Căutarea spirituală îşi găseşte la acest curs de YOGA toate răspunsurile

Participarea la cursul de YOGA mi-a transformat în bine viaţa pe atâtea planuri încât aş putea scrie multe pagini dar mă voi rezuma, pe cât posibil, doar la aspectele cele mai evidente.

În plan vital şi fizic, de mic copil nu mi se făcea foame decât foarte rar, iar orientarea lăuntrică mă făcea să ignor bucuriile şi avantajele acestei lumi; la cursul de YOGA am experimentat practic avantajele puterii vitale acumulate prin hrănire naturală diversificată, precum şi prin hrănire energetică, directă, prin punerea în rezonanţă cu focare macrocosmice de putere divină. An de an perspectiva mea asupra lumii în care existăm s-a modificat armonios prin cunoaştere, şi nu violent prin afecţiuni sau accidente, aşa cum s-ar fi produs în mod necesar, dacă nu aş fi fost la cursul de YOGA, pentru a fi trezită din ignoranţa în care mă complăceam. În prezent, mă bucur din plin de viaţa în lumea aceasta, care îmi apare acum ca fiind extraordinar de frumoasă, savuroasă, plină de posibilităţi minunate de împlinire a unui destin spiritual.

În plan social, la cursul de YOGA am înţeles mecanismul subconştient care mă făcea să resping integrarea socială: dacă societatea în care mă găseam nu acorda aproape nicio importanţă Adevărului Suprem şi dorului nesfârşit de unire cu natura reală, eu respingeam la modul subconştient o lume care nu era interesată de ceea ce pentru mine era esenţial. Ignoram relaţiile interumane şi eram preponderent absorbită în aventura de cunoaştere lăuntrică. Sunt foarte recunoscătoare pentru că prin practica YOGA această încăpăţânare egoistă de a vedea doar în interior s-a topit gradat, transformându-se în fericirea comunicării cu ceilalţi oameni şi chiar un sentiment nou de responsabilitate şi iubire profundă, plină de atenţie, pentru ceilalţi.
 
În plan erotic-amoros eram complet netrezită. Mă întrebam cu uimire de ce oamenii se simt incompleţi, dar caută totuşi, să se completeze prin alt om care şi el este incomplet, confuz, lipsit de certitudini. Mă întrebam ce împlinire poate să apară din unirea a două însingurări. Doar la cursul de YOGA am aflat principiile divine care determină întregirea şi fericirea în cuplu, precum şi o mulţime de practici directe care m-au deschis faţă de feminitate, orgasm, îndrăgostire profundă, savurarea aspectului sacru al deliciilor amoroase împărtăşite cu fiinţa iubită. Dacă nu aş fi avut parte de cunoaşterea valoroasă şi iniţierile dăruite pe calea YOGA, viaţa mea ar fi fost uscată, lipsită de fericirea îndrăgostirii umane şi aş fi trăit fragmentar, steril, arzând în căutarea mea spirituală ca o flacără fără combustibil, lipsindu-mă singură, prin ignoranţă, de resursele uriaşe ale planurilor vital şi amoros care furnizează un adevărat combustibil pentru călătoria spirituală.
La cursul de YOGA am învăţat cum să îmi controlez emoţiile, care produceau adevărate ravagii în fiinţa mea, înainte de a fi la curs. Două exemple:
a) la examenele din facultate, exact cu o clipă înainte de a intra în sală, mă deranjam brusc la stomac din cauza emotivităţii necontrolate şi era foarte dificil să mai particip la examen. Din primul an de curs am învăţat un exerciţiu yoghin (UDDIYANA BANDHA) care, practicat zilnic, m-a vindecat complet de această perturbare.
b) în ceea ce priveşte mânia nestăpânită, eram ca un vulcan care erupe brusc şi arde tot ce atinge, lăsând în urmă doar cenuşă; indiferent că era vorba de a arde în mine însămi, pierzându-mi complet liniştea lăuntrică şi luciditatea mentală, fie că era vorba de a arde în exterior fiinţele apropiate care aprindeau vreo scânteie de revoltă în mine, cert este că lipsa de control a acestei emoţii negative era tragică, producând în mine şi în cei dragi traume profunde. La cursul de YOGA am învăţat cum se controlează orice emoţie şi chiar cum poate ea să fie transformată în energii benefice utile mie şi celor dragi.

Sănătatea fizică: practicând mulţi ani sport de performanţă, într-un mod prea solicitant, m-am accidentat la coloana vertebrală şi acea afecţiune determina dureri la fel de intense ca o durere de măsea, care emanau de la coloană spre picioare; înduram ore în şir aceste dureri exasperante, plângeam când nu le mai puteam suporta şi viaţa mea devenise ca un arc încordat la maxim, atât de exasperantă era durerea; am făcut terapii la sanatoriul Techirghiol, dar fără nici un rezultat. La cursul de YOGA am învăţat un exerciţiu de elongaţie a coloanei vertebrale care, practicat cu perseverenţă, mi-a îndepărtat complet aceste dureri.

În ceea ce priveşte menţinerea sau redobândirea tinereţii lăuntrice, a senzaţiei de copil divin inocent şi pur, cursul mi-a oferit modalităţi practice cu ajutorul cărora să îndepărtez zaţurile grijilor lumeşti, fără a abandona responsabilităţile. Am învăţat să fiu eficientă în lume şi pentru lume fără să fiu înghiţită de lume, adică îmbâcsită de griji inutile şi stresuri interminabile. Înveţi să te simţi din nou copil având acces în mod minunat la deliciile inocenţei dar în acelaşi timp se adânceşte şi o maturitate responsabilă, senină, perfect împăcată cu viaţa cotidiană, dacă aceasta se desfăşoară în acord cu legile divine.

Relativ la căutarea spirituală, ea îşi găseşte la acest curs TOATE răspunsurile, precum şi impulsul absolut necesar pe care doar o fiinţă deja desăvârşită îl poate dărui aşa cum o face, pentru noi, Ghidul nostru spiritual.

Fiecare zi este acum pentru mine o ocazie fericită de a pătrunde minunea iubirii: iubire de DUMNEZEU, iubire de natură, iubire de viaţă, iubire pentru toate fiinţele şi toate clipele care prin YOGA devin o permanentă sărbătoare.

Anonim, an 15

Citiţi şi:
Ghid pentru anul zero de curs
Atingeţi Suprema Fericire prin practica YOGA

yogaesoteric
noiembrie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More