Câți români s-au îmbolnăvit și câți au murit de covid deși erau vaccinați

Un raport ce a fost publicat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile arată că un număr considerabil de români s-au îmbolnăvit şi unii chiar au murit de covid 19, deși erau vaccinați cu ambele doze.

Documentul analizează perioada 27 decembrie 2020 (începutul campaniei de vaccinare) – 9 mai 2021, interval în care 4.363 persoane, reprezentând 0,2% din totalul persoanelor imunizate, au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

Rată mare de îmbolnăvire după Pfizer

Dintre persoanele care au luat boala după vaccinare, 94,1% au fost vaccinate cu Pfizer Biontech, 3,1% au fost vaccinate cu Moderna și doar 2,8% cu Astra Zeneca.

Timpul scurs de la data vaccinării cu a doua doză până la data confirmării arată că:
– 28,2% din persoane au fost confirmate în primele 7 zile de la vaccinare
– 40,4% din persoane au fost confirmate în primele 14 zile de la vaccinare
– 46,4% din persoane au fost confirmate în primele 21 de zile de la vaccinare
– 51,5% din persoane au fost confirmate în primele 28 de zile de la vaccinare
– 48,5% din persoane (2.116 cazuri) au fost confirmate la peste 28 de zile de la administrarea celei de a doua doze.

Mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua doze până la data confirmării a fost de 33 zile.

În ce privește ultimele două săptămâni din raport, adică perioada 26 aprilie – 9 mai, 1.596 de persoane s-au infectat după prima doză și 503 după cea de-a doua doză de vaccin. În această a doua perioadă, mediana timpului scurs de la administrarea celei de-a doua doze până la data confirmării a fost de 35 zile.

Câți au murit deși s-au vaccinat

Același raport arată că, de la începutul campaniei de vaccinare până pe 9 mai, 414 persoane (1,8% din totalul persoanelor infectate după administrarea primei doze de vaccin) au murit. Dintre acestea, 336 (81,2%) erau vaccinate cu Pfizer, 44 (10,6%) cu Moderna și 34 (8,2%) cu Astra Zeneca.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a susţinut că niciunul din decese nu a fost cauzat de vaccin.

Citiți și:
Cât de sigure sunt vaccinurile anti-covid-19?
Dacă s-ar trata boala de la început, nu ar mai muri oamenii de covid-19 (I)
Profesoară de muzică în vârstă de 55 de ani din Italia a decedat la câteva zile după injectarea cu serul experimental covid. Familia îşi caută dreptatea în justiţie

yogaesoteric
30 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More