleme de sănătate pe termen lung”.

Există un risc de potențiale boli pulmonare inflamatorii/fibrotice, deoarece inhalăm am inhalat aceste materiale în măști timp de doi ani de zile. Aceste substanțe ar putea fi, de asemenea, foarte cancerigene. Nu doar pentru noi, ca adulți, ci este necesar să fim foarte îngrijorați de riscuri în special pentru copiii noștri, deoarece ei depind de noi ca mentori și ghizi pentru luarea deciziilor vitale pentru ei.

Aceste măști chirurgicale albastre ne invadează viețile. Ele rămân încă omniprezente în anumite zone, și pentru multe persoane care se tem în continuare de contaminarea cu covid, chiar dacă autoritățile nu le mai impun purtarea măștilor. Health Canada a emis un avertisment cu privire la măștile de unică folosință albastre și gri, care conțin o substanță asemănătoare azbestului asociată cu toxicitate pulmonară timpurie. Avertismentul este specific măștilor potențial toxice distribuite în cadrul școlilor și grădinițelor din Quebec. Health Canada a descoperit, în timpul unei evaluări preliminare a riscurilor, că măștile conțin particule microscopice de grafen care, atunci când sunt inhalate, ar putea provoca leziuni pulmonare grave.

Rapoartele au afirmat că „De ceva vreme, unii educatori de la grădinițe și-au exprimat suspiciunea cu privire la măști, care făceau copiii să se simtă ca și cum ar fi înghițit păr de pisică în timp ce le purtau. Acum știm că, în loc de păr de pisică, copiii inhalau toată ziua echivalentul azbestului.” Se pare că este vorba de substanța cunoscută sub numele de grafen.

Ceea ce este încă și mai alarmant este că „măștile SNN200642 care erau folosite în toată Canada în clasele școlare nu fuseseră niciodată testate pentru siguranță sau eficiență”. Acesta este într-adevăr un eșec catastrofal din partea autorităților de reglementare, deoarece aceste măști chirurgicale sunt legate de o toxicitate pulmonară timpurie.

Ceea ce este înfricoșător este că toate aceste măști chirurgicale albastre și similare provoacă inhalarea de fibre de plastic, iar rezultatele ar putea fi devastatoare, în special pentru copiii noștri. Cu toate acestea, persoanele care iau decizii politice referitor la covid nu par să fie deloc interesate de implicațiile nocive. Aceste măști de față din plastic se degradează lent în timpul purtării și, ca atare, în plămâni pot rămâne și se pot acumula impurități până la niveluri periculoase.

Nici măcar nu știm care este nivelul „acceptabil” de intoxicare cu aceste substanțe, pentru că nu ar fi cazul să existe vreunul. Au loc dezbateri cu privire la faptul că sistemul imunitar atacă astfel de obiecte străine, determinând astfel o inflamație prelungită care poate duce la boli precum cancerul. Iar măștile refolosite, pe care mulți dintre noi le-am purtat zi de zi timp de circa doi ani, produc cu atât mai multe fibre dezlipite și prin urmare o intoxicare și mai severă.

Dr. Richard Urso ne-a arătat cât de periculoase sunt acestea, punându-le sub microscop și dezvăluind plasticul de polipropilenă topit. Unele măști conțin chiar și fibră de sticlă, iar acest aspect este foarte periculos, după cum știm, pentru inhalare. Noi, ca părinți, luăm aceste decizii; este necesar să facem un pas înapoi și să punem la îndoială multe dintre deciziile pe care le luăm la somația autorităților și care par suboptime. Dacă ceva nu pare corect, atunci este necesar să dăm un pas înapoi și să punem la îndoială narațiunea oficială, să cerem date de la experți integri.

Cu siguranță nu am primit (în ultimii doi ani) și nici în prezent nu primim din partea experților în sănătate publică, a agențiilor de sănătate relevante și a factorilor de decizie politică diligența și protecția de care avem nevoie.

Mai mult, mass-media pare incapabilă să facă jurnalism de investigație pentru a informa pe deplin populația cu privire la ceea ce este necesar să știe. Încheiem prin a reitera avertismentul din publicația JAMA conform căruia „Măștile nu este cazul să fie purtate de persoanele sănătoase pentru a se proteja de contractarea unei infecții respiratorii, deoarece nu există dovezi care să sugereze că măștile de față purtate de persoane sănătoase sunt eficiente în prevenirea îmbolnăvirii oamenilor”.

Orice acțiune medicală are o consecință și există întotdeauna un risc. Prin urmare, este imperativ să cântăriți consecințele înainte de a vă angaja într-o anumită acțiune. Acestea sunt decizii de gestionare a riscurilor, pe care este important să le ia cetățenii numai după ce se informează cu atenție, și dacă un doctor de tipul lui Fauci vă spune să faceți ceva, nu înseamnă că acel ceva este corect sau necesar. Gândiți-vă doar la prostiile pe care le-am auzit despre dubla mascare, când autoritățile ne-au spus să folosim două măști una peste cealaltă, inclusiv în casă, sau în timp ce facem dragoste cu ființa iubită.

Copiii vin cu un sistem imunitar înnăscut puternic, care funcționează extraordinar de bine. În același timp și în mod similar, sistemul lor imunitar este încă în curs de dezvoltare, iar noi am acceptat lockdown-uri, închideri de școli și mascare pe copii în curs de dezvoltare. Nu avem nicio experiență anterioară cu privire la rezultatele ulterioare referitoare la dezvoltarea, sănătatea și bunăstarea copiilor în astfel de condiții.

S-ar putea să ne confruntăm în curând cu consecințele catastrofale ale ceea ce le-am făcut copiilor noștri în ultimii doi ani de politici restrictive covid, care nu sunt deloc sănătoase, deși noi am permis tehnocraților guvernamentali să ni le impună. Acestea sunt chestiuni prea importante pentru a continua să le ignorăm cu nonșalanță.

Citiți și:
Meta-analiză despre efectele secundare ale purtării măștii: sindromul de epuizare și contaminarea microbiologică, între alte 20 de efecte
Lipsa oxigenării corecte a creierului duce la scăderea inteligenței. Purtarea îndelungată a măștilor distruge și plămânii
Studiu. Politicile restrictive aplicate în pandemie au afectat copiii: Mulți dintre elevi nu mai pot citi un text simplu

 

yogaesoteric
26 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More