CDC modifică definiția vaccinării. Nu mai „produce imunitate”, ci „produce protecție”

Până acum, dacă erai vaccinat, te așteptai să devii imun la o anumită boală, cel puțin pentru o perioadă de timp. Te-ai vaccinat, poate, împotriva poliomielitei, tetanosului, pojarului – și nu aveai de ce să-ți mai faci griji în privința acestor boli. Spre exemplu, în Statele Unite, poliomielita a fost eradicată tocmai datorită imunității colective oferite de vaccin.

Este și motivul pentru care Centrul de Control și Prevenție a Bolilor (CDC) din SUA spunea că vaccinurile oferă imunitate, tocmai pentru că puteai fi expus unui agent patogen și nu te îmbolnăveai.

Dar nu mai este valabil.

CDC modifică acum modul în care să percepem vaccinurile. Deoarece cuvântul „imunitate” devenise incomod pentru narațiunea politică.

Până pe 26 august 2021, prin vaccin defineam un produs care stimulează sistemul imunitar al unei persoane să producă imunitate împotriva unei afecțiuni anume, protejând persoana de respectiva boală.

Acum, vaccinul devine un preparat care este utilizat pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva bolilor.

De la 1 septembrie, vaccinul a trecut de la ceva care „produce imunitate împotriva unei boli anume”, la ceva care doar „stimulează răspunsul imun al organismului împotriva unei boli”, iar vaccinarea nu mai „produce imunitate”, ci „protecție” împotriva unei boli.

Nu au fost oferite explicații legate de această modificare.

Pagina CDC unde pot fi văzute modificările.

Citiți și:
Jumătate dintre americani au imunitate naturală; ignorarea acestui fapt este cel mai mare eșec al liderilor din domeniul medical, constată un profesor al Facultății de Medicină a Universității „Johns Hopkins”
Nouă întrebări de etică și de bioetică legate de vaccinurile anti covid-19

 

yogaesoteric
20 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More