VIDEO – Consilierul lui Zelenski în 2019: „Cel mai fain ar fi un război la scară largă cu Rusia”

Aleksei Arestovici, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat în 2019, conform unei înregistrări publicată pe Facebook de jurnalistul Lucian Davidescu, că „Un război la scară largă cu Rusia și aderarea la NATO ca rezultat al înfrângerii Rusiei ar fi cel mai fain”.

Transcrierea declarațiilor lui Arestovici conform lui Lucian Davidescu:

– Deci, dacă Ucraina primește [invitația de aderare] la NATO, în acest caz putem vorbi de niște date pentru încheierea războiului din Est?

– Nu, nu vom vorbi de niciun fel de date de terminare a războiului, dimpotrivă, cel mai probabil aceasta va impulsiona Rusia să lanseze o operațiune militară la scară largă împotriva Ucrainei. Pentru că va fi necesar să ne degradeze în termeni de infrastructură și să transforme tot ce e aici în teritoriu devastat, încât NATO să fie ezitant în a ne accepta.

– Adică Rusia va îndrăzni să se confrunte direct cu NATO?

– Sigur, Rusia… Nu, nu cu NATO. Este necesar să facă asta înainte să aderăm la NATO, să ne facă neinteresanți pentru NATO. Să devenim neinteresanți din postura de teritoriu devastat. Cu o probabilitate de 99,99%, prețul pe care este nevoie să-l plătim pentru aderarea la NATO este un război mare cu Rusia. Iar dacă nu aderăm la NATO, asta înseamnă absorbirea noastră de către Rusia în 10-12 ani. Aceasta este răscrucea la care ne aflăm acum și este necesar să facem o alegere…

– Dar, dacă ar fi să cântărim opțiunile, ce ar fi mai bine în acest caz?

– Desigur, un război la scară largă cu Rusia și aderarea la NATO ca rezultat al înfrângerii Rusiei ar fi cel mai fain…

– Și cum ar arăta un război la scară largă cu Rusia?

– Vorbim de ofensivă aeriană, invazia celor patru armate rusești pe care le-au creat la granițele noastre, asediul Kievului, încercuirea trupelor masate în Zona Operațiunii Anti-Teroriste din Donbass, străpungerea Istmului Perekop în Crimeea, avansul către Rezervorul Kahovka pentru a da apă Crimeei. Ofensivă de pe teritoriul Belarus, înființarea de noi republici populare, activități de sabotaj, lovituri împotriva infrastructurii critice și așa mai departe… invazie aeropurtată… Asta înseamnă război la scară completă. Iar probabilitatea lui este de 99%.

– Când?

– 2020-2022 sunt anii cei mai critici.

Citiți și:
NATO recunoaște că vrea ca „ucrainenii să continue să moară”… pentru a sângera Rusia, nu pentru pace
Spectrul Marelui Război

 

yogaesoteric
26 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More